Tävlingen: deltagare och hårdvara

Gigabyte har i år valt att göra GOOC till en enmannatävling istället för de klassiska tvåmannalagen som brukar återfinnas i tävlingar som denna. Anledningen till detta är att man inte har blandat in några 3D-benchmarks och således anser man att det räcker med endast en person per lag, då temperatur bara behöver kontrolleras på CPU:n. En högst personlig åsikt om detta av undertecknad är att det gör benchande lite mindre roligt.

IMG_3008

De flesta länder hade sina egna kvalifikationsprocesser, samtidigt som vissa hade slagits ihop till regioner, exempelvis det klassiska Benelux, men även norden räknades som en region, dvs Island, Norge, Sverige, Finland och Danmark. Här gjorde elmor som så många gånger förr bäst ifrån sig och knep finalplatsen i Mallorca, som vanligt sårade detta många danska egon till vårt stora nöje. En full lista på tävlanden ser ni nedan, det ska dock nämnas att Viss från Nederländerna fick förhinder i sista stund och ersattes av näst bäste man i Benelux-kvalen, nämligen Pieter-Jan ”Massman” Plaisier.

Nick: Land:
Aerou Tjeckien
Billy-The-Kid Portugal
Elmor Sverige
Erdemolkun Turkiet
Hipro5 Grekland
Jabski Storbritannien
Kabauterman Tyskland
KanGaXx Italien
Marmott Frankrike
Matose Rumänien
Nick.ua Ukraina
Perica_barii Serbien
Predator Spanien
Ryba Polen
Slamms Ryssland
Toyone Ungern
Massman Belgien

 


Massman poserar för NH


elmor kramar om ett USB-minne från Kingston

För att ge er en kortare flashback till vad hårdvaran bestod av och vilka benchmarks har vi även en kortare lista nedan:

Hårdvara:

  • Moderkort: Gigabyte GA-X58A-UD7
  • CPU: Intel Core i7-980X (B1 ES)
  • RAM: Kingston KHX2250C9D3T1FK3/6GX
  • SSD: Kingston SNV425-S2/64GB
  • PSU: Cooler Master Silent Pro M1000

Benchmarks:

  • PiFast
  • MaxxMem
  • SuperPI
  • wPrime

Schemat var ganska enkelt upplagt, första tävlingsronden handlade om PiFast och MaxxMem, två timmar hade man på sig för detta, följt av en kortare paus (tio minuter på schemat), för att sedan dra igång de kvarvarande två benchmarksen, SuperPI (8M) och wPrime 32M. Poängfördelningen var 20-16-12-10-8-6-4-2 i samtliga benchmarks förutom SuperPI som vägde högre med fördelningen 30-24-20-16-12-10-8-6, dvs de åtta första i respektive benchmark tog poäng. Låt oss kika på hur den första delen av tävlingen avlöpte på nästa sida.

Innehåll

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Anton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anton Karmehed
Admin

Jag skrattar varje gång jag ser de ”talande” bilderna av inte minst elmor och massman 🙂