DreamHack Winter 2004 slog igen portarna för ett par veckor sedan och NordicHardware var på plats i stor skala. Men vad hände? Läs vår senaste artikel så får du svaren!

Det är nu drygt tre veckor sedan årets andra och sista DreamHack LAN party avslutades och som de flesta av våra reguljära besökare säkert har märkt var vi på NordicHardware, i sedvanlig ordning, mycket aktiva på DreamHack Winter 2004.

För dem som missade vad NordicHardware hade för uppgift och mål under DreamHack 2004 går det att läsa mer om det hela på vår temporära DreamHack Winter 2004 sajt.

Kort och gott var vi på plats för att med våra kunskap inom datorhårdvara hjälpa de hundratals besökare som fick diverse datorrelaterade problem under LANets gång. Det betydde knappt fyra dagar, tors-sönd, av datormekande men det togs också tid till att suga in atmosfären på DreamHack som varje gång är lika mäktig.
Utöver vår datorsupport bjöd vi på rena nöjes event för besökarna, bland annat kunde man sätta sig ner och spela lite Xbox på vår projektor eller delta i någon av våra tävlingar där vi erbjöd priser till ett värde av upp till 20 000 SEK.

I denna "Efter DreamHack"-artikel vill vi ge er en kort inblick i vad som händer under LANets gång, speciellt i samband med NordicHardwares medverkan.
Först ut har vi lite bildkollage från DreamHack för dem som undrar hur det såg ut när 5800 personer samlades med sina datorer i en och samma lokal.


Vi börjar med när NordicHardware, eller större delar av oss åtminstone, anlände till Elmia-hallen i Jönköping. Trots att vi var ett knappt dygn tidigare på plats än de vanliga besökarna stod det snabbt klart att DreamHacks bemanning varit där långt tidigare. Otaliga rader av tomma bord och stolar blandades med en smärre förmögenhet i form av ouppackade switchar som kom att användas för att serva ett nätverk för knappt 6000 personer.

 

Vi kikade även in i den, för DreamHack Winter 2004, nya C-hallen där runt 1000 personer skulle komma att huseras under eventets gång. Här fanns även den enda äkta mobila montern på plats, nämligen spelutveklaren Electronic Arts lastbilstrailer.

 

Stort ska det vara tyckte vi när vi fixade en ny banderoll för vår monter, det visade sig dock behövas lite hjälp vid upphängning av banderollen som trots allt var något svår att hantera 2,5m övanför markytan. Slutresultatet blev vi dock nöjda med och efter att vi klätt vår monter i väl valda färger var det bara en detalj som fattades, bord.

 

Nästa projekt var att få upp vår supportavdelning som huserades inom tillverkaren Antecs monter. Vi trodde i vår enfald att vår äldre banderoll skulle göra susen för att besökarna skulle hitta rätt, men tji fick vi då rulliansen i supporten gjorde att vår kära banderoll inte fick mycket andrum. För att hålla igång en support krävs det också en hel del felsökningshårdvara som synes nedan. Här går det att hitta allt från gamla PCI-grafikkort till sprillans nya lödkolvar.

 

Innan vi går vidare med våra tävlingar och dess resultat, som vi vet många väntat på, ska vi se hur det såg ut när NH var igång på DreamHack.


Ljuset i vår annars mörka monitor var helt klart projektorsystemet som både användes för Xbox-spelande som synes nedan och även lite extremöverklockning på vårt VapoChill XE II baserade system som det kommer mer information om snart.

 

Vår monter var ofta ganska manfattig både på gott och ont då de flesta blev uppehållna i supportmontern som drog mängder av besökare. Som synes på bilden nedan tappade vår bannermontering i supporten något av sin effekt då folkmassorna tryckte på.
Vårt prisbord var också något som lockade många nyfikna blickar, tyvärr var det inte alla som nöjde sig med att titta då vi blev av med ett av våra priser under LANets gång.

 

I supporten var det alla sorters felsökning och systembyggande som pågick under fyra dagar .Även om det var svettigt för de flesta är det alltid lika kul att de uppskattningen man får av besökarna som får hjälp med sina system.

 

Något som vi pratade brett och mycket om innan DreamHack var vår Super-PC som skulle innehålla idel high-end produkter. Den helt nylanserade kompressorkylaren Asetek VapoChill XE II parades ihop med en AMD Athlon 64 FX-55 och det var även tänkt att ett SLI-system från ASUS skulle kröna detta monstersystem. Tyvärr fick ASUS problem med tillgången på sina grafikkort och vi hann bara få med oss deras nForce 4 SLI-baserade moderkort ASUS A8N-SLI Deluxe till DreamHack.
Men detta systemet gick knappast av för hackor det heller och med 1GB Corsair TWIN1024-XMS3200XL minne var systemet värt upp mot 20 000 SEK utan grafikkort, monitor och dylikt inräknat.

 

Vi passade på att köra lite överklockningstester på värstingsystemet och trots omständigheterna kunde vi med lätthet segla över 3.0GHz med vår Athlon 64 FX-55. Vi kom även över 3.1GHz men sedan satte systemet stopp för oss. Men med mer tid och utrymme hade vi garanterat klarat oss ännu bättre. Något vi hoppas få visa i den kommande recensionen av Asetek VapoChill XE II.

 

Detta var bara ett litet urval av bilder från NordicHardwares vistelse på DreamHack Winter 2004 och för dem som vill åtnjuta fler bilder kan ni hitta dem i följande galleri. Vå får tacka eller kanske förbanna 🙂 vår medarbetare Sebastian (Wingdings) som följt oss med sin kamera under hela eventets gång.

Nu är det dock hög tid att summera våra tävlingar på DreamHack Winter 2004 som i sedvanlig ordning lockade mängder av deltagare.


Den första tävling som gick av stapeln var vår klassiska, och mycket uppskattade Bunguru WA-tävling. Vår tävling under DreamHack Winter 2004 drog över ett femtiotal deltagare och mängder av supporters som var där för att stödja sina Bunguru WA-proffs.

 

Det stod ganska snabbt klart att det inte var några lyckosökare som hoppade på vår tävling utan här handlade det om välslipade deltagare som de flesta kunde Bunguru WA utan och innan. Dock var det mer än en gång som pressen blev för stor och ett flertal vinnarkandidater snubblade på mållinjen.
Slutligen fick vi dock fram tre vinnare i vår tävling och alla tre krossade vårt tidigare tävlingsrekord i Bunguru WA.
Bilder på vinnarna när undertecknad lämnar över priserna finns om ni klickar på vinnarens namn.

 

Resultat Bunguru WA – DreamHack Winter 2004
Priser Vinnare Poäng:
1:a prisAOpen Aeolus 6600GT PCI Express (~ 2000kr) Philip ”POE” Eklöf 135050 poäng
2:a prisAOpen DUW1608 (~ 750kr) Adam Öberg 131950 poäng
3:a pris ASUS CRW-5232AS-U (~ 450kr) Christoffer Vejdov 129400

 

NordicHardwares wallpapertävling – DreamHack Winter 2004

Även under DreamHack Winter 2004 fick vi in en mängd fina bidrag i vår wallpapertävling men tyvärr kunde vi bara välja tre vinnare och det blev följande.
Högupplösta versioner av bidragen kommer man åt genom att klicka på bilderna.

 

Resultat Wallpapertävling – DreamHack Winter 2004
Priser Vinnare
1:a prisAOpen XC Cube EX915 (~ 3500kr) Gustav Nilsson
2:a prisCreative Inspire GD580 5.1 (~ 1400kr) Stoffe Jacobsson
3:a pris ASUS CRW-5232AS-U (~ 450kr) Viktor Öberg

Innan vi går vidare med resultaten i vår moddningstävling och vårt specialpris som delades ut på DreamHack Winter 2004 vill vi tacka alla deltagare i både Bunguru WA och wallpapertävlingen. Och självklart gratulera alla vinnarna!


Även NordicHardwares moddningstävling är något som tidigare förekommit på DreamHack, nämligen DreamHack Winter 2004. Även detta året hade vi stora förhoppningar på denna tävling och det visade sig att vi inte skulle bli besvikna.
Även i denna tävling var det tre bidrag som skulle tas ut från mängden och de som i våra ögon lyckats bäst med sina bidrag var följande.

 

Resultat moddningstävling – DreamHack Winter 2004
Priser Vinnare Bidrag:
1:a pris – Antec Moddning kit (~ 3200kr) Ronny "Thinker" Ohlsson

Ronny Ohlsson var för alla deltagare i juryn en klar och enväldig segrare med sin enormt imponerande skapelse,

Thinker Silent Emerald.
Datorn är helt inbyggd bakom en 17" LCD-panel och hela systemet är passivt kylt med hjälp av en enorm kylfläns som faktiskt utgör hela baksidan av datorn.
Ren ingenjörskonst enligt juryn som knappt ville slita sig från Ronnys minst sagt moddade dator.
Vi hoppas även få bidra med en uppföljningsartikel på NordicHardware med ytterligare information och bilder kring skapelsen.


2:a prisABIT Radeon X700 Pro 256MB PCI Express (~ 2300kr) Jonas "Whistler" Björk

Andrapriset i vår moddningstävling kneps av Jonas "Whistler" Björk som imponerade på juryn med en hänsynslöshet vi inte är vana vid i dagens moddningscommunity. Kraftfullhet är det ord som dyker upp när man tänker på Whistlers system. Bland annat huserar det ett minst sagt kraftfullt 600W nätaggregat för drivning av peltier-element och fläktar.
Fläktarna är också en historia i sig, systemet är nämligen utrustat med 2 st 120mm Delta-fläktar som kan blåsa upp en sopsäck på nolltid. Jo det är sant! Vi såg det nämligen själva på DHW04. Andra priset går alltså till Mortitia aká turbinmotorn.
Tyvärr fick vi inte med oss något bra foto från DreamHack på Whistlers system, men Jonas bidstod själv med en bild på skapelsen.


 

3:e prisEPoX 8KDA3+ (~ 1200kr) Martin Svensson

Tredjepriset i vår moddningstävling gick till Martin Svensson som visade upp ett mycket trevligt trächassi. En inte allt för ovanlig företeelse kan tyckas men utförandet var av högsta klass och hela chassit var från grunden uppbyggt i trä.
En mycket stilren skapelse där detaljerna var viktiga, t.ex. drogs alla kablar genom chassits träfot.
En klart värdig tredjepristagare med andra ord!

 

NordicHardwares hederspris – DreamHack Winter 2004

I samband med vår moddningstävling på DreamHack Winter 2004 beslutade vi oss för att dela ut ett hederspris i form av ett sprillans nytt SFF-barebone från EPoX, EPoX eX5 "MiniMe" 320S.
Från början hade vi inga direkt kriterier för vår hedersprisvinnare men vår tanke var att få en kontrast till denna minidator. Vi kan säga att tävlingen avgjordes första sekunden vi lade ögonen på

Gustav "KloreX" Krafts dator.
Kontrasterna med Gustavs dator och vårt hederspris var minst sagt slående som ni kan se på bildbeviset nedan.
Kort summerat hade Gustav tagit med sig ett drygt meter högt metalltorn till DreamHack Winter 2004. Någonstans därinne i tornet huserades en vattenkyld dator men ska vi vara helt ärliga var det ingen i redaktionen som vågade se efter ordentligt. Både en och två NH-skribenter hade fått plats där inne med lite vilja och våld…

Om vi tyckte synd om Gustav som var tvungen att konka på sitt metalltorn eller om vi bara tyckte MiniMe såg söt ut bredvid sin nye kamrat låter vi dock vara osagt, en klart värdig vinnare av vårt hederspris var i alla fall Gustav.

 

Resultat hederspris – DreamHack Winter 2004
Priser Vinnare
1:a prisEPoX

eX5 320S (MiniMe)

(~ 3500kr)

Gustav "KloreX" Kraft

Återigen vill vi tacka alla som deltog i våra tävlingar på DreamHack och ett stort grattis till alla vinnarna!


Med ett par veckors distans till DreamHack känns det både skönt och vemodigt då det både är en härlig upplevelse att vara där, men samtidigt innebär en del stress och jobb som hårdvarusupport. Hur som helst hoppas vi att alla NH:are som var där hade ett par trevliga dagar och förhoppningvis får våra tävlingsvinnare nytta av sina vinster. Om inte annat är det ju julafton relativt snart och säkerligen finns det någon i släkten som intresserar sig för datorhårdvara?

NordicHardware kommer med stor sannolikhet vara närvarande även på nästa DreamHack event, DreamHack Summer 2005. Det är inte heller omöjligt att vi ger oss in på andra LAN innan dess då vi börjar få kläm på detta nu. Men håll utkik på NordicHardware så lovar vi att meddela er när och var vi kommer dyka upp!

Som avslutning lägger vi in ett litet gruppfoto på en något decimerad NH-styrka (ett par av oss hade redan hunnit ge sig iväg), men vi fyllde upp lite med några inställsamma medlemmar, hitta dem om ni kan!

 

 

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid