Köprekommendationer och utmärkelser

OBS! Det här är en arkiverad upplaga av Svenska Bildskärmsguiden som inte längre uppdateras med nya produkter eller rekommendationer efter september 2016. För våra senaste tester, utmärkelser, marknadsanalyser och nyheter bör du istället läsa den moderna upplagan av guiden, som har ett nytt, dynamiskt uppdaterat format som anpassats för den nya designen på hemsidan.


Vår skärmguide drar sig mot sitt slut och det är dags att sammanfatta resultaten, testdeltagarna och marknadsbilden. I skrivande stund har är skärmen fokuserad kring sex skärmar som alla har samma upplösning och mer eller mindre identiska paneler. Så kommer givetvis inte vara fallet längre fram, så räkna med att få se mer en betydligt mer färgglad uppsättning testdeltagare inom kort.

Av de sex skärmar vi testat hittills är det faktiskt endast en som lyckas roffa åt sig en utmärkelse, och detta helt enkelt för att alla nuvarande deltagare baseras på närmast identiska paneler – med likartade brister och styrkor. Passande för just för den målgrupp som den här generationens TN-baserade 4K-skärmar riktas mot är det just den mest prisvärda modellen som drar det längsta strået. I takt med att mer premium- och gaminginriktade skärmar hittar ut på marknaden och in i guiden kommer vi också kunna rekommendera skärmar till fler typer av konsumenter – och vi har redan ett par modeller på lur som kommer ta plats i artikeln inom en snar framtid.

I dagsläget är däremot utbudet av 4K-skärmar i 28-tums klassen ganska förutsägbart och skillnaderna mellan modellerna är förhållandevis liten vilket ger prislappen extra vikt.

AMD-användare – var på er vakt inför övergången till 4K

Under våra tester märkte vi av en del mystiska och lite oförutsägbara problem som kunde isoleras till AMD-grafikkort. Både i spel och i skrivbordsmiljö uppstod stundtals flimmer när skärmarnas SST-läge används över Displayport, det vill säga det läge som skickar en ensam 60-hertzsignal till skärmen. Ibland försvann bilden helt och hållet med just 4K över Displayport, för att sedan fungera ett tag senare med samma konfiguration.

Problemen är dokumenterade från flera andra källor och det finns flera misstänka bovar i dramat. Vissa användare har lyckats åtgärda problemet helt enkelt genom att byta Displayport-kabel medan andra spekulerar i att det är knutet till specifika paneler eller firmware från tillverkaren. Problemen ska även kunna underlättas genom att uppdatera drivrutinen, men i vårt fall tycks drivrutinen vara orelaterad då samma problem har uppenbarat sig innan boot och när senaste versionen använts.

Det hela verkar helt enkelt vara ganska varierande och kommer antagligen inte drabba alla – men sitter du på ett AMD-grafikkort bör du vara på din vakt.

Gaming i 4K – så nära, men så långt borta

Många tillverkare av 4K-skärmar idag, inte minst de TN-baserade varianterna, marknadsför dem åtminstone till viss del med gaming i åtanke. Datorspelare som vill vara tidigt ute med att spela i extra höga upplösingar lockas till att investera i just den här vågen med TN-varianter, med låg responstid och i de flesta fall stöd för 60 hertz.

Medan det är sant att 4K är mer åtkomligt än någonsin för vanliga dödliga konsumenter kan vi under våra tester konstatera att det fortfarande inte är tid för en fullskalig övergång till 4K för PC-spelare. Hög input lag och screen tearing är närmast garanterat utan frekvenssynkronisering eller v-sync, och sistnämnda driver upp de redan höga systemkraven ytterligare.

BDM4065UC_005

Med det i åtanke ser vi verkligen fram emot att få ta del av nästa generations skärmar som kombinerar snabba 4K-paneler med frekvenssynkronisering som G-Sync och Freesync för att få bukt med screen tearing, samtidigt som vi hoppas på lägre input lag med effektivare kontroller och snabbare gränssnitt. I och med Displayport 1.3 som ligger vid horisonten kommer vi även få stöd för 4K i 144 hertz, vilket kanske på allvar kan göra upplösningsstandarden åtråvärd för datorspel. Dagens 4K fungerar för gaming, men ingen skärm vi testat har varit optimal för den som är det minsta kräsen. Glöm inte heller att det även krävs ett grafikkort av rang för att driva spel i denna rejäla upplösning med bibehållet höga grafikinställningar.

Marknadsanalys 2015-10-29
Med Asus MG279Q har vi fått in den första renodlade spelskärmen som inte använder sig av en TN-panel i Svenska Bildskärmsguiden. Den har även fått betyget ”Bra Köp” något som bäddar för att fler spelskärmar med paneltyper förutom TN ska kunna konkurrera om marknadstopparna bland gamers. Utöver detta så väntar vi fortfarande med spänning på att de första ultrabreda spelskärmarna ska anlända till oss i testlabbet.

Klicka för äldre marknadsanalyser

Marknadsanalys 2015-09-14
G-sync fortsätter att ha en stark närvaro på displaymarknaden och fler och fler intressanta skärmar släpps med tekniken. AMD:s Freesync är inte sämre på bollen och där ska enligt uppgfter släppas en hel del intressanta skärmar med deras teknik under årets tredje kvartal. Numera har vi även IFA-mässan i backspegeln där flera stora aktörer visat upp nya spelanpassade skärmar; bland de mest nämnvärda hittar vi Asus ultrabreda ROG 348Q med 100 hertz uppdateringsfrekvens samt Acer Predator Z35 som ska kunna överklockas till hela 200 hertz – vi kommer dock få vänta ytterligare några månader innan någon av dessa skärmar når markanden.

Marknadsanalys 2015-06-25
4K-skärmarna börjar komma i fler och fler skepnader men trots detta är markaden inte riktigt mogen för att fullt ut anamma den höga upplösningen. Det som håller tillbaka övergången är kort sagt hårdvaran som inte riktigt orkar med ännu om man inte är villig att spendera en mindre förmögenhet. Med detta sagt är den mest intressanta delen av skärm-världen fortfarande slaget om de dynamiska uppdateringsfrekvenserna – G-Sync mot Freesync. Det är där man ska hålla blicken fäst de närmsta månaderna om man vill se var gaming-skärmarnas farmtid är på väg.

Marknadsanalys 2015-06-04
Freesync har tagit plats på marknaden och börjar redan få en rejäl närvaro med en hel drös tillverkare som har eller planerar att släppa modeller. Samtidigt har Computex-mässan i Taiwan gått av stapeln ibörjan av Juni, där stora aktörer så som ASUS och Acer avslöjat nya G-syncmodeller till sina populära gaming-serier. Slaget om de dynamiska uppdateringsfrekvenserna ser ut att bli en riktig rysare med flera skärmmodeller av med respektive teknik, vilket allt som oftast är positivt för konsumenten.

Marknadsanalys 2015-03-19

Freesync är här! I och med släppet av Freesync och dess prestandamässiga likhet med G-sync kommer Nvidia sättas i en pressad situation. Även om de har ett stark läge på marknaden redan så behöver de se över det potentiella mervärde man får av G-sync över Freesync, där AMD:s teknik faktiskt är billigare att implimentera än Nvidia:s.

Marknadsanalys 2015-03-13
I vår kommer det hända mycket på skärmfronten. Bland annat är där fler G-sync modeller från bland annat Acer och Benq på ingång. Utöver detta är skärmar med AMD:s egna teknik för dynamiska uppdateringsfrekvenser, Freesync, på väg till butiker. Detta kommer sätta extra press på Nvidia vilket nog ser till att det kommer bli en intressant tid i skärmarnas värld en tid framöver.

Marknadsanalys 2015-02-20
I vår kommer det hända mycket på skärmfronten. Bland annat är där fler G-sync modeller från bland annat Acer och Benq på ingång. Utöver detta är skärmar med AMD:s egna teknik för dynamiska uppdateringsfrekvenser, Freesync, på väg till butiker. Detta kommer sätta extra press på Nvidia vilket nog ser till att det kommer bli en intressant tid i skärmarnas värld en tid framöver.

Som ni kanske också har noterat så står inte längre AOC U2868PQU med på den här sidan. Det beror på de upprepade Displayport-relaterade problem som har uppmärksammats på den skärmen, både av oss och av andra, och på flera olika testexemplar. Vi arbetar för närvarande med AOC för att hitta en lösning på problemet, men tills dess att vi kan ge några klara besked om hur läget för den modellen ser ut så drar vi tillbaka dess Mest för pengarna- och Rekommenderar-utmärkelser.

Marknadsanalys 2014-12-26
I samband med att Philips BDM4065UC dimper ner i testlabbet med sin trevliga VA-panel knycker den vår Bäst i test-utmärkelse från den tidigare vinnaren AOC U2868PQU och rör därför om lite i guiden. Den lägger sig i topp med våra prestigefyllda utmärkelser Bäst i test och Redaktörens val, men AOC U2868PQU är för den delen inte ute ur leken. I och med att AOC fortfarande erbjuder mest skärm och pixlar för pengarna med sitt riktigt attraktiva pris och sin trevliga funktionsuppsättning får den istället våra utmärkelser Rekommenderar och Mest för pengarna.

Det kommer hända mycket spännande på skärmmarknaden redan nu i vinter. De första skärmarna med AMD Freesync ligger runt hörnet och i samband med att det röda laget på allvar ger sig på frekvenssynkronisering kan vi räkna med att konkurrenten Nvidia kommer satsa ännu hårdare på sin egen G-Sync-teknik. Räkna därför med gott om häftiga nya spelskärmar och allmänt mer fokus på gaming under första kvartalet av 2015. Även CES-mässan ligger nära till hands och där kommer vi med stor sannolikhet få se flera nya skärmar med lansering under nästa års första hälft.

Marknadsanalys 2014-12-18
Det är mer lämpligt än någonsin att uppgradera till en 4K-skärm för en konsument, samtidigt som det just nu är en period som sitter något i kläm. Om vi ser de kostsamma IGZO-skärmarna som första generationens konsumentskärmar med 4K-upplösning så är dessa TN-paneler andra generationen, och de två generationerna har siktat på två helt olika delar av prisspektrumet. Den som vill ha mycket pixlar för pengarna kan med fördel kika närmare på de skärmarm vi testat i den här artikeln.

Samtidigt så står tredje generationens 4K-skärmar runt hörnet, och den här gången är det mellansegmentet som kommer få lite mer kärlek. IPS och liknande skärmtekniker går nu att tillverka kostnadseffektivt nog för att det ska vara rimligt för en konsument att kika på en sådan skärm för under 10 000 kronor. Den nya generationens skärmar kommer också föra med sig stöd för HDMI 2.0 och eventuellt även AMD Freesync eller Nvidia G-Sync i högre upplösningar.

För många kan det därför vara lönt att hålla i pengarna ytterligare någon månad eller två och hålla utkik efter dessa nya skärmar. Men kliar det i fingrarna och en ny, prisvärd skärm för spel eller kontorsanvändning lockar inför julhandeln kan du med fördel hitta en vass och prisvärd modell redan idag.

Philips BDM4065UC
Omdöme: 2014-12-26
BDM4065UC_award
Med BDM4065UC har Philips verkligen tagit fram en unik skärm, inte minst i jämförelse med de vi testat hittills. Trots sin stora yta har den samma pixeltäthet som en 27-tums 1440p-skärm och kan därför med fördel användas för skrivbordsarbete och spel med riktigt häftig inlevelse. Den kan även ses som en riktigt prisvärd 4K-TV i och med att VA-panelen som används inte går av för hackor.Det vi har att klaga på är främst att lägre upplöst video och bilder såklart kommer kännas pixligt när det körs i helskärm, att betraktningsvinklarna hade kunnat vara en liten aning bättre för optimal skrivbordsanvändning för en skärm som inte är välvd och att USB- och bildingångarna gärna hade fått byta plats för smidigare kabeldragning. Den högblanka ytan kan även bli ett problem i ljusa rum. Det finns inte heller några som helst justeringsmöjligheter hos foten, utan skärmen måste i så fall väggmonteras.Med sitt trevliga portutbud, vassa bild utan ljusblödningar och riktigt imponerande omslutande känsla i spel har redaktören hittat sin favorit bland testdeltagarna. Och i och med att panelen sopar mattan med TN-varianterna i våra övriga testdeltagare får vi också konstatera att Philips monsterskärm är vår nya testvinnare.Fördelar
+ Grym inlevelse och arbetsyta med 40-tum stor panel
+ Prisvärd
+ Bra bildkvalitet och ingen ljusblödning
+ Bra portutbud
+ Stilren design med tunna ramar och stabil fot
+ USB 3.0-hub
+ Dugliga högtalare
+ Smidigt menysystemNackdelar
– Inga justeringsmöjligheter och inte helt genomtänkt placering av anslutningar
– Blank yta ger reflektioner
– Betraktningsvinklarna märks av vid skrivbordsanvändningLägstapris på Prisjakt.se: Product price

 

Asus ROG Swift PG278Q
Omdöme: 2015-03-12
Asus_ROG_Swift_009
Asus ROG Swift PG278Q var den första skärmen som lanserades med Nvidia:s G-syncteknik och har sedan dess prisats som en av de bäst gamingskärmarna som har släppts, med god anledning.I skrivande stund är ROG Swift ensam på marknaden om att vara en 2560x1440p-skärm med 144 Hertz uppdateringsfrekvens och G-sync. Dessa egenskaper i kombination med den suveräna byggkvalitén och tunna plastkanter gör att skärmen är i en klass för sig själv.Spelupplevelsen Asus ROG Swift för med sig är utöver det vanliga. Den höga uppdateringsfrekvensen och G-sync ger dig ett flyt som du inte hittar någon annanstans. Upplösningen gör att skärmen ligger i ett perfekt läge för en gamingskärm, där 1080p känns för snålt för dagens prestanda medans 4K fortfarande är lite för krävande.De huvudsakliga nackdelarna med ROG Swift är egentligen de nackdelar som alla skärmar med TN-panel delar och ingenting som direkt påverkar skärmens tänka användingsområde, det handlar om medelmåttiga betrakningsvinklar och viss ljusblödning.Priset för Asus ROG Swift PG278Q ligger i skrivande stund runt 7000 kronor vilket gör den till en av de dyraste spelskärmarna på marknaden. Men priset kan rättfärdigas av det faktum att ROG Swift just nu är ensam på marknaden med de egenskaper som den har. Den suveräna spelinlevelsen och det allmänna kvalitetsintrycket gör att vi kan rekommendera Asus ROG Swift PG278Q till dig som är sugen på en spelskärm i absolut toppklass.Fördelar
+ Extremt bra spelupplevelse
+ Mycket bra TN-panel
+ G-sync
+ Hög uppdateringsfrekvens
+ Väldigt tunna kanter
+ Extremt bra justeringsmöjligheter
+ USB 3.0-hub
+ Hög ljusstyrkaNackdelar
– Medelmåttiga betrakningsvinklar
– Viss ljusblödning
– Klumpig menynavigeringLägstapris på Prisjakt.se: Product price

 

Acer XB280HK
Omdöme: 2015-02-20
XB280HK_award
Acer XB280HK är den första skärmen i världen av sitt slag, 4K-upplösning med G-sync. Den höga upplösningen möjliggör suverän produktivitet och G-sync möjliggör suverän gaming. Denna kombinationen är en som vi inte har träffat på innan. TN-panelen som sitter i skärmen är av toppklass och även om den inte kan mäta sig med IPS-paneler så har den ändå väldigt bra färgåtergivning. Justeringsmöjligheterna för skärmen är även de i toppklass, med stöd för höjning/sänkning, lutning, vridning och pivot.Där XB280HK faller lite är betrakningsvinklarna som får betraktas som medelmåttiga, även om justeringsmöjligheterna kompenserar för detta. Plastramen runt skärmen är i det tjockaste laget vilket gör att den inte lämpar sig jättebra för multi-monitor setups.
Vårt testexemplar lider av lite ljusblödning men inte mer än vad som är normalt för TN-paneler.Prismässigt ligger den där man kan förvänta sig att en G-sync skärm med dessa egenskaperna ska vara. Men en prislapp på runt 6 000 kronor är XB280HK dock inte för alla. Men för den som letar efter en högupplöst skärm för produktivitet som samtidigt är riktigt bra att spela på finns där i skrivande stund bara ett val, och det gör Acer XB280HK till ett bra köp.Fördelar
+ Först i världen av sin sort.
+ TN-panel i toppklass.
+ 4K-upplösning
+ G-Sync
+ Riktigt bra färgåtergivning för TN.
+ Väldigt bra möjligheter för justeringar av skärmen.
+ Stilren men ändå utmärkande design
+ USB 3.0-hub
+ Kompetent menystemNackdelar
– Medelmåttiga betraktningsvinklar
– Tjock plastram
– LjusblödningLägstapris på Prisjakt.se: Product price

 

Asus MG279Q
Omdöme från: 2015-10-29
asus awardAsus MG279Q är en av de få renodlade spelskärmar med IPS, eller IPS-liknande panel, som finns på marknaden just nu. Den enda andra skärmen med liknande egenskaper som har släppts i skrivande stund är Acer XB270HU, en skärm som vi ännu inte har fått sätta tänderna i. Skärmen presterar riktigt bra för en spelskärm på alla fronter som spelar någon roll. Byggkvalitén är näst intill identisk med den på PG278Q, vilket är ett mer än gott betyg.

Navigering av menyer görs lätt och intuitivt. De ergonomiska justeringsmöjligheterna är riktigt bra och skärmen är väldigt stabil. Bildmässigt är skärmen inte någonting häpnadsväckande men ändock en väldigt trevlig upplevelse. AH-VA-panelen bjuder på fina färger och väldigt bra betraktningsvinklar. Den största negativa punkten är att medan det finns stöd för AMD Freesync så fungerar det endast i spannet 35 – 90 Hertz. Detta är dock ingenting som Asus trycker på i sin marknadsföring för skärmen utan det är helt enkelt någonting som följer med Displayport-standarden. Med den utgångspunkten är det svårt att ge MG279Q sämre omdöme på grund det korta Freesyncspannet. I synnerhet eftersom skärmen annars är en riktigt kompetent spelskärm.

Asus MG279Q kostar i skrivande stund omkring 5 500 kronor, en riktigt intressant prispunkt som ställer skärmen en bra bit under till exempel Acer XB270HU och även något under BenQ XL2420G, en skärm med lägre upplösning och TN-panel. Kombinationen av prisbild, byggkvalitet, den (för närvarande) ovanliga kombinationen av skärmpanel och uppdateringsfrekvens samt den högst trevliga spelupplevelsen gör Asus MG279Q till ett bra köp för dig som letar efter en 144-hertzskärm med IPS-liknande egenskaper.

Fördelar
+ Mycket bra spelprestanda
+ Bra AHVA-panel
+ Fenomenala betraktningsvinklar
+ AMD Freesync
+ Konkurrenskraftigt pris
+ Mycket bra byggkvalitet

Nackdelar
– Freesync fungerar endast inom ett relativt snävt frekvensspann

Lägstapris på Prisjakt.nu: Product price

 

Viewsonic VP2780-4K Omdöme från 2015-06-25
Viewsonic VP2780 4K award
Viewsonic VP2780-4K är i sig inte någon unik eller nytänkande skärm, men det är en skärm som gör allt den lovar riktigt väl.4K-upplösningen möjliggör riktigt god produktivitet och färgåtergivningen är i toppklass vilket gör skärmen lämpad för professionellt grafiskt arbete och videoredigering.Byggkvalitén är väldigt bra och designen är något tillbakadragen men har ändå något som gör att den sticker ut och imponerar. Skärmfoten är väldigt stor men bidrar även till en riktigt bra stabilitet. Justeringsmöjligheterna är även dem riktigt bra och på grund av stabiliteten går höjning/sänkning, lutning, vridning och pivot att utföra utan att man behöver stödja upp skärmen med handen.Det är svårt att hitta några direkta nackdelar med VP2780-4K. Det är inte en skärm för vem som helst utan om man behöver en sån här skärm är man med stor säkerhet redan medveten om det. Viewsonic VP2780-4K är för dig som vill ha en skärm att arbeta på och är beredd att betala extra för de funktioner som en sådan skärm erbjuder. Den riktigt bra byggkvalitén, suveräna färgåtergivningen i samband funktioner särskilt avsedda för produktivitet gör VP2780-4K till ett bra köp.Fördelar
+ Mycket bra byggkvalitet
+ Mycket bra IPS-panel
+ Extremt bra betrakningsvinklar
+ Färgåtergivning bra nog för professionellt arbete
+ 4K
+ Riktigt bra stabilitetNackdelar
– Något tjock plastram
– Svårnavigerad OSD-meny i början
– Ganska tungLägstapris på Prisjakt.se: Product price

15
Leave a Reply

Please Login to comment
15 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
Jonas BergkvistDexsterSkuggan7Flyfisherman Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Zhu
Gäst
Zhu

Uppskattar ett sådant stort test!

Dock tycker jag att ge minus för avsaknad av högtalare eller dåliga högtalare är minst sagt skrattretande. De allra flesta använder headset eller i annat fall ett ljudsystem. Vem fan använder högtalarna i skärmen(om det ens finns några)?

DST
Medlem
DST

haha, så sant, om inte annat så borde de få ett + för att de ens har inbyggda högtalare… haha

Yarakarandin
Gäst
Yarakarandin

#1 o #2 har helt rätt, vem fan bryr som om högtalare i en skärm???
Det bästa är om det inte ens finns högtalare i skärmen vilket iallafall låter enbart skit, ljudsystem istället för skräphögtalare alla dagar i veckan.

Tobias Solem
Gäst
Tobias Solem

När man pratar om digitala paneler och pixlar per tum så använder man PPI (Pixels Per Inch).

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Zhu”]Uppskattar ett sådant stort test! Dock tycker jag att ge minus för avsaknad av högtalare eller dåliga högtalare är minst sagt skrattretande. De allra flesta använder headset eller i annat fall ett ljudsystem. Vem fan använder högtalarna i skärmen(om det ens finns några)?[/quote] [quote name=”DST”]haha, så sant, om inte annat så borde de få ett + för att de ens har inbyggda högtalare… haha[/quote][quote name=”Yarakarandin”]#1 o #2 har helt rätt, vem fan bryr som om högtalare i en skärm???Det bästa är om det inte ens finns högtalare i skärmen vilket iallafall låter enbart skit, ljudsystem istället för skräphögtalare alla… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Nu intresserar ingen av dessa skärmar mig men jag tycker det är lite udda att inte information om hur vida skärmen är justerbar i höjdled, pivotering och liknande. Samsungen är till exempel inte justerbar i höjdled.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Morkul”]Nu intresserar ingen av dessa skärmar mig men jag tycker det är lite udda att inte information om hur vida skärmen är justerbar i höjdled, pivotering och liknande. Samsungen är till exempel inte justerbar i höjdled.[/quote]

Hej Morkul! Den informationen finns med i specifikationstabellen för varje skärm och vägs in i respektive omdöme (som du ser har vi brist på justeringsmöjligheter som nackdel på Samsungskärmen). Däremot har vi kanske inte varit tillräckligt tydliga med den informationen i den löpande omdömestexten för varje skärm och det får vi i så fall såklart se över 🙂

Morkul
Medlem
Morkul

Sorry missade helt att usteringsmöjligheter fanns med där. Enda jag såg var ”- Ont om justeringsmöjligheter” på Samsung skärmen vilket jag tyckte var lite för lite info.

Men helt klart tycker jag att ni borde ha med justeringsmöjligheterna i själva texten speciellt om det något som är speciellt med den. Som Dell har ju en mycket bra och lätthanterad funktion medans andra skärmar tycks bara ha med funktionen för att få kryssa i ”ja rutan”

Flyfisherman
Medlem

Dubbelpost

Flyfisherman
Medlem

En mycket efterlängtad guide. 🙂
Vid köp av dator i delar eller uppgradering av enskilda delar, har ni väl i princip nu köpguider för allting. Bra jobbat!

Kommer ni att kolla något på input lag framöver när och om dessa möjligheter förbättrats?
Finns också Input lag databas: [url]http://www.displaylag.com/display-database/[/url]

God Jul och Gott nytt år. 🙂

Ps. Länken ovan till kapitel 22 leder till kap. 10

Patrik
Medlem
Patrik

Tack för testet, riktigt heltäckande sånt gillar jag. 🙂

Jag håller inte med om att inbyggda högtalare skulle vara ointressant, t.ex så brukar jag använda headset men när vi är fler som vill kolla klipp eller film på skärmen vill man ha bra inbyggda istället för ett par klumpar på skrivbordet. Jag har en Samsung S27B970DS som har helt ok ljud i de inbyggda högtalarna, bättre och högre än många externa lösningar med små högtalare på bordet.
Men visst alla har inte råd med lyxskärmar men ljudet bör ändå vara med i testet.

Patrik
Medlem
Patrik

[quote name=”Flyfisherman”]En mycket efterlängtad guide. 🙂 Vid köp av dator i delar eller uppgradering av enskilda delar, har ni väl i princip nu köpguider för allting. Bra jobbat! Kommer ni att kolla något på input lag framöver när och om dessa möjligheter förbättrats?Finns också Input lag databas: http://www.displaylag.com/display-database/ God Jul och Gott nytt år. 🙂 Ps. Länken ovan till kapitel 22 leder till kap. 10[/quote] Det här med input delay är ju ganska kul, majoriteten sitter och klagar över att Vsync ger högre input delay men samtidigt kör man med default settings där 3 förrenderade bildrutor är standard, vilket ger… Läs hela »

Medlem
Calle2003

När ska ni testa Acer XB270HU? 🙂

Dexster
Gäst
Dexster

[quote name=”Zhu”]Uppskattar ett sådant stort test!

Dock tycker jag att ge minus för avsaknad av högtalare eller dåliga högtalare är minst sagt skrattretande. De allra flesta använder headset eller i annat fall ett ljudsystem. Vem fan använder högtalarna i skärmen(om det ens finns några)?[/quote]

Tydligen inte du , men finns andra . Tänk före innan du skriver

Jonas Bergkvist
Gäst
Jonas Bergkvist

Hej!

Jag kan inte se vilket system ni har testat skärmarna på, det vore intressant och se för jag ska så småningom byta till en 4k skärm och då undrar jag om mitt system klarar av det.