bulldozer

TEST Bulldozer är någonting de flesta teknikintresserade hört talats om. Det är AMD:s helt nya arkitektur, byggd från grunden och upp vilket är första gången sedan 1999 när de introducerade Athlon-serien och K7-arkitekturen, som alla processorer fram till idag varit baserad på. Diskussionerna har varit många, så följ med oss i vår djupdykning av AMD:s nya prestandakrets Bulldozer.

När vi recenserade AMD Llano sa vi att 2011 skulle bli AMD:s viktigaste år någonsin. Det är någonting vi står fast vid än idag. Men förutom ett viktigt år, har det varit ett väldigt händelserikt år. AMD valde oväntat att deras vd Dirk Meyer, som fått företaget på fötter, behövde gå. Att hitta en ersättare tog över ett halvår och den utvalde för uppgiften att bära in AMD i framtiden, vart Rory Read. Read har sin bakgrund hos IBM där han arbetade 23 år samt 5 år hos Lenovo. Som COO på Lenovo var han en av huvudpersonerna bakom företagets framgång i Asien.

I slutet av september lämnade även Rick Bergman företaget som var deras produktansvarige på konsumentmarknaden. Han var en veteran från ATI, som säkert många gamla ATI-fans visste vem det var, innan AMD köpte upp företaget. Spekulationerna gick heta kring att han fick lämna ofrivilligt. Men det visade sig han lämnade för att ta ett vd jobb på Synaptics som utvecklar touch-produkter och användargränssnitt.

Förutom att ha förlorat två stora ikoner på företaget, så lanserar man idag sin tredje nya arkitektur på mindre än ett år. December 2010 lanserades deras första fusionprodukt: Zacate baserad på deras nya Bobcat-kärna och Cedar-grafikkärna. Under juni månad kom den mycket omtalade Llano, som är byggd på AMD:s äldre Stars-kärnor och Redwood-grafik. Idag kommer företagets kanske mest efterlängtade arkitektur på åratal, nämligen Bulldozer som är byggd på en helt ny processorkärna. Bulldozer är till skillnad från Zacate och Llano en processor utan inbyggd grafikdel.

fx8150.moboDet är sannerligen inte ofta någon produkt har fått så mycket uppmärksamhet, och AMD har även lyckats hålla detaljerna hemliga in i det sista. Med Bulldozer-arkitekturen tar man sikte på den övre mellanklassen, och det lägre entusiastsegmentet med vad de kallar för världens första åttakärniga konsumentprocessor. Bulldozer är inte bara viktig idag, utan det är den grund AMD kommer använda till kommande processor-arkitekturer och APU:er. Det blir alltså deras nya K7 som ska leda x86-marknadens underdog in i framtiden.

Det är nu dags att påbörja Sveriges största djupdykning i Bulldozer, företagets mest efterlängtade processorarkitektur någonsin.

Leave a Reply

114 Kommentarer på "AMD FX-8150: Bulldozer gör entré på marknaden [Test]"

Notifiera vid
avatar
Sortera efter:   senaste | äldsta | flest röster
Farrisen
Gäst

Tänkte bara säga : Told you so
Faktum att den presterar -såpass- illa är “mer” än vad jag hade förväntat mig, men från vad jag har luskat fram de senaste månaderna så visste jag att det var “all aboard the fail-train”.

Vi får väl se hur försäljningen går 8)

Förövrigt en bra och vääääldigt genomgående recension.
+ I kanten på att den äger i WinRar
Jag packar upp /komprimerar ganska mycket dagarna in och ut, så blir nog ett klart köp 🙂

Etk-Tis
Gäst

Väldigt blandade resultat på testerna man nu har läst , Men prestandan har ökat i Adobe programmen jag kör och komprimeringen har blivit bättre , så det blir nog köp för mig med .

Och väldigt bra recension av er .

Anton Karmehed
Gäst

Ja jag är faktiskt överraskad över hur positiva/neutrala många medier verkar vara. Jag hade som alla andra entusiaster och datoranvändare älskat om Bulldozer varit en succé. Men i dagsläget finns det egentligen ingen anledning alls att köpa en AMD FX, skulle vara då om man har väldigt specifika programkrav eller liknande. Men prestanda/krona och prestanda/watt är ingen rolig historia och det är egentligen det allt handlar om.
Trevligt att artikeln uppskattas, då kan man kanske krypa till kojs nu till slut. 😛

Viking1962
Gäst

Är mycket besviken. Frågan är om jag ska skaffa en Phenom II x6 1100 eller vänta på nästa version av Bulldozer nästa år? Jag behöver en digitalkamera också så jag kanske köper en sån istället

Farrisen
Gäst

[quote name=”Anton Karmehed”]Ja jag är faktiskt överraskad över hur positiva/neutrala många medier verkar vara. Jag hade som alla andra entusiaster och datoranvändare älskat om Bulldozer varit en succé. Men i dagsläget finns det egentligen ingen anledning alls att köpa en AMD FX, skulle vara då om man har väldigt specifika programkrav eller liknande. Men prestanda/krona och prestanda/watt är ingen rolig historia och det är egentligen det allt handlar om.
Trevligt att artikeln uppskattas, då kan man kanske krypa till kojs nu till slut. :P[/quote]

Får hoppas det kommer lite mer “ärliga” artiklar idag från vissa medier, ett bra jobb ni gjorde^^

Henrik Berntsson
Gäst

[quote name=”Etk-Tis”]Väldigt blandade resultat på testerna man nu har läst , Men prestandan har ökat i Adobe programmen jag kör och komprimeringen har blivit bättre , så det blir nog köp för mig med .

Och väldigt bra recension av er .[/quote]
200 watt i load skiljer det mot en 4,8 GHz 2600k mot en överklockad FX i 4,8 Ghz. Skulle råda dig att gå på en sån istället så får du både bättre prestanda och bättre ekonomi på sikt 🙂

McKinley
Gäst

Som jag också skrev för några månader sen, när man börjar lägga ner fokus på andra saker så som kakburksproducering och falsk marknadsföring, då har man misslyckats!
Idag fick vi allting ristat i sten.
Jättetrist för er som hade trott på något annat.
Välskriven recension Anton 🙂
Keep up the good work!

Henrik Berntsson
Gäst

[quote name=”McKinley”]Som jag också skrev för några månader sen, när man börjar lägga ner fokus på andra saker så som kakburksproducering och falsk marknadsföring, då har man misslyckats!
Idag fick vi allting ristat i sten.
Jättetrist för er som hade trott på något annat.
Välskriven recension Anton 🙂
Keep up the good work![/quote]

Det är inte Anton som stått för skrivandet den här gången utan Jacob även om Anton stått för all data 🙂

Farrisen
Gäst

[quote name=”Etk-Tis”]Väldigt blandade resultat på testerna man nu har läst , Men prestandan har ökat i Adobe programmen jag kör och komprimeringen har blivit bättre , så det blir nog köp för mig med .

Och väldigt bra recension av er .[/quote]
Ville bara påpeka att mitt “klart köp”, var en aningens sarkastiskt 😛

Tempel
Gäst

Tack för en riktigt bra recension.

Första gången ni använder kalkonutmärkelsen? Berättigad hursomhelst och man ser ju P4 framför sig med tanke på hur den beter sig.

Gäst

🙁 🙁 🙁

Hur tänker man när man släpper en ny processorarkitektur som är sämre än den förra?
Undrar hur diskussionen såg ut på AMD när de kom fram till hur dålig den skulle bli, övervägde de någonsin att slopa arkitekturen eller vad fick dom att fortsätta på samma spår…

Etk-Tis
Gäst

[quote name=”Farrisen”][quote name=”Etk-Tis”]Väldigt blandade resultat på testerna man nu har läst , Men prestandan har ökat i Adobe programmen jag kör och komprimeringen har blivit bättre , så det blir nog köp för mig med .

Och väldigt bra recension av er .[/quote]
Ville bara påpeka att mitt “klart köp”, var en aningens sarkastiskt :P[/quote]

Jo jag såg ditt leende , men för mig så är det faktiskt ett köp , även om strömförbrukningen suger , kommer spara tid till annat .

richard@nora
Gäst
Mycket välskriven artikel NH! Jag har varit runt de stora testarenorna på internet på morgonkvisten, och i det stora överenstämmer NH’s resultat med dessa. Man blir aningens bekymrad eftersom AMD måste lägga sig prismässigt som de gjort (tänk: utvecklingskostnad), men inte har en produkt som riktigt kan tävla i segmentet. Ett ‘moget’ chip var ej väntat, men ett totalt omoget än mindre. Jag anser skadan inte varit så stor med samma prestandaresultat, men med lägre energiåtgång (än konkurrenterna). Möjligen har AMD en mycket bra stomme, men det brinner att komma ut med produkt mot konsument. På serversidan ser det dock… Läs hela »
Gäst
Tack för en gedigen genomgång NH.Tråkigt, tråkigt… X6:an får vara kvar tills nya revisioner av Bulldozer dyker upp. Eg. behöver inte jag så mycket prestanda och skulle vara glad om jag hade hälften av den på jobbet där gamla Celeron & P4:or dominerar.Men det är alltid kul med nya ting! 😉 Trist, för mig… och AMD.Detta har vi sett tidigare i fallet Prescott. En design som är så sur att Intel ville få folk att anamma en helt ny låddesign för att kunna hantera värmeutvecklingen hos en processor som inte presterade nämnvärt bättre än föregångaren. Om ens det. Intel kunde… Läs hela »
MASSSWEDE
Gäst

Hos en konkurrent står det ang. att Windows 7 schemaläggare inte känner igen AM3+ FX processorernas moduluppbyggnad “AMD lovar dock att det hela ska vara åtgärdat i kommande Windows 8 och räknar med prestandavinster uppemot 10 procent.” Men lol, köpa Windows 8 (Ultimate?) för flera tusenlappar för att få det att fungera och tjäna 10%. Jag vet inte om man skall skratta eller gråta längre. Jag vart sne när jag har väntat och väntat på och tillslut förbokade Duke Nukem Forever för att blev lurad. Tur att vi får svart på vitt med ärliga recensioner lite varstanns.

blossa
Gäst
Så om trådfördelning fungerat bättre skulle det innebära att kärnor tidvis ej används, vilket skulle leda till lägre förbrukning/värme?Samt att processorn skulle kunna arbeta effektivare i specifika fall?Jag har mycket svårt att tro att detta är en tänkt funktion som AMD bara “hittat på” utan att ha haft en dialog med t.ex Microsoft. Kanske AMD är “för tidigt” ute med arkitekturen? BIOS-uppdateringar har väl om jag inte minns fel, redan påvisat att det finns mer prestanda att plocka ut i vissa benchmarks (om jag minns rätt)? Även här känns det som att marknaden kommit överens om en mjukvarustandard som inte… Läs hela »
-Tjalve-
Gäst

Tummen upp för Anton o Jacob som gjort ett riktigt hästjobb med denna artikel!
Trist för AMD och trist för oss konsumenter. Vi ville ha en ny A64 och fick en Prescott…

MASSSWEDE
Gäst

[quote name=”blossa”]Så om trådfördelning ……………………

Jag är inte helt negativ iaf. 🙂 I dag ser det inte så bra ut, men hur ser det ut om nån månad?[/quote]

Håller verkligen tummarna för det. Optimerade stabila BIOS och en mjukvaruuppdatering till Windows 7.

Hoppas ryktet om att bundla bf3 med HD6870 stämmer då åker mungiporna upp igen.

this
Gäst
En mycket tråkig dag för både konsument och tillverkare. En stor besvikelse måste man väl ändå påstå, men att arkitekturen är väldigt annorlunda kan man inte blunda för och jag tror, eller åtminstone vill tro att det borde gå att göra någonting bra utav den. Förhoppningsvis kan nästa revision komma med stora förbättringar. Jag har hört rykten om att det ska finnas problem i L1 cachen, kanske är det så att problemet i Win7 är mer utbrett än vad vi kan läsa om här i artikeln. Där vi endast kan se skillnader i spel och inte i applikationer som tex… Läs hela »
hirsch
Gäst

Jag är besviken.

Undra hur lång tid det tar innan dom har tjänat in utvecklingskostnaderna, om någonsin?

nussse
Gäst

Känns ju helt klart som det mer eller mindre var tvugna att lansera trots att produkten inte är klar. Mycket tråkigt. Hade hoppats kunna köra vidare med det röda laget men får efter denna läsning inse att det bara man är bra dum om man så gör. Vi får alla hoppas att de får ordning på dessa till nästa lansering. Annars är AMD mer eller mindre uträknade som inom cpu 🙁

MASSSWEDE
Gäst
[quote name=”Farrisen”]Tänkte bara säga : Told you soFaktum att den presterar -såpass- illa är “mer” än vad jag hade förväntat mig, men från vad jag har luskat fram de senaste månaderna så visste jag att det var “all aboard the fail-train”. Vi får väl se hur försäljningen går 8) Förövrigt en bra och vääääldigt genomgående recension.+ I kanten på att den äger i WinRar Jag packar upp /komprimerar ganska mycket dagarna in och ut, så blir nog ett klart köp :-)[/quote] Jag packar upp också väldigt mycket men det mesta är över nätverk alt. hårdisk till hårddisk så det är… Läs hela »
phuden
Gäst

Bra artikel.

Det positiva är nog främst att AMD trots allt lanserat arkitekturen. Nu får de blicka frammåt.

Joki
Gäst

Känns nästan som om det varit bättre med en vidareutveckling av Phenom. En phenom med 8 kärnor hade nog varit snabbare än den här skiten :/.

Swedish Berserk
Gäst
[quote name=”Viking1962″]Är mycket besviken. Frågan är om jag ska skaffa en Phenom II x6 1100 eller vänta på nästa version av Bulldozer nästa år? Jag behöver en digitalkamera också så jag kanske köper en sån istället[/quote] Stackars Viking. 🙁 Jag skickar en virtuell kram till dig! Har inte läst alla testerna än men en riktigt bra recension i vanlig ordning tummen upp! 😀 Ja vilken flopp rent ut sagt. Om detta är grunden AMD ska bygga vidare på är jag ganska oroad. IPC prestandan måste vara sämre i Bulldozer än i Phenom II! Det positiva är dock att ens dator… Läs hela »
hirsch
Gäst

[quote name=”Joki”]Känns nästan som om det varit bättre med en vidareutveckling av Phenom. En phenom med 8 kärnor hade nog varit snabbare än den här skiten :/.[/quote]
Känns som att en optimerade Thuban hade varit WIN. Typ 32nm, högre IPC, ny turbo och någon teknik motsvarande HT. DEN HADE FLUGIT!

Viking1962
Gäst
[quote name=”Swedish Berserk”][quote name=”Viking1962″]Är mycket besviken. Frågan är om jag ska skaffa en Phenom II x6 1100 eller vänta på nästa version av Bulldozer nästa år? Jag behöver en digitalkamera också så jag kanske köper en sån istället[/quote] Stackars Viking. 🙁 Jag skickar en virtuell kram till dig! Har inte läst alla testerna än men en riktigt bra recension i vanlig ordning tummen upp! 😀 Ja vilken flopp rent ut sagt. Om detta är grunden AMD ska bygga vidare på är jag ganska oroad. IPC prestandan måste vara sämre i Bulldozer än i Phenom II! Det positiva är dock att… Läs hela »
Barehipster
Gäst

Och återigen fick man stå modell, och visa upp sig!

Haha, välskriven recension, och tråkiga resultat, som jag även visste igår att det skulle bli.

Anton Karmehed
Gäst
[quote name=”MASSSWEDE”]Hos en konkurrent står det ang. att Windows 7 schemaläggare inte känner igen AM3+ FX processorernas moduluppbyggnad “AMD lovar dock att det hela ska vara åtgärdat i kommande Windows 8 och räknar med prestandavinster uppemot 10 procent.” Men lol, köpa Windows 8 (Ultimate?) för flera tusenlappar för att få det att fungera och tjäna 10%. Jag vet inte om man skall skratta eller gråta längre. Jag vart sne när jag har väntat och väntat på och tillslut förbokade Duke Nukem Forever för att blev lurad. Tur att vi får svart på vitt med ärliga recensioner lite varstanns.[/quote]Jo vi tog… Läs hela »
hirsch
Gäst

Jag tror faktiskt att Intel också är lite ledsna över den mediokra prestandan i Bulldozer. Kan ju inte kul att dominera hela marknaden utan någon som helst konkurrens…

Anton Karmehed
Gäst
[quote name=”hirsch”]Jag tror faktiskt att Intel också är lite ledsna över den mediokra prestandan i Bulldozer. Kan ju inte kul att dominera hela marknaden utan någon som helst konkurrens…[/quote]Nä man kan ju undra, det man däremot kan vara lite oroliga över är väl hur FTC ser på saken ifall Intel skulle få mer eller mindre monopol på CPU-marknaden. Det kan orsaka problem även för Intel.Nu ska vi givetvis inte sänka AMD totalt, man har trots allt en intressant mellanklassare i Llano och det finns alla möjligheter att rycka upp sig. Men från förhoppningar på en riktig come-back till detta är… Läs hela »
shaglord
Gäst

Fan AMD! Den här prestandan är så pass låg att jag i princip tappat hela förtroendet inte bara för denna generation utan framtida generationer bulldozer också. Man börjar undra om hela idén med moduler och delade resurser är en bra idé överhuvudtaget. Det jag inte förstår är hur denna prestanda inte kunnat vara någolunda känd redan från början i simuleringarna??? Varningsignaler borde ha gått långt innan produktionen att det inte skulle fungera. Antigen är det något litet som flaskar processorn eller så har någon gjort ett big fucking mistake. Skärpning. Gör om gör rätt! /s

The0ne
Gäst

Om det nu mot all förmodan skulle vara så att Bulldozer får sig en prestandaskjuts i och med Windows 8 så gör man nog en bättre investering och satsa på Ivy Bridge. 22nm, “3d transistorn” osv. Personligen tror jag Intel har sjukt större möjligheter till en prestanda skjuts än dem som hoppas på att Bulldozer kommer få det.

Även om resultaten var mer eller mindre väntade så var det med gråten i halsen man läser igenom recensionerna idag.

Förövrigt en riktigt bra skriven artikel NH.

Anton Karmehed
Gäst
[quote name=”shaglord”]Fan AMD! Den här prestandan är så pass låg att jag i princip tappat hela förtroendet inte bara för denna generation utan framtida generationer bulldozer också. Man börjar undra om hela idén med moduler och delade resurser är en bra idé överhuvudtaget. Det jag inte förstår är hur denna prestanda inte kunnat vara någolunda känd redan från början i simuleringarna??? Varningsignaler borde ha gått långt innan produktionen att det inte skulle fungera. Antigen är det något litet som flaskar processorn eller så har någon gjort ett big fucking mistake. Skärpning. Gör om gör rätt! /s[/quote]Jag tror problemet ligger i… Läs hela »
Gäst
[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”shaglord”]Fan AMD! Den här prestandan är så pass låg att jag i princip tappat hela förtroendet inte bara för denna generation utan framtida generationer bulldozer också. Man börjar undra om hela idén med moduler och delade resurser är en bra idé överhuvudtaget. Det jag inte förstår är hur denna prestanda inte kunnat vara någolunda känd redan från början i simuleringarna??? Varningsignaler borde ha gått långt innan produktionen att det inte skulle fungera. Antigen är det något litet som flaskar processorn eller så har någon gjort ett big fucking mistake. Skärpning. Gör om gör rätt! /s[/quote]Jag tror problemet… Läs hela »
Gäst

[quote name=”hirsch”]Känns som att en optimerade Thuban hade varit WIN. Typ 32nm, högre IPC, ny turbo och någon teknik motsvarande HT. DEN HADE FLUGIT![/quote]

Det tror jag inte, bulldozer ser mycket bättre ut på servermarknaden och kan säkerligen plocka en hel del marknadsandelar där.

Swedish Berserk
Gäst

Efter att ha läst Tomshardwares recension också står det klart att Bulldozer är riktigt bra i rätt miljö. De körde ett par riktigt tunga tester där den imponerade. Men frågan är hur många som sitter och lastar sin prolle så hårt? För i spel är den inte mycket att hurra över. Nej de skulle släppt denna första generationen endast till servermarknaden och istället släppt en Phenom II på 32nm.

Jacob Hugosson
Gäst
[quote name=”The0ne”]Om det nu mot all förmodan skulle vara så att Bulldozer får sig en prestandaskjuts i och med Windows 8 så gör man nog en bättre investering och satsa på Ivy Bridge. 22nm, “3d transistorn” osv. Personligen tror jag Intel har sjukt större möjligheter till en prestanda skjuts än dem som hoppas på att Bulldozer kommer få det. Även om resultaten var mer eller mindre väntade så var det med gråten i halsen man läser igenom recensionerna idag. Förövrigt en riktigt bra skriven artikel NH.[/quote]Jag vill klargöra en sak, jag ser att många pratar om prestandan i Windows 8… Läs hela »
Gäst
[quote name=”Swedish Berserk”]Efter att ha läst Tomshardwares recension också står det klart att Bulldozer är riktigt bra i rätt miljö. De körde ett par riktigt tunga tester där den imponerade. Men frågan är hur många som sitter och lastar sin prolle så hårt? För i spel är den inte mycket att hurra över. Nej de skulle släppt denna första generationen endast till servermarknaden och istället släppt en Phenom II på 32nm.[/quote] Möjligen har man sett sig tvingade att släppa den med tanke på att det pratats så länge. Jag tror största misstaget var att kalla de för FX och antytt… Läs hela »
Swedish Berserk
Gäst
[quote name=”gosh”][quote name=”Swedish Berserk”]Efter att ha läst Tomshardwares recension också står det klart att Bulldozer är riktigt bra i rätt miljö. De körde ett par riktigt tunga tester där den imponerade. Men frågan är hur många som sitter och lastar sin prolle så hårt? För i spel är den inte mycket att hurra över. Nej de skulle släppt denna första generationen endast till servermarknaden och istället släppt en Phenom II på 32nm.[/quote] Möjligen har man sett sig tvingade att släppa den med tanke på att det pratats så länge. Jag tror största misstaget var att kalla de för FX och… Läs hela »
Gäst
[quote name=”smartidiot89″]Det var riktigt smärtsamt att skriva den här recensionen efter att ja fick se resultaten, slutledningen var bara skönt för att lätta på trycket. Jag trodde att AMD måste satsat på en strömeffektiv design men jag hade fel. Jag är väldigt besviken över Bulldozer som ett gammalt AMD-fan faktiskt. Det värsta är att AMD knappast klättrade upp i pris vilket jag hade hoppats på, så de som verkligen bli lidande är konsumenterna.[/quote] Det är ju första versionen på en helt ny lina, jag tror ändå amd räknat med att den är långt ifrån optimal. Vad jag läst från andra… Läs hela »
Jacob Hugosson
Gäst
[quote name=”gosh”][quote name=”smartidiot89″]Det var riktigt smärtsamt att skriva den här recensionen efter att ja fick se resultaten, slutledningen var bara skönt för att lätta på trycket. Jag trodde att AMD måste satsat på en strömeffektiv design men jag hade fel. Jag är väldigt besviken över Bulldozer som ett gammalt AMD-fan faktiskt. Det värsta är att AMD knappast klättrade upp i pris vilket jag hade hoppats på, så de som verkligen bli lidande är konsumenterna.[/quote] Det är ju första versionen på en helt ny lina, jag tror ändå amd räknat med att den är långt ifrån optimal. Vad jag läst från… Läs hela »
PsynoKhi0
Gäst
Det där ser verkligen inte bra ut.Att en Phenom II x6 känns som ett vettigare köp här och nu ger en stark känsla av misslyckad lansering.Är Bulldozer för sen? Hmmm ja och nej… Mer som att BD inte passar persondatormarknaden som den ser ut idag. AMD har till viss del rätt med att program måste kunna dra nytta av den nya arkitekturen och det är skitbra att de vågar tänka utanför boxen… Men återigen, här och nu är tror jag “överhypad besvikelse” nyckelordet för många, tyvärr.Men till exempel testar HardOCP BD i BF3 http://hardocp.com/article/2011/10/11/amd_bulldozer_fx8150_gameplay_performance_review/2 och jäklar vad den verkar trivas… Läs hela »
Birks
Gäst

Höll på garva ihjäl mig när jag såg Kalkon stämpeln visste inte att ni hade en sådan.
Men det är bittert att se att den inte kan ge Intel lite mer konkurrens då det för oss konsumenter kommer innebära en lägre utvecklingstakt och högre priser från den blå jätten.

Baxtex
Gäst

Inte speciellt förvånade, var ju ungefär vad ryktena sagt. Tråkigt, helt klart, att den knappt kan mäta sig med 2500K är lite sorgligt.

Henrik Berntsson
Gäst

[quote name=”Tempel”]Tack för en riktigt bra recension.

Första gången ni använder kalkonutmärkelsen? Berättigad hursomhelst och man ser ju P4 framför sig med tanke på hur den beter sig.[/quote]
Ja utmärkelserna är ganska nya så den har faktiskt inte blivit använd tidigare 🙂

this
Gäst

Det här ger ju också Intel en större anledning till att hålla på lanseringen av Ivy Bridge och suga ut lite mer cash från SB. De hinner dessutom bygga på sig ett rejält lager till lansering.

Det positiva i AMD’s fall är att Bulldozers nästa generation bör komma relativt tidigt i form av Trinity den nästa iterationen av Llano. Så vi lär redan då få se om AMD lyckas göra något utav den här arkitekturen som i dagsläget känns nästan totalt värdelös.

haXx
Gäst

Hmm mycket märkligt…
De e illa när dom inte lyckas klå gamla Phenom trots högre klockfrekvens… 🙁
Känns som nåt fundamentalt fel nånstans. Ungefär som tidiga interna revisioner av nVidias gf480.
Ignorerar denna o väntar på en ny revision av Bulldozer….

-Boris-
Gäst
AMDs jakt på att göra bra serverprocessorer gör att deras riktiga marknad blir lidande. Man trodde ju att AMD om några skulle akta sig för denna typ av processorer. De borde lärt sig av Intels P4. Intel är ju så stora så de hade ju resurser att få gamla netburst att fungera hyfsat i konkurrensen ändå. Tror inte AMD klarar sig lika bra med en i grunden dålig design.De hade fått två krympta Thubans på ett lika stort chip. Alltså 12 kärnor, 4 kanaler minne och en jävla massa cache. Och de hade antagligen varit svalare också. 😉 Nä hade… Läs hela »
Andreas G
Gäst

Jag ser det här mer som ett steg på vägen. Det är med Trinity och nästa generation som det kanske kan hända något. Om den också floppar, då är jag orolig. Det här ser jag som ett första steg (hoppandes på ett ben).

wpDiscuz