NHTV Mediaserver och router är kanske ingenting som direkt går samman vid en första tanke, men D-Link har integrerat både och, tillsammans med torrentklient, iTunes-server och FTP-server i ett och samma skal. I samma veva har man slängt dit en drygt 3″ stor LCD-skärm. DIR-685 heter kreationen och vi har varit framme med kameran.

D-Link DIR-685 är inte vad man kallar en ny produkt på marknaden, den har faktiskt över ett år på nacken, men vi ville ändå titta närmare på vad man kan göra med denna ”multi-purpose router”. Vi bjuder även på en liten språklektion gällande ordet ”router” och reder ut vad en LCD-skärm kan göra för din router. Förutom de normala routerfunktionerna finns plats för en 2.5″ SATA-disk och allsköns funktioner, även om vi kikat närmare på just mediafunktionerna i NHTV-avsnittet.

asus.top2

D-Link DIR-685
WAN
1x 10/100/1000Mbps
LAN 4x 10/100/1000Mbps
WLAN 802.11b/g/n (interna antenner), WPA/WPA2, WPS
Expansionsplatser 2x USB 2.0
1x 2.5″ SATA 3Gbps (max 9.5mm tjock SATA-enhet)
Lagringsfunktioner iTunes-server
FTP-server
uPnP AV-server
Bittorrent Download Manager
LCD-skärm 3.2″, 1.6 miljoner färger
Mått (BxHxD)
147x112x30mm (exkl. fot)

DIR-685 lider trots sin ålder av samma problem som när enheten var ny, nämligen långsamma menyer och framförallt våldsamt hög ljudnivå under belastning, något som naturligtvis förstör helhetsintrycket, och inte så lite heller. Vi hade förhoppningar om att nya firmwareuppdateringar skulle ha löst detta vid det här laget, men enheten är helt enkelt för liten för att kylas effektivt när man adderar en mekanisk hårddisk till ekvationen. Vi hade gladeligen offrat lite större yta för hårddisken för tystnad, då det trots allt är ett mycket slimmat paket i sin helhet.

Förutom paradnumret med SATA-platsen har DIR-685 även en skärm, men även denna är i längden smått plågsam att använda, då menyerna är minst sagt långsamma. Löser D-Link dessa problem i framtiden, vilket förmodligen skulle bli med en ny produkt snarare än med hjälp av en ny firmware (i dagsläget existerar bara en firmware på tillverkarens svenska site, även om det finns några versioner ute i det fria i övrigt), skulle vi kunna rekommendera produkten, men i dagsläget är det dessvärre inte möjligt.

airflowpro

D-Link DIR-685

Fördelar:
+ Hyfsat skarp LCD-skärm med kul funktioner
+ Nyheter, bilder, etc via FrameChannel
+ uPnP-, iTunes- och FTP-server
+ Bittorrentklient inbyggd

Nackdelar:
– Brutalt högljudd (med hårddisk i)
– Trögdrivna/långsamma menyer
– Tillgången på firmware-uppdateringar

Lägstapris på prisjakt.se:

 

Annons

10
Leave a Reply

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Mean MachineHenrik BerntssonImlalAnton KarmehedTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Per SJöberg
Medlem
Per SJöberg

Härligt med film!

R34p3r
Medlem
R34p3r

Här blev det inte mycket rätt, dels är videoklippet enligt youtube ”privat” vilket gör att man inte kan kika på det, sen går prisjakt-länken till corsair’s airflow pro. Annars är recensionen säkert jättetrevlig (kunde dock som sagt inte kolla på den) 🙂

Anton Karmehed
Admin

Sorry, det är skit framför skärmen här. Varit ute på vift men nu ska det vara löst.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Tröjärmen är uppvikt bara för hirsch. 😀

Fredrik
Medlem
Fredrik

[quote name=”Mean Machine”]Tröjärmen är uppvikt bara för hirsch. :D[/quote]

hahaha 😀

Tempel
Medlem
Tempel

Underbara kommentarer kring det som var medskickat 😀 ”så du inte eldar upp ditt hus men det är ju andra sidan inget gtx480 så det borde inte vara nån jättefara” roflmao

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Tempel”]Underbara kommentarer kring det som var medskickat 😀 ”så du inte eldar upp ditt hus men det är ju andra sidan inget gtx480 så det borde inte vara nån jättefara” roflmao[/quote]
Haha skönt då var det inte bara jag som satt och garvade 🙂
Bra och inte minst rolig videoartikel igen Jonas!

Imlal
Gäst
Imlal

Underhållande måste jag säga. Men en sak jag undrade över, hur fungerar den praktiskt som ”royyter”? (nej jag använder inte det uttalet.)

//Jimmy

Henrik Berntsson
Admin

Designen är riktigt ok faktiskt för att vara en ”royter” 🙂

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

[quote name=”Imlal”]Underhållande måste jag säga. Men en sak jag undrade över, hur fungerar den praktiskt som ”royyter”? (nej jag använder inte det uttalet.)

//Jimmy[/quote]
Jag har inte haft ett enda problem med den egentligen, stabil som ett berg och funkar fint. Nu är jag iofs ingen avancerad användare av nätverk på något vis, men den har inte startat om sig eller ändrat inställningar lustigt. QoS fungerar jäkligt bra förresten, det har jag märkt när jag använt routerns inbyggda torrentklient, det funkar att surfa precis som vanligt trots min massiva 2Mbit-lina.