Temperaturer och ljudnivå

Utan något referenskort och flera av våra testade kort med kylare från tredjepartstillverkare är det lite knepigare att utse ett generellt betyg för AMD:s nya grafikkrets och grafikkort. Däremot kan vi tydligare se hur Sapphire lyckats tämja den nya grafikkretsen.

temp

Sapphires Dual-X kylare är utan tvivel en kylare med god kylningskapacitet. Endast MSI:s TwinFrozr-kylare på Geforce GTX 660 ger en lägre temperatur i våra stresstester.

Ljudnivå

Vi väljer att endast fokusera på ljudnivån vid tung belastning då vi snabbt kan konstatera att alla de testade korten är mer eller mindre ljudlösa vid låg belastning eller 2D-läge. Faktum är att flera av grafikkorten knappt är hörbara över våra testsystem som har en ljudnivå på runt 42 decibel.

sound

Trots testets näst lägsta temperaturer är Sapphire HD 7790 GHz Edition också riktigt tyst. Vi kan knappt urskilja kortet från vårt redan tysta testsystem ens under tung belastning och det bådar givetvis gott. Generellt är vi positivt överraskade av ljudnivån på de testade korten där endast modellerna med referenskylare, HD 7770 GE undantaget, är de som är märkbart hörbara.

Man ska helt enkelt inte behöva köpa ett grafikkort i den här prestandaklassen som hörs över de övriga komponenterna i ditt system. Så länge man har tillräcklig chassikylning och inte spelar i en bastu lär Sapphire HD 7790 Dual-X arbeta i det tysta även under längre spelsessioner.

Annons

12
Leave a Reply

Please Login to comment
12 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Anton KarmehedMarquzzdj christianMorkulTripptrapptrull Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Magnus
Medlem
Magnus

1GB är alldeles för lite att lansera med nu. Precis som du skriver ett mycket stort minus.

Marcus Heinemo
Medlem

Vet inte om 1GB spelar så stor roll, kan grafikkortet verkligen utnyttja 2 gig? 128-bit är inte mycket… I övrigt är jag lite besviken, lite för stor skillnad mot 7850.

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Kan det vara det här kortet ska sitta i PS4 eller kommande Xbox?

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Tripptrapptrull”]Kan det vara det här kortet ska sitta i PS4 eller kommande Xbox?[/quote]

Knappast PS4:an i alla fall om de inte bygger om minnesbussen. Med de 8 GB GDDR5 och den överföringshastighet som Sony talade om så räcker inte 256-bitar buss.

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”Tripptrapptrull”]Kan det vara det här kortet ska sitta i PS4 eller kommande Xbox?[/quote]
Det stämmer faktiskt ganska bra in på specifikationerna för PS4, väldigt bra till och med. 1,84 TFLOPS beräkningskraft har det pratats om, men det kan ju vara rena rykten så det är svårt att dra för stora växlar kring det.[/quote]

1,84 TFLOPS och ”8GB of GDDR5 RAM and have a custom AMD Radeon graphics card.” är ju något som Sony gick ut officiellt med den 20 Februari.

dj christian
Gäst
dj christian

Varför testade ni inte Extreme läget i 3dmark 11? De flesta kör väl minimum 1920x1xxx vid det här laget?

Jag tycker testresultatet på minimum i Far Cry 3 mellan fabrikskortet av 7790 och Sapphire kortet är lite väl stort. Jag har svårt att tro att klockfrekvenserna kan göra så stor skillnad. Skumt där!

Marquzz
Medlem
Marquzz

Hade varit intressant med en jämförelse med ett 1GB Radeon 7850 som ligger på nästan exakt samma prisnivå.

Skulle tro att detta kort snabbt sjunker ner mot 1200:-.