AMD lanserar idag sin färska APU-arkitektur Trinity för stationära datorer. Samtidigt väljer företaget att i sista stund hindra media från att publicera CPU-relaterade prestandasiffror, fokus inte bara ska utan måste ligga på kretsarnas integrerade grafikkretsar – ett försök att påvisa styrkorna i Trinity.

För er bekanta med AMD:s processorutveckling de senaste åren är det ingen överraskning att företaget flyttat fokus från generell CPU-prestanda till GPU-prestanda med sin egenutvecklade Radeon-arkitektur. Företaget kallar till och med sina processorer för APU-kretsar istället för CPU-kretsar. Accelerated Processing Unit är en passning till det faktum att kretsarna idag använder sina kraftfulla integrerade grafikdelar även för generella beräkningar.

Vi har i våra tidigare tester av AMD:s APU-kretsar noterat att deras integrerade grafikdelar inte bara är marknadsledande utan även håller en prestandanivå som även är tillräcklig för många av marknadens senaste speltitlar – om än med lägre grafikinställningar.

Det jag försöker säga är att vi ser positivt på AMD:s satsning mot utökad grafikkraft i processorer, vi har till och med belönat dem med utmärkelser för detta arbete. Tyvärr har AMD samtidigt haft en lång och tung uppförsbacke när det gäller rena CPU-beräkningar och har ända sedan Intel lanserade sin Core-arkitektur varit på efterkälken. Kulmen nåddes med lanseringen av Bulldozer-arkitekturen där processorprestandan i vissa fall var sämre än tillverkarens mångåriga Phenom-arkitektur.

Problemet för AMD är att CPU-prestanda fortfarande är en mycket viktig del i våra datorer och det finns än idag få applikationer som på allvar kan utnyttja grafikdelen för generella beräkningar. Men nu försöker företaget mer eller mindre försöker sopa detta under mattan genom att hindra media från att rapportera om prestandasiffror relaterade till just CPU-beräkningar under sin initiala lanseringsfas av Trinity. AMD släpper idag generell information om sin Trinity-plattform och låter även media publicera vad man kallar ”förhandstittar” där vi har rätt att trycka ut alla möjliga spel- och grafiktester vi kan komma på, men alla prestandasiffror relaterade till ren CPU-prestanda är fortfarande under embargo – vi ska alltså ge ett omdöme om en processor utan att få skriva om hur CPU-prestandan ser ut.

”In previewing x86 applications, without providing hard numbers until October [datumet är under embargo], we are hoping that you will be able to convey what is most important to the end-user which is what the experience of using the system is like. As one of the foremost evaluators of technology, you are in a unique position to draw educated comparisons and conclusions based on real-world experience with the platform,” skriver AMD i ett meddelande till media.

Det är som sagt förståligt att AMD vill presentera sina nya kretsar ur bästa möjliga ljus. Men när man försöker använda oss i media för att vinkla fokus bort från tillverkarens – förmodade – svagheter är man ute på hal is.

Visst kan vi spekulera i att detta är ett ganska harmlöst sätt att nyansera en produktlansering. Men redan när vi ser till detta individuella fallet ringer flera varningsklockor. Trinity är i grund och botten en mikroprocessor som förlitar sig på CPU-kärnor för att driva våra datorer, det är trots allt fortfarande bara 40 procent av dess transistorer som är dedikerade till grafikdelen. Den del AMD vill att vi lägger allt fokus på när man nu lanserar sin nya processorarkitektur.

”We are also aware that your readers expect performance numbers in your articles. In order to allow you to have something for the preview, while maintaining enough content for your review, we are allowing the inclusion of gaming benchmarks.

By allowing the publication of speeds, feeds, cores, SIMDs and branding during the preview period, you have the opportunity to discuss the innovations that AMD is making with AMD A-Series APUs and how these are relevant to today’s compute environment and workloads,” skriver AMD i samma meddelande till media.

Tar vi ett steg tillbaka och tittar på övriga marknader och hur produktlanseringar hanteras skulle exempelvis Apple med dessa metoder hindra media från att testa deras karttjänster förrän veckan efter en telefonlansering. Eller så rullar kanske Mercedes-Benz ut en ny A-klass med separat embargo på älgtester.

Vi på NHW har efter snart 12 år i branschen blivit ganska luttrade av korta tidsfrister, flyttade lanseringsdatum och faktiskt även liknande testupplägg där delar av en produktlansering delats upp i två separata artiklar. Men när AMD med fyra arbetsdagars notis meddelar att vi förväntas dela upp våra artiklar i separata avsnitt för en inledande förhandstitt på grafikprestanda och en kommande för CPU-prestanda då hamnar både vi i media, och ni konsumenter i kläm.

Till saken hör att vi redan med ett lanseringsdatum i början på oktober skulle det bli problematiskt för oss att få tillräckligt med tid för att rättvist utvärdera plattformen. Att vi bara behövde titta närmare på grafikdelen skulle kunna ses som en tröst i sammanhanget, men problemet här är större än så.

”The topics which you must be held for the October [datumet är under embargo], 2012 embargo lift are:

–          Overclocking
–          Pricing
–          Non game benchmarks”

Processorer är inte vad de än gång var och precis som AMD flyttar Intel allt mer resurser till sina kretsars integrerade grafikdelar. Detta är en fortlöpande utveckling som vi i media ser som vårt yttersta ansvar att bevaka och följa upp i fullskaliga tester och recensioner. Men när vi hindras från att ge Er konsumenter en fullständig bild av situationen på marknaden och produkters för- och nackdelar är det som upplagt för problem och förvirring.

En produktlansering är i internetåldern en färskvara av rang. Detta är AMD givetvis väl medvetna om och även om vi inom en ganska snar framtid får se den fullständiga bilden av Trinity är det bilden av en välpresterande grafikdel som troligtvis de flesta kommer förknippa kretsen med. Flera medier har idag följt AMD:s upplägg och valt att dela upp sina artiklar, medan vi och även andra valt att avvakta och ifrågasätta hanteringen av Trinity-lanseringen. Varpå vi välkomnar er tillbaka i början av oktober månad då vi kan ge er den fullständiga bilden av AMD:s nya desktopprocessor.

Om vi låter marknaden och tillverkare diktera villkoren för hur vi rapporterar om deras produkter förvandlas vi från objektiv konsumentvägledare till kuggar i det PR-maskineri som är vår uppgift att genomskåda.

Annons

52
Leave a Reply

Please Login to comment
52 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
26 Comment authors
Anton KarmehedJacob HugossonS0urcerr0RKaffiMannPsynoKhi0 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Ett bra val av er tycker jag, NH är och ska förbli oberoende.

Medlem
Valentin Bockarovski

Kanon!

Det är sådant här vi vill veta. Vad är det tillverkaren försöker sopa under mattan osv.

Stå på er NH!

Medlem

Luktar apple om deras tankesätt här. Helt rätt gjort av er. Vi har tid att vänta på en rättvis och riktig recension.

robjoh
Gäst
robjoh

Ett mycket bra val.

Jag tror att Trinity är ”good enough” för mig i vanligt användning och jag är mest intresserad av speldelen, men det är viktigt att ni försvarar ert oberoende.

Fredrik
Medlem
Fredrik

Tycker det är rätt beslut.

Finns det något företag som har en sämre PR-avdelning än AMD?

Mikael
Medlem
Mikael

Bra att ni vill värna bilden av ert oberoende, men jag ser inte hur det skulle skadat om ni här eller i en separat artikel slängt in de benchmarks ni får visa med en kort kommentar om hur pass långt de flyttat fram positionerna. Tanken var väl att det skulle vara en preview och inte en fullskalig recension.

Det är väldigt tydligt att ni är irriterade på AMD och den stora frågan nu är om själva processorprestandan är så dålig som ni hintar om att den är.

Kimo Linder-Fattah
Medlem
Kimo Linder-Fattah

Oh äntligen visar AMD hur
[imgcomment image?w=538&h=414[/img]
de är Publikt 🙂

Tycker att NH gör ett bra jobb på att faktiskt inte ”favorisera” någon tilvlerkare, och att ni säger som det är 🙂

Sen att jag själv inte hyser någon kärlek för AMD är en helt annan femma (vilken tillverkare/spel publisher som helst för den delen, som försöker ”styra” media) 😀

[imgcomment image[/img]

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”mcnaldo”]Bra att ni vill värna bilden av ert oberoende, men jag ser inte hur det skulle skadat om ni här eller i en separat artikel slängt in de benchmarks ni får visa med en kort kommentar om hur pass långt de flyttat fram positionerna. Tanken var väl att det skulle vara en preview och inte en fullskalig recension. Det är väldigt tydligt att ni är irriterade på AMD och den stora frågan nu är om själva processorprestandan är så dålig som ni hintar om att den är.[/quote]Visst deras tanke är att det skulle vara en förhandstitt, som ska ställa… Läs hela »

Tempel
Medlem
Tempel

Dom gjorde ett gigantiskt marknadsföringsmisstag med lanseringen av bulldozer och det ligger dom i fatet fortfarande. Givetvis testar man idag, har AMD rättat till Bulldozers tillkortakommanden, annars så är man inte seriös i sitt arbete. Badwill i massor till AMD och det behöver de inte i det här läget.

_Spike
Medlem
_Spike

Läste Anandtech’s recension av Trinity och de hade följt AMD’s ”riktlinjer”. De har delat upp sin recension. Nästa vecka skulle de presentera CPU-prestandan. ”The trick, as always, will be selling the GPU performance advantage alongside the presumably lower x86 CPU performance. We’ll have to wait another week to find out the full story on that of course, but if you’re mostly concerned about GPU gaming performance, Trinity delivers.” Är AMD’s taktik att blint hoppas på att utvecklingen går mot att utnyttja GPUn mer än CPUn. Jag förstår att det går sakta åt det hållet men vi är inte där ännu… Läs hela »

this
Medlem
this

[quote name=”Anton Karmehed”]text[/quote]
Finns det inte en risk nu att det kommer finnas en underliggande negativ ton i den färdigställda artikeln 😀

-Boris-
Medlem
-Boris-

Men förhelvete. Så länge det är en preview så är det inget konstigt i att företag dikterar vad som ska visas. Lanseringen är först nästa vecka!

Aftonbladetvarning på det här.

Kimo Linder-Fattah
Medlem
Kimo Linder-Fattah

[quote name=”-Boris-”]Men förhelvete. Så länge det är en preview så är det inget konstigt i att företag dikterar vad som ska visas. Lanseringen är först nästa vecka!

Aftonbladetvarning på det här.[/quote]

Bra då vet vi

Richard Thorsson
Medlem
Richard Thorsson

Bra NH!

Är ingen AMD-fanboy, utan kört deras CPU’er under många år pga bra hp/SEK. Detta är dock under all kritik. Vill de visa lite hud i förväg s a s kan de lika gärna kasta ut lite resultat själva. Oberoende testning innebär att ni avgör vad som ska testas likaså. Kepp it up!

Robin Larsson
Medlem
Robin Larsson

AMD framstår som skit när man slänger upp en chart mot Intel, folk väljer att bara jämföra mot annat och inbilla sig att det förbättrar användarens upplevelse.

Kört A8-3850 i ett år nu, inte missnöjd en enda sekund. Jag kan spela mina favoritspel på passande inställningar och annat underhållande funkar fläckfritt, allt för ca 2000kr i totalkostnad(APU, mobo och ram).

Det är bra att ni säger som det är på NH, och har slipat mina glasögon för er kommande artikel om Trinity.

rmd
Medlem

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”mcnaldo”]Bra att ni vill värna bilden av ert oberoende, men jag ser inte hur det skulle skadat om ni här eller i en separat artikel slängt in de benchmarks ni får visa med en kort kommentar om hur pass långt de flyttat fram positionerna. Tanken var väl att det skulle vara en preview och inte en fullskalig recension. Det är väldigt tydligt att ni är irriterade på AMD och den stora frågan nu är om själva processorprestandan är så dålig som ni hintar om att den är.[/quote]Jacob har väl egentligen sagt det mesta redan. Men vill bara… Läs hela »

Laglord3n
Gäst
Laglord3n

Vadå? är inte ”räkna fram primtal” ett spel? :-*

Nej, men seriöst är det inte av AMD. Luktar lite ruttet.

Man SKULLE ju kunna välja testa spelen, ex. vis Skyrim i 640×320 med allt ögongodis avstängt också.

Men bra ni skriver om det också, så vet man hur man ska läsa de ”förhandstittar” man ser annorstädes på nätet.

Det är ju ingen risk för AMD det slår tillbaka mot dem i kommentarsfält och annat länkat till artiklarna eller att olika testare blir ”pissed off” och sen när de ”får” skriva om cpuprestandan skriver riktiga nedsablingar längsmed fotknölarna, nej då 🙂

EPIC fail på det.

-Boris-
Medlem
-Boris-

[quote name=”Anton Karmehed”]För många av våra läsare, mycket möjligt dig också Boris, är det inte svårt att se igenom det AMD försöker göra. Du vet att det är en förhandstitt och att det även är viktigt hur CPU-prestandan ser ut. Problemet är att bland våra hundratusentals läsare finns det många som inte är alls särskilt insatta och inte kan skilja på en förhandstitt och en regelrätt test. Särskilt inte när ”förhandstitten” blir en stor teknikartikel som råkar innehålla prestandasiffror bara för GPU.Det ger en mycket skev bild av processorns kapacitet vid allmän användning, helt enkelt eftersom CPU-prestanda fortfarande är en… Läs hela »

Medlem

[quote name=”-Boris-”]Men förhelvete. Så länge det är en preview så är det inget konstigt i att företag dikterar vad som ska visas. Lanseringen är först nästa vecka!

Aftonbladetvarning på det här.[/quote]

Du är ute på både hal och tunn is om du låter företag diktera kraven. NH gör helt rätt i att stå på sig för sin journalistiska integritet och visa att de är opartiska. Ger man upp på de punkterna blir det till slut lika trovärdigt som skribenterna på feber.se (appleälskarna)

Svensken
Medlem
Svensken

Tack NH för att ni skriver om detta och väljer att släppa allt om Trinity på en gång.

Dåligt av AMD helt klart. Bättre att de kör på som vanligt och visar upp allt på en och samma gång.

-Boris-
Medlem
-Boris-

[quote name=”gatsten303″][quote name=”-Boris-”]Men förhelvete. Så länge det är en preview så är det inget konstigt i att företag dikterar vad som ska visas. Lanseringen är först nästa vecka! Aftonbladetvarning på det här.[/quote] Du är ute på både hal och tunn is om du låter företag diktera kraven. NH gör helt rätt i att stå på sig för sin journalistiska integritet och visa att de är opartiska. Ger man upp på de punkterna blir det till slut lika trovärdigt som skribenterna på feber.se (appleälskarna)[/quote] De dikterar inget om recensioner. De dikterar dock en del begränsningar om man väljer att göra en… Läs hela »

Jacob Hugosson
Medlem

Nu valde AMD att endast visa ena sidan av myntet, en sida som garanterat skulle bli positiv. Oavsett hur man vrider och vänder på det, är det fel och missvisande. AMD dikterade vad som fick visas idag och var väldigt tydliga med vad vi inte fick prata om. Var en halvt maskerad bil kommer in i sammanhanget förstår jag inte. Vad som irriterar mig mest av allt är att AMD försöker få oberoende media att göra det åt dom. Är det så viktigt att belysa hur bra deras inbyggda GPU är så nära den riktiga lanseringen, får dom väl släppa… Läs hela »

Dravond
Medlem
Dravond

[quote name=”Laglord3n”]Vadå? är inte ”räkna fram primtal” ett spel? :-*
.[/quote]

Visst sjutton är det de, varför annars skulle man tävla i öveklockning med att (bl.a.) mäta tid i prime?

Övrigt bra beslut av de fyra sajter jag brukar kolla på är det bara Anandtech som publicerat något övriga (NH, SweC, TechReport) har valt att inte göra vilket gör mig glad. Men Anandtech sjönk en aning….

Bra att ni även skriver en ordentlig förklaring med bra argument för ert val. 🙂

RoadRunner
Medlem
RoadRunner

Måste lägga mig mitt mellan här… visst, det rätta är egentligen att inte mörka någonting och inte ha en preview med dikterade villkor och jag håller med om att det är rätt beslut att inte publicera preview utan att istället gå all-in i en review. Men, för att gå tillbaka till biljämförelser, det de säger är ”idag får ni fotografera bilen och köra på platt fastställd bana, på några dagar får ni provköra var ni vill. Vill ni publicera bilder och resultat från denna körning redan nu så får ni det, men det väljer ni själva”. Givetvis gör de det… Läs hela »

milohenke
Medlem
milohenke

Visst är det mindre bra att inte förmedla hela bilden men jag förstår faktiskt att AMD väljer den här vägen. Idag lägger majoriteten av skribenterna mest fokus på CPU-prestandan, fast än att nästan hälften utgörs av GPU:n. Det är vidare inget snack om att AMD:s CPU:er är klenare i jämförelse med Intels. Å andra sidan är deras GPU-prestanda överlägsen. För att inte tala om drivrutinerna. Det förtjänar helt klart mer fokus idag nu när CPU-delen inte känns lika viktig längre. Själv är jag nöjd ägare av en i5-plattform modell äldre. Skulle dock vilja påstå att majoriteten av oss privatkonsumenter inte… Läs hela »

-Boris-
Medlem
-Boris-

[quote name=”Jacob Hugosson”]Nu valde AMD att endast visa ena sidan av myntet, en sida som garanterat skulle bli positiv. Oavsett hur man vrider och vänder på det, är det fel och missvisande. AMD dikterade vad som fick visas idag och var väldigt tydliga med vad vi inte fick prata om. Var en halvt maskerad bil kommer in i sammanhanget förstår jag inte. Vad som irriterar mig mest av allt är att AMD försöker få oberoende media att göra det åt dom. Är det så viktigt att belysa hur bra deras inbyggda GPU är så nära den riktiga lanseringen, får dom… Läs hela »

Robin Larsson
Medlem
Robin Larsson

[quote name=”-Boris-”][quote name=”Jacob Hugosson”]Nu valde AMD att endast visa ena sidan av myntet, en sida som garanterat skulle bli positiv. Oavsett hur man vrider och vänder på det, är det fel och missvisande. AMD dikterade vad som fick visas idag och var väldigt tydliga med vad vi inte fick prata om. Var en halvt maskerad bil kommer in i sammanhanget förstår jag inte. Vad som irriterar mig mest av allt är att AMD försöker få oberoende media att göra det åt dom. Är det så viktigt att belysa hur bra deras inbyggda GPU är så nära den riktiga lanseringen, får… Läs hela »

Christian A
Gäst
Christian A

[quote name=”Oldvikingschool”][quote name=”-Boris-”][quote name=”Jacob Hugosson”]Nu valde AMD att endast visa ena sidan av myntet, en sida som garanterat skulle bli positiv. Oavsett hur man vrider och vänder på det, är det fel och missvisande. AMD dikterade vad som fick visas idag och var väldigt tydliga med vad vi inte fick prata om. Var en halvt maskerad bil kommer in i sammanhanget förstår jag inte. Vad som irriterar mig mest av allt är att AMD försöker få oberoende media att göra det åt dom. Är det så viktigt att belysa hur bra deras inbyggda GPU är så nära den riktiga lanseringen,… Läs hela »

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”-Boris-”]Som sagt, ni är väldigt måna om att inte låta era läsare få en för positiv bild av AMD, men ni tänker inte en sekund på hur vinklat det hela kan te sig för en okunnig läsare som bara läser snabbt att AMD är onda. Ni hade kunnat göra en nyhet där ni förklarar läget utan att svartmåla så värst. Det är trots allt inte något speciellt att man låter journalister testa en produkt i förväg med partiell munkavle.[/quote]Bra, då vet vi att det är din åsikt. Vi är lika måna att få företag XYZ att framstå som lika… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Jacob Hugosson”]
Förlorar vi sidvisningar på att inte göra en förhandstitt? Troligen. Bryr jag mig om det? Inte för fem öre, vi gjorde rätt val och jag anser även att vi gjorde rätt i att gå ut med det här offentligt.[/quote]

Vill bara säga att ni gjorde helt rätt!

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

NH vill inte skriva en artikel om AMD för att AMD bara vill att den ska handla om deras bra GPU-del, och det vill inte NH ställa upp på. Men i och med det att NH skriver om det har ju AMD redan lyckats. Hela den här tråden är ju full av konstateranden om hur jäkla bra deras GPU är. Vilket är precis det AMD vill få ut. Win – win för AMD helt enkelt.

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Tripptrapptrull”]NH vill inte skriva en artikel om AMD för att AMD bara vill att den ska handla om deras bra GPU-del, och det vill inte NH ställa upp på. Men i och med det att NH skriver om det har ju AMD redan lyckats. Hela den här tråden är ju full av konstateranden om hur jäkla bra deras GPU är. Vilket är precis det AMD vill få ut. Win – win för AMD helt enkelt.[/quote] Win – win? Nää knappats. AMD har fått en hel del dålig PR på grund av detta på många siter. Jag har suttit och… Läs hela »

PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

[quote name=”Anton Karmehed”]Men tyvärr väljer man att köra någon form av mörkning och styra vårt arbete vilket inte gynnar någon långsiktligt.[/quote]
Även om metoden är diskutabel har den funkat bra för intel och nvidia hittills. Ingen verkar bry sig, e-peen is king.

PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

[quote name=”Morkul”]Jag har suttit och väntat med att bygga två system tills Trinity siffror skulle komma och dessa vara bra skulle det nog bli två Trinity system. Tidigare idag beställde jag ett Intel system istället, bara på grund av detta. Om det kommer bli jämt mellan Intel och AMD så kommer även det andra systemet bli Intel, bara på grund av detta.

Kan säga att jag inte är ensam om att göra då här då par jobbarkompisar som också har väntat beställde nya system idag.[/quote]
Jag föreslår att du letar upp information om varför intel har fått böter i EU.

Mikael
Medlem
Mikael

Problemet med den här artikeln är att ni ger AMD skit för att de gav er utökad valfrihet. I princip fick ni följande meddelande från AMD:Lanseringen är i oktober, men om ni vill kan ni få göra en preview på de här delarna. Så länge de inte försökte tvinga er att publicera en preview med ett hot om att ni annars inte skulle få tillåtelse/möjlighet att göra en riktig recension ser jag det som något positivt. Att ni sedan inte väljer att göra en preview är upp till er, men motiverar enligt mig inte den skit ni kastar på AMD… Läs hela »

Jacob Hugosson
Medlem

Ökad valfrihet? Snarare tvärtom. Jag har full förståelse för siter som valt att göra en preview, man går trots allt miste om sidvisningar om man struntar i det. Nu när den riktigt lanseringen äger rum kommer den inledande hypen redan vara bort – med direkt resultat att Trinity måste vara bra eftersom alla benchmarks (som fick publiceras i enhet med sekretessavtalet) visar det. Vi ska inte heller glömma att många mindre insatta, inte vet vad skillnaden på en ”preview” eller ”review” är. Speciellt nu för tiden där det är standard att göra överdrivet stora previews. Jag är glad att övrig… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”PsynoKhi0″][quote name=”Morkul”]Jag har suttit och väntat med att bygga två system tills Trinity siffror skulle komma och dessa vara bra skulle det nog bli två Trinity system. Tidigare idag beställde jag ett Intel system istället, bara på grund av detta. Om det kommer bli jämt mellan Intel och AMD så kommer även det andra systemet bli Intel, bara på grund av detta. Kan säga att jag inte är ensam om att göra då här då par jobbarkompisar som också har väntat beställde nya system idag.[/quote]Jag föreslår att du letar upp information om varför intel har fått böter i EU.[/quote]… Läs hela »

PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

[quote name=”Anton Karmehed”]Det du troligtvis pratar om är hur företagen rent företagsmässigt stryper konkurrenter, låser ute dem från marknaden, kör fula PR-knep osv. Men det är inget som är direkt relaterat till oss och vår redaktionella verksamhet.[/quote]
Det har du rätt i. Därför fattar jag inte varför det blir ett sånt stort trams kring det hela.

PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

[quote name=”Morkul”]Intel har fått betalat för sina synder och vad jag vet var det flera år sedan och var en anledning till varför jag bojkottade dem under flera år. Sandy Bridge var den första Intel CPU jag köpte på många år men någonting måste man inse att betalat för sina fel. Även mördare blir ju tillslut frisläppta. Har Intel gjort något nyligen som gjort att de fått nya böter?[/quote]Otroligt närsynt.Låt bli med att fokusera på enskilda händelser, och titta närmare på sammanhanget mellan dem. T.ex. AMDs bortkastad chans att få vettiga marknadsandelar hos OEM för tio år sen pga intel… Läs hela »

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”PsynoKhi0″]
Det har du rätt i. Därför fattar jag inte varför det blir ett sånt stort trams kring det hela.[/quote]
Om jag förstår det rätt, fattar du inte varför vi reagerar som vi gör – och det ska på något sätt ha en koppling till Intels vida kända metoder att manipulera marknaden?

Jag ser det som väldigt allvarligt och inget ”trams” när ett företag som i det här fallet råkar heta AMD, försöker detaljstyra vårt innehåll. Vad som är underhållande är att exakt samma individer som kritiserar oss, skulle hylla oss om krönikan handlade om ”Intel” eller ”Nvidia” i ett liknande scenario.

Richard Thorsson
Medlem
Richard Thorsson

Läst igenom samtliga inlägg och konstaterar att vi nu uttömt ämnet, och går lite på repeat. Intressant är att så många engagerar sig i frågan, som ju är av politisk typ i mycket hög grad. Intressant och trösterikt i subjektiva ögon.

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”richard@nora”]Läst igenom samtliga inlägg och konstaterar att vi nu uttömt ämnet, och går lite på repeat. Intressant är att så många engagerar sig i frågan, som ju är av politisk typ i mycket hög grad. Intressant och trösterikt i subjektiva ögon.[/quote] Kan inte annat än att hålla med om att det är intressant. Marparten av de inlägg jag läst om detta på flera olika siter på flera olika språk har varit negativa emot AMDs beteende. Men din inställning i detta så skulle det alltså vara helt okay om politiker försöker att påverka pressen med att skriva de goda nyheterna… Läs hela »

Richard Thorsson
Medlem
Richard Thorsson

[quote name=”Morkul”] Men din inställning i detta så skulle det alltså vara helt okay om politiker försöker att påverka pressen med att skriva de goda nyheterna innan de får skriva om de mindre smickrande?[/quote] Då har du nog missuppfattat mitt inlägg helt Morkul. Det jag menar är att så många är beredda att gå i försvar FÖR oberoendet, därav det subjektiva ehuru (!) jag står på samma fot (Läs mina tidigarre inlägg i denna tråd). Min åsikt är däremot ej så viktig, däremot lejonparten av stridsropen. Även de för mig ’felaktiga’ åsikterna, ventileras här på ett föredömligt sätt; NH’s kommentarspår… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”richard@nora”][quote name=”Morkul”] Men din inställning i detta så skulle det alltså vara helt okay om politiker försöker att påverka pressen med att skriva de goda nyheterna innan de får skriva om de mindre smickrande?[/quote] Då har du nog missuppfattat mitt inlägg helt Morkul. Det jag menar är att så många är beredda att gå i försvar FÖR oberoendet, därav det subjektiva ehuru (!) jag står på samma fot (Läs mina tidigarre inlägg i denna tråd). Min åsikt är däremot ej så viktig, däremot lejonparten av stridsropen. Även de för mig ’felaktiga’ åsikterna, ventileras här på ett föredömligt sätt; NH’s… Läs hela »

PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

[quote name=”Jacob Hugosson”]Om jag förstår det rätt, fattar du inte varför vi reagerar som vi gör – och det ska på något sätt ha en koppling till Intels vida kända metoder att manipulera marknaden? Jag ser det som väldigt allvarligt och inget ”trams” när ett företag som i det här fallet råkar heta AMD, försöker detaljstyra vårt innehåll. Vad som är underhållande är att exakt samma individer som kritiserar oss, skulle hylla oss om krönikan handlade om ”Intel” eller ”Nvidia” i ett liknande scenario.[/quote]Jag syftade på den allmänna reaktionen på det hela, som jag tycker är överdriven. För all del,… Läs hela »

KaffiMann
Medlem
KaffiMann

[quote name=”PsynoKhi0″][quote name=”Jacob Hugosson”]Om jag förstår det rätt, fattar du inte varför vi reagerar som vi gör – och det ska på något sätt ha en koppling till Intels vida kända metoder att manipulera marknaden? ….[/quote] Jag syftade på den allmänna reaktionen på det hela, som jag tycker är överdriven. För all del, ni på NH kan fortsätta kämpa för opartiskt innehåll.Är det hela klantigt gjort av AMD? Japp.Är det desperata nu när de har produkter som passar medel-svensson (dvs 80% av marknaden?)…..[/quote] Synes det er interressant at ingen har tatt opp årsaken bak. Intel har ligget foran AMD på… Läs hela »

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Bra beslut NHW!

Om det bara handlat om restriktioner kring ”special-tester” – typ överklockning, så kanske man kunnat se mellan fingrarna. Men nu handlar det om nått så viktigt som ”standard tester” av CPU prestanda i en CPU.