Överklockningsresultat

AMD har inga problem att dra sina grafikkretsar över 1 gigahertz och Sapphire har redan från butikshyllan spetsat klockfrekvensen på sitt Radeon HD 7790-kort med 75 megahertz. Även minnet är markant överklockat och i ärlighetens namn hade vi inte allt för stora förhoppningar när vi gav oss på kortet med överklockning. Inte blev det bättre av att AMD och Sapphire ännu inte kan erbjuda ändringar av spänningen i mjukvara.

Men skam den som ger sig och genom att skruva upp powerlimit till max lyckades vi trots allt pressa AMD:s nykomling en bra bit extra.

sapphd7790oc

Grafikkretsens frekvens stannade till slut på fina 1 280 megahertz och det var alltså helt utan spänningsökning. Grafikminnet lyckades vi dra till 6 900 megahertz, också det en riktigt respektabel frekvensökning.

Trots en ganska rejäl överklockning höll sig kortet fortsatt tyst och svalt, ytterligare ett gott betyg för Sapphires kylarlösning.

De högre klockfrekvenserna gav oss också en prestandavinst i Battlefield 3, från 39 fps med Sapphires standardöverklockning till 44,8 fps med våra maxfrekvenser.

Annons

12
Leave a Reply

Please Login to comment
12 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Anton KarmehedMarquzzdj christianMorkulTripptrapptrull Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Magnus
Medlem
Magnus

1GB är alldeles för lite att lansera med nu. Precis som du skriver ett mycket stort minus.

Marcus Heinemo
Medlem

Vet inte om 1GB spelar så stor roll, kan grafikkortet verkligen utnyttja 2 gig? 128-bit är inte mycket… I övrigt är jag lite besviken, lite för stor skillnad mot 7850.

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Kan det vara det här kortet ska sitta i PS4 eller kommande Xbox?

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Tripptrapptrull”]Kan det vara det här kortet ska sitta i PS4 eller kommande Xbox?[/quote]

Knappast PS4:an i alla fall om de inte bygger om minnesbussen. Med de 8 GB GDDR5 och den överföringshastighet som Sony talade om så räcker inte 256-bitar buss.

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”Tripptrapptrull”]Kan det vara det här kortet ska sitta i PS4 eller kommande Xbox?[/quote]
Det stämmer faktiskt ganska bra in på specifikationerna för PS4, väldigt bra till och med. 1,84 TFLOPS beräkningskraft har det pratats om, men det kan ju vara rena rykten så det är svårt att dra för stora växlar kring det.[/quote]

1,84 TFLOPS och ”8GB of GDDR5 RAM and have a custom AMD Radeon graphics card.” är ju något som Sony gick ut officiellt med den 20 Februari.

dj christian
Gäst
dj christian

Varför testade ni inte Extreme läget i 3dmark 11? De flesta kör väl minimum 1920x1xxx vid det här laget?

Jag tycker testresultatet på minimum i Far Cry 3 mellan fabrikskortet av 7790 och Sapphire kortet är lite väl stort. Jag har svårt att tro att klockfrekvenserna kan göra så stor skillnad. Skumt där!

Marquzz
Medlem
Marquzz

Hade varit intressant med en jämförelse med ett 1GB Radeon 7850 som ligger på nästan exakt samma prisnivå.

Skulle tro att detta kort snabbt sjunker ner mot 1200:-.