Nvidia_shield_tablet_inledNvidia Shield Tablet är nu officiellt tillkännagiven och den 8-tum stora surfplattan kommer att finnas i svenska butiker den 14 augusti. Vi har under dagen fått leka med den nya surfplattan och den tillhörande handkontrollen Shield Controller som försöker sammanföra Android-plattan med PC-spelare.

Hela tanken med Nvidias Shield-familj är att nå ut till spelare världen över som traditionellt sätt är vana vid att spela på en PC. Även om tillverkaren gärna fångar in traditionella konsolspelare och gamers av alla sorter har man ställt in siktet på PC-spelare och allra främst Geforce GTX-grafikkortsanvändare.

Medan Nvidia Shield Portable var en dedikerad mobil spelkonsol tänkt att ta upp kampen på just portabla spelkonsoler som Playstation Vita och Nintendo 3ds. Med Shield Tablet tar Nvidia istället upp kampen på den nya generationens mobila spelenheter – surfplattan.
NVIDIA-SHIELD-Tablet-1

Shield Tablet är en 8-tums Android-baserad surfplatta vars specifikationer vi redan kunnat ögna igenom i detalj efter tidigare informationsläckor. Höjdpunkterna är utan tvekan den färska systemprocessorn Tegra K1 med sina fyra Cortex-A15-kärnor och Kepler-baserade grafikkrets men även den högupplöst skärmpanelen samt stödet för Nvidia Gamestream – för att spela och strömma PC-titlar direkt på din surfplatta oavsett vart du befinner dig.

NordicHardware är första media i världen att motta ett eget testexemplar av Tablet Shield och har ägnat några timmar åt att klämma och känna på surfplattan samt den specialutvecklade handkontrollen Shield Wireless controller.

shieldtabletspec

Surfplattans första intryck

Den fysiska surfplattan i sig påminner en hel del om Nvidias Tegra Note 7 med en gummiliknande baksida och liknande estetisk design. Byggkvalitén känns ytterligare några steg bättre än vad man levererade med kusinen Note 7 och plattan känns överlag solid i handen. Avfasningen på chassit känns något vass i våra händer men förutom detta och de något väl tilltagna skärmkanterna har vi inget att klaga på. Profilen mäter in på 9,2 millimeter och vikten landar på 390 gram vilket känns ganska acceptabelt för en platta i 8-tums klassen.

Nvidia_Shield_Tablet_15Nvidia Shield Tablet vs. Nvidia Tegra Note 7

Nvidia_Shield_Tablet_13

Nvidia har gjort en rejäl uppryckningen när det gäller skärmen jämfört med billigare kusinen Note 7. Här har vi en 8-tums IPS-panel med 1 920 x 1 200 pixlars upplösning och betydligt bättre skärpa. Tyvärr är skärmen fortfarande ganska känslig för reflektioner men ger betydligt bättre upplevelse vid både spel, film och traditionellt användande.

Shield Tablet är en förvånansvärt välutrustad surfplatta där man förutom den kraftfulla systemprocessorn, som vi ännu inte får visa egna prestandasiffror för, har tryckt in det mesta vi kan önska oss av en platta i premiumsegmentet idag. En dedikerad pekpenna likt den vi såg på Note 7, 5 megapixelskamera både fram och baktill, bluetooth 4.0, Wifi 802.11ac, mini-hdmi 1.4a, microusb 2.0 samt inbyggda stereohögtalare.

Nvidia_Shield_Tablet_14

Surfplattan levereras med 16 eller 32 gigabyte lagringskapacitet där förstnämna endast får stöd för Wifi medan storebror även stoltserar med mobilt bredband och 4g-stöd. Båda modellerna kommer även med stöd för microsd-kort på upp till 128 gigabyte.

Nvidia_Shield_Tablet_11

Batteriet mäter in på 19,75 wattimmar och ska hålla för 10 timmars videouppspelning och 3 till 5 timmars spelande beroende på spel. Det senare kan låta lite väl snålt men är ofta vad man kan förvänta sig av surfplattor med kraftfulla kretsar som stressas under längre perioder.

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
svartlock Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jesper Rasmusson
Medlem
Jesper Rasmusson

Att sälja plattan utan handkontroll verkar inte särskilt genomtänkt.
Att sen ta nästan 600kr för handkontrollen verkar ännu mindre genomtänkt.
Hade det inte varit bättre att bundla 4G-plattan med kontroll för låt säga 3800-4000kr ??