DreamHack 2005 ligger nu bakom oss. Ännu ett event och än en gång har NordicHardware varit på plats för att förgylla närvaron där för alla besökare.

Än en gång så var NordicHardware på plats vid DreamHack. Efter så många år börjar vi nästan känna oss som en del av inredningen, vilket kanske inte vore så fel ändå med tanke på att vi kommer att vara där vid många, många fler events. Som alltid så har ni kunnat följa händelserna här på sidan via våra nyheter, även om man knappast kan säga att det är samma sak som att vara där på DH och se med egna ögon vad vi gör.

Antalet deltagare vid DreamHack Winter 2005 var över 7500 och vi måste säga att det märktes att det var många där. Vi hade fullt upp direkt från insläppet in sent på natten mellan lördag och söndag och vi hoppas att ni hade minst like roligt som vi hade.


Onsdagen inleddes med lite båsbygge. Då detta event dragit ovanligt många besökare så fick vi av någon anledning ”nöja” oss med vanliga bord istället för att bli tvungna att bygga av pallar och skivor. Vi log snällt och klagade inte.


Vårat bås innan byggarna kommit igång

Båsbyggare 1 och båsbyggare 2, också kända som Bogus^ och Mean Machine

Ni som var där på plats eller kollat lite på vår DHW 2005-sida har sett att även detta event skulle Robert ”Crotale” Kihlberg överklocka lite grann. På plats hade vi en kaskadkylning kapabel för att hålla -100°C och den fick visa mer än en gång vad den gick för. Med oss hade vi givetvis även en hel drös med priser, bl.a. grafikkort från XFX.


Roberts leksak

Emmy visar upp ett av våra priser

Med allt på plats så har vi det angenäma jobbet att klä båset i rätt färger och självklart slänga upp vår ”älskade” banner. Den må vara vacker, den må vara helt underbar, men den är inte helt enkel att handskas med.


Undertecknad assisterad av Crotale spänner upp bannern

Båsbyggare 2 och undertecknad klär båset

Efter mycket slit så blev det faktiskt riktigt bra och vi var minst sagt nöjda med vår monter detta år, mycket tack vare den rätt fina LCD-monitor vi hade parad med projektor.


Likt sist så hade vi vår support vid garderoben vid stora insläppet. De vita metallställningar kändes faktiskt lättare denna gång på något konstigt sätt. Kanske var det förväntan inför anstormningen som skall komma eller om man helt enkelt vant sig vid att släpa de fram och tillbaka.


Folket väntar på att få sina datorer lagade

Till en början var det ganska lugnt

Som vanligt finns det vissa saker vi aldrig kommer glömma från att ha jobbat i supporten. Denna gång blir det nog killen som glömt ta av skyddsplasten från sin kylare innan han smetat på pasta och monterat den. Och sen givetvis hur vårat högsta höns lyckades med bravaden att få den integrerade utgången för ljudet att sluta fungera vid ett chassi-byte. Allt annat fungerade klockrent, men inget ljud ut. Båda fallen löste sig dock med mycket gott resultat. För att inte glömma han som kom med datorn efter att han försökt installera Windows två gånger men fortfarande inte lyckades få det att fungera. Det tog en helsikes massa svett, tårar och svordomar, men även den fungerade till 100% till slut.


En del fel yttrar sig annorlunda än andra

Teamwork

Det var inte bara i båset det var fullt ståhej utan folk drog sig inte för att komma ner och kolla in den maffiga skärm och det ganska ordentliga kompressorsystem vi ställt upp.


Lite spelande i vår fina monitor

Lite tweakande

Tweakandet föregick överklockningsförsöket som skulle äga rum senare på kvällen. En Pentium 4 660 på 3.6GHz skulle överklockas till över 6GHz, tyvärr stötte vi på lite hinder, men inget vi inte kunde övervinna.


Just som förra eventet där en Celeron D klockades upp över 5GHz var det tänkt att vi skulle ha en överklockningsgissartävling. Sist var det torris som gällde, men denna gång hade Robert valt att ta med sin nya kompressorkaskad istället.


Inspektion

Närmare inspektion

En kaskad kräver precis som torris noga förberedelser och det går åt en hel möda och besvär för att få till en bra överklockning. Många monteringsförsök, mycket vaselin eller annat kondensskydd och för att inte glömma pastan.

Efter att ha placerat ut lite fläktar på väl valda strategiska platser så kan klockningen inledas.

Efter mycket tweakande och ett nytt moderkort från Abit så nåddes 6GHz.


Bunguru Wa gjorde sitt sista framträdande som tävling i vår monter detta DH. Vår projektor tillsammans med Viewsonics 27″ LCD gav ett ganska trevligt intryck. Det värsta var väl hur spelarna var tvungna vrida på huvudet bara för att hänga.

Namn Poäng
Christian Remle 140 000
Filip Eklöf 134 250
Timo Laituri 129 150
Erik Karlsson 126 700
Kristian Samuelsson 125 400
Christian Cromnow 124 500
Rickard Magnusson 38 350
Adam Öberg 36 750
Jonathan Heden 35 100
Joel Lenartsson 3500

Som vanligt var det en jämn tillställning, jämnare än någonsin faktiskt. Vi hade 6 personer över 124 000 poäng, varav Filip Eklöf var värst med 140 000. Första pris bestod av ett XFX GeForce 7800 GT eXTreme, andra pris ett XFX Xgear Headset ”MindQuake” och XFX Xgear Game Controller och tredje pris en XFX Xgear Game Controller. Så det fanns helt klart en hel del i potten och det verkar faktiskt som en del nerver spelade några av finalisterna ett spratt.


1:a pris Erik Karlsson

2:a pris Timo Laituri

3:e pris Christian Remle

Efter att ha legat fyra inför finalen lyckades Erik få till en bra sista runda och medan Christian och Filip inte alls hade samma flyt i finalen så lyckades han smita förbi dem, men även Timo som fick smisk med bara några få poäng. Christian lyckades dock sno åt sig en tredje plats trots att den sista rundan inte gick riktigt som planerat.

Namn Poäng
Erik Karlsson 262 150
Timo Laituri 259 709
Christian Remle 175250

Detta DH valde vi även att prova ut en ersättare för Bunguru Wa som vi tycker har gjort sitt för oss och DH. Vi kommer givetvis sakna det, men vi känner att ni börjar blir för bra faktiskt. Vi mjukstartade lite med att prova ut Icy Tower.


Crusader i extas över Icy Tower
Namn Poäng
Erik Elmeke 3047
Jesper Engdahl 2975
Johan Edman 2924

Även om vi visste att Icy Tower på inga vis är ett nytt spel, eller ett speciellt okänt sådant så blev vi lite överraskade hur bra deltagarna var. Vi räknade inte med ett så pass jämnt resultat och vi får kanske tyvärr ta en extra funderare inför nästa DH om dett är rätt kandidat trots allt.


1:a pris Erik Elmeke

2:a pris Jesper Engdahl

3:e pris Johan Edman

Erik gick hem med en AOpen XC Cube EA65-II, medan Jesper och Johan fick en AOpen XRecorder VX2000 respektive en AOpen MVP Player.


Detta DH hade vi verkligen laddat upp med tävlingar och förutom den alltid uppskattade Bunguru Wa och kandidaten Icy Tower, hade vi två stycken tävlingar till. Detta DH hade vi anordnat en speciell tävling tillsammans med Antec där första pris bestod av deras mycket omtalade P180. Vi fick in ganska många bidrag, men fastnade för dessa fem.


2:a pris

3:e pris

1:a pris

4:e pris

5:e pris

Som vi nämnt innan gick vinnaren hem med ett Antec P180, men de andra gick även de hem med klart attraktiva priser (andra till fjärde pris): Antec Sonata II, Antec Aria, Antec NeoHE 430och Antec NeoHE 380.


2:a pris David Lundwall

3:e pris Fredrik Östman

1:a pris Mattias Hidendahl

4:e pris Jonas Hjelm

5:e pris Ronny Ohlsson

Likt i somras så var Crotale på plats, denna gång med ännu värre kylning än sist, för att överklocka en Pentium 4 660. Tävlingen gick helt enkelt ut på att gissa så nära som möjligt hur långt Crotale skulle nå. Våra kära användare underskattade vår kära överklockningsguru dock eftersom högsta budet låg på 5925MHz när Robert faktiskt nådde 6009MHz. Mannen som gissade närmast var ingen annan än Peter Billing. För sin kvalificerade gissning fick han med sig ett Corsair Cool Water Cooling kit värt 2000kr.


Gladaste besökaren på DreamHack, utan tvekan.

Ännu ett DreamHack avklarat, 4 dagar av dålig sömn, hundratals personer som behövt hjälp och ett antal hundralappar fattigare kan man äntligen börja rehabilitera sig för det vanliga livet.Eftersom undertecknad fick nöjet att sätta upp bannern fick Woxxman äran att plocka ner vår käre banner

Vi hoppas ni har haft trevligt för det hade vi i alla fall! Om ni inte hade möjlighet att närvara vid detta DreamHack så kommer ni få fler chanser för våra planer för DreamHack sträcker sig många event fram i tiden så ni behöver inte oroa er. Vi kommer finnas där oavsett regn, sol, kyla eller värme med våra demos och tävlingar för att göra vårt bästa för att ni ska ha så trevligt som möjligt!

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid