Annons

16
Leave a Reply

Please Login to comment
16 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
n0paxHenrik BerntssonAndreas Gflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bilkopian
Gäst
Bilkopian

”You Wouldn’t Steal a Car”
Kunde jag gå förbi nån snygg parkerad bil, kopiera den på några sekunder/minuter och köra iväg med en identisk kopia medan ägaren har sin originalb(f)il kvar så skulle jag självklart göra det!

Vem0th
Gäst
Vem0th

Att stoppa piratkopiering? Visst.Men då ska det finnas teknik som ska enbart stoppa folk som delar ut skyddat material och inget annat. FRA och IPRED är så himla fel för det stoppar inte dem större piraterna utan istället fångar dem små, ”halvt” oskyldiga människor som helt enkelt ville höra hur Björn Skifs presterar men ska betala massiva böter. Svenska folket ska vara väl informerade om vad riksdagen röstar för och mot, samt ska dem godkända lagarna ha tydlig beskrivning som enbart ska gå i bruk därefter. t ex Datalagringsarkivet där all datatrafik under 30dagars perioder ska enligt beskrivning stoppa barnpornografi,… Läs hela »

Svensken
Medlem
Svensken

Bästa sättet att motverka piratkopiering är enligt mig att marknadsföra tjänster som Spotify ännu hårdare.

Dravond
Medlem
Dravond

Trevlig artikel som pekar ut många av problemen med nuvarande lagstiftning. Fler sådana här tack. Det är många viljor och än fler advokater som försöker tjäna pengar på att göra så lite som möjligt.Ett av problemen i USA är piratkopierad film= piratkopierad vara (tex. läkemedel, leksaker etc) vilket inte är en bra utgångspunkt men som USA/lobby organisationer försöker knuffa på resten av världen. Och alternativ till den nuvarande distributionen och bättre prissättning samtidigt som man marknadsför lösningar som tex. Spotify är en mycket bra ide. Men även att se pirater som potentiella kunder istället för ”tjuvar”. Ett exempel som jag… Läs hela »

Lagl0rden
Gäst
Lagl0rden

WOW! *lätt impad* att få läsa nånting så pass välskrivet och som tar upp problemet ur såpass många dimensioner. Tror aldrig jag läst nåt så bra ens på de stora tidningarnas sidor.

Shit alltså, du har satt ribban på minst 3 meter nu 😉

lazaroth
Medlem
lazaroth

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: För att motverka piratkopiering måste lagliga alternativ finnas som är minst lika bra. Dvs. minst lika snabba och enkla. Spotify och likande tjänster kan, men behöver inte, vara en del i en sådan lösning. Men jag frågar vem som helst:Vart finns den lagliga tjänsten som ger mig serieavsnitt dagen efter det sänts i ursprungslandet?Vart kan jag ladda alla filmer (både nya och gamla) lite billigare när jag bara vill se den en gång och om jag i efterhand ändrar mig och vill äga den så kan jag bara lägga till… Läs hela »

flopper
Medlem
flopper

företag skattefuskar, direktörer samt andra flyttar runt bolag och annat. enkelt att göra åtgärder där också.

börjar man jaga ungdomar och generationer lär man få en revolution på halsen.

flopper
Medlem
flopper

Ifall operatören blir utsatt och stryper all sådan delning krävs övervakning och det påverkar den personliga integriteten.

Orwells 1984?

Fredrik
Medlem

Intressant artikel som jag upplever helt missar målet, speciellt Stefan Larsson på sista frågan. Stephan Kinsella har skrivit en bok ”Against Intellectual Property” som jag skulle rekommendera, annars en Nordichardware intervju med honom vore något. 😀 Men iaf, poängen är, för materiella ting behövs en äganderätt för att undvika konflikter. Det beror på (enbart? i huvudsak?) två saker: 1. Materiella ting är begränsade. Vi har bara så många morötter att fördela, landytan, etc. 2. Om en materiell sak används till något, utesluter det alla andra samtida användningsområden. Om jag äter upp en morot, kan inte du också äta upp den.… Läs hela »

flopper
Medlem
flopper

dags att nån uppfinner star trek replikator.

Medlem
Henrik Robeck

Om det är kopiering eller utnyttjande av andras immaterialrätt så undrar jag inte varför Antipiratbyrån gör lite VERKLIG nytta och hjälper Håkan Lans mot Acer Gateway som i åratal utnyttjat hans patent för färggrafik utan att betala royalties, parterna strider fortfarande om saken eftersom Gateway bestrider att Håkan Lans verkligen äger patentet eller hans eget företag.
Senast försökte Acer Gateway stjäla patentet som Håkan har för navigation för fartyg och flygplan i en ful manöver i den så kallade förlikningen.

STEP UP OR STEP ASIDE ANTIPIRATBYRÅN!

Henrik Berntsson
Admin

[quote name=”Lagl0rden”]WOW! *lätt impad* att få läsa nånting så pass välskrivet och som tar upp problemet ur såpass många dimensioner. Tror aldrig jag läst nåt så bra ens på de stora tidningarnas sidor.

Shit alltså, du har satt ribban på minst 3 meter nu ;)[/quote]

Kan bara hålla med. Andreas får oss återigen att fundera ett varv extra. Lysande artikel som belyser nyckelproblemen mellan dagens lagstiftning och samhället i övrigt. Mycket intressant läsning som får en att tydligt se problematiken i en snårig och spretig fråga.

Medlem
Henrik Robeck

En av de mer tragiska saker är att Amerikanska domstolar ser egentligen bara allvarligt på vad de bedömer kopiering av Amerikanska produkter.
Att Amerikanska företag kopierar eller plagierar produkter som är ägda av personer eller företag utanför USA ses med mycket liten förståelse av domstolar och rättsliga instanser i USA och det är mycket svårt att få rätt mot ett Amerikanskt företag även om patent mm är registrerade i USA men ägs av ”utlänningar”.
Rättvisan är långt ifrån blind i USA.

n0pax
Medlem
n0pax

Det som är synd är att de tog bort försörjning för ”artister” kommer inte ihåg vad det heter, men det fanns förut ett bidrag som männiksor kunde få, när de berikade ”sverige” med konst eller liknade. Fördelen med någon form där staten kanske kunde köpa in svenskproducerad musik, film etc och släppa den fri skulle jag uppskatta. Dvs ett system som liknar spotify. Där staten köper upp de högst rankade låtarna, filmerna. Genom ett sådant system så spelar det ingen roll om man är fattig eller rik. Alla kan få tillgång till detta. Men den som har ”tillverkat” mediat får… Läs hela »