Montering

Corsair H110

h110_bas_nh

Med ett sockel 2011-moderkort är monteringen en barnlek. Vi använder oss av Intels inbyggda M4-gängor i sockeln och skruvar bara i de medföljande skruvarna genom monteringsramen för respektive kylare.

Vi använder oss av den förapplicerade kylpastan för en så korrekt ”out-of-the-box” prestanda som möjligt. Helt enkelt hur kylaren kommer att prestera hemma hos dig. Värt att tänka på är att kylpastan bara fungerar för en montering så om du byter processor eller av annat skäl monterar bort kylblocket igen måste du köpa ny kylpasta.

h110_montering_nh

Inga verktyg behövs, dra åt tumskruvarna för hand tills de bottnar. Det kan vara smart att vänta med minnena tills efter du fått på blocket för att underlätta åtkomst av skruvarna. Kom ihåg att koppla in pumpens kontakt på valfri chassifläktskontakt på moderkortet – processorfläktkontakterna kopplar du till radiatorns fläktar.

h110_topp_nh

Att hitta ett lämpligt chassi för H110ans två stycken 140 millimeter fläktar kan vara en utmaning, vi använder Corsairs rekommenderade chassi Obsidian 650D med plats för radiatorer högst upp i taket. Men först får vi plocka bort den inkluderade 200 millimeters fläkten.

h110_chassi_nh

Corsair H100i

h100i_block

Faktum är att H100i har en något större kopparbas på sitt block. Med en rektangulärt förapplicerad kylpasta bör det här täcka en något större yta än H110, absolut en fördel då i7-3960X har en enorm värmespridare.

Monteringen mot processorsockeln skiljer sig en del från H110:s klassiska metallring där man vrider blocket på plats. Här trär man först över den kromade brickan över blocket, skruvar i de små distanserna i sockeln och sen kan man skruva blocket på plats med fyra kromade tummuttrar. Det ger en robust känsla men det är många små detaljer att hålla reda på.

h100i_front

I övre kanten på vattenblocket ser man hur vi kopplat in både fläktkontakt och usb-sladd. Det finns två fläktkontakter och de medföljande sladdarna kan i sin tur kopplas mot två separata fläktar. Totalt kan man alltså styra fyra fläktar via programmet Corsair Link, vilket usb-sladden tar hand om. Den kopplar man mot en intern USB-header på moderkortet för att få åtkomst till Corsair Link inifrån Windows.

h100i_top
Med H100i finns möjlighet att montera radiatorn hur man vill – antingen med fläktar mellan sig och chassit eller direkt mot chassit med de medföljande korta skruvarna. Vi valde att montera radiatorn i en push-konfiguration, det vill säga fläktar som trycker luft genom radiatorn. Fläktarna blåser här ut den varma luften ur chassit.

h100i_chassi

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
johnjensenZerblattViking1962FlyfishermanAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Flyfisherman
Medlem

Intressant läsning. 🙂 En sak som direkt slår mig; ingen av dessa verkar ha stöd för LGA1150?Fast jag antar att det ändå fungerar eftersom LGA1155 och LGA1156 har väl samma avstånd på 75mm mellan skruvhålen dvs. samma som LGA1150? Men däremot är jag lite brydd över H100i där USB-kontakten skall kopplas in på moderkortets USB 2.0 kontakt.Tex. på mitt Asus P8Z68 Deluxe moderkort med en moderat överklockad (4,2GHz) Intel Core i7 2600K CPU i ett Antec P193 V3 chassi så används den ena av USB-moderkortskontakterna till dom båda USB 2.0 uttagen i fronten på chassit och den återstående till en… Läs hela »

Anton Karmehed
Admin

Både H110 och H100i stödjer LGA1150 Flyfisherman. Det var inte bekräftat när vi började skriva testet och hade glömt att uppdatera specifikationerna i artiklen. Det är dock fixat nu. 🙂Så det är ingen fara med Haswell, de kommer stödjas direkt ur box! Som du misstänker får man ju offra någon USB-port om man nu redan använder alla de interna anslutningarna. Jag tror faktiskt de flesta moderkort har två interna USB-anslutningar idag, men det finns säkerligen dem med bara en. Det finns adaptrar för att koppla till en vanlig USB-port dock, även om det inte är den smidigaste lösningen kanske. Angående… Läs hela »

Stormense
Medlem
Stormense

Jag har själv en H80i från Corsair och vissa delar har skrämmande låg kvalité som tex gängorna vilka är utslitna efter någon montering. Att Corsairs egna SP-fläktar inte stöds av fläktkontrollen Link är även det en miss (Noctua funkar dock väldigt bra). Jag avråder att köpa ett slutet vattenkylningssystem från Corsair tills det är bekräftat att de arbetat bort fadäserna. Tror dock de har fixat till visslandet från deras original-fläktar när de går på låga varv. Tyvärr är nog vissa saker svåra att testa med hårdvara i en recension. De kan ju inte ta sig tid med tester om hur… Läs hela »

Flyfisherman
Medlem

Hej johnjensen,Ja detta låter inte så vidare… Kan det vara Coilwhine, alltså att spolarna i sig låter:http://en.wikipedia.org/wiki/Coil_noiseVideo: http://www.youtube.com/watch?v=HP73edpQwgc Tror jag fortsätter med min nuvarande kylare – som jag kan garantera inte har något som helst kylproblem. Mitt bygge:Chassi: Antec P193 V3 Chassi fläktar: 1 st. 200mm sidofläkt, 2 st. 140mm, 3st. 120mmNätaggregat: Corsair HX 750W switchatModerkort: ASUS P8Z68 DeluxeCPU: Intel Core i7 2600K moderat överklockad till 4,2GHzCPU kylare: Noctua NH C14 med 2st. 140mm fläktarMinne: Corsair Vengeance® Low Profile 8GB DDR3 Memory Kit (CML8GX3M2A1600C9)Diskar: SSD + 3 st hårddiskarGrafikkort: ASUS HD7870-DC2TG-2GD5-V2Bildskärm (2st.): BenQ G2420HDB 24″ samt BenQ G2222HDL 22″O/S: Windows… Läs hela »

Stormense
Medlem
Stormense

Byter du ut originalfläktarna mot Noctua 120 mm och kör Link får du enormt tyst (men lite varmare mot Noctua orginalkylare). Men du måste vara händig eftersom gängorna i H80/100i släpper och skapar vibrationer i chassit. Radiatorn sitter med andra ord lös efter ett tag. Finns avancerade tips på nätet av moddare hur man får radiatorn att sitta fast. Själv kör jag gängtejp men det släpper om man tex flyttar chassit vid städning. Enda lösningen Corsair lagt fram när man frågat är DOA + några veckors väntan. Tycker de borde skicka en ny först men det gick de inte med… Läs hela »

Flyfisherman
Medlem

Ja det låter lite riskabelt om radiatorn skulle råka på släppa och ramla ned och då orsaka skador… 8)

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”johnjensen”]Jag har själv en H80i från Corsair och vissa delar har skrämmande låg kvalité som tex gängorna vilka är utslitna efter någon montering. Att Corsairs egna SP-fläktar inte stöds av fläktkontrollen Link är även det en miss (Noctua funkar dock väldigt bra). Jag avråder att köpa ett slutet vattenkylningssystem från Corsair tills det är bekräftat att de arbetat bort fadäserna. Tror dock de har fixat till visslandet från deras original-fläktar när de går på låga varv. Tyvärr är nog vissa saker svåra att testa med hårdvara i en recension. De kan ju inte ta sig tid med tester om… Läs hela »

Zerblatt
Gäst
Zerblatt

Jag kör H100i i ett likadant chassie (650D) som i testen.Jag har bytt ut fläktarna mot 4st Noctua NF-P12 PWM-styrda fläktar i push pull.Detta har jag skohornat in i taket på chassiet.Jag får väldigt låga temperaturer och fläktarna går med 600-700 rpm.De hörs inte.Jag kan dock hålla med att den pressade flänsen som skall fungera som gänga i kylaren snabbt säger upp sig, detta är uselt.De skulle ha använt sig av insatsgängor/pressmuttrar som gängförband.Dessutom tappar I-link mjukvaran greppet om fläktarna i bland, då varvas fläktarna upp i maxvarv (=brunstig höfläkt) i ca 5s innan allt innan ordningen återställs.Detta händer någongång/vecka… Läs hela »

Stormense
Medlem
Stormense

För mig fungerar I-link väldigt bra. Tyvärr måste jag ha motstånd på Corsairs egna SP-fläktar för att det ska fungera (behövdes ej med Noctuas.) Man undrar ibland över Corsair. Släpper igenom produkter med dåliga gängor och deras egna mjukvara stödjer inte deras egna fläktar fullt ut. Horriblet är det enda att säga och tappat förtoende för dem helt (har även deras tinutus-tjutande AX860i agg och chassi med luckor där stängarna slits ut efter 2 stängningar). Kommer att hålla mig borta från Corsair i fortsättningen.