Cooler Master satsar på att locka nya konsumenter med sitt ”lifestyle” varumärke Choiix. Vi tog en pratstund med CM om deras nya produkter fick veta lite mer om märket som nu tar sig in på svenska marknaden.

Chassi och nätaggregatstillverkaren Cooler Master har ett brett utbud av produkter på PC-marknaden och utöver tidigare nämnda kategorier ser vi allt från kylare till diverse PC-tillbehör i deras sortiment. Cooler Master har ofta använt sig av ganska djärv design och även om man har haft ett flertal stilrena chassin och produkter genom åren är det oftast den yngre marknaden man tilltalat med sina iögonfallande designer, gamers och entusiaster har alltid varit tillverkarens primära målgrupp.

Nu har Cooler Master börjat sjösätta ett nytt varumärke som enligt egen utsago riktar sig mot en mer mogen målrupp. Choiix kommer från det franska ordet Choix, som betyder val,  vilket är en fingervisning om att CM nu vill ge sina kunder nya alternativ.

Cooler Master hävdar att man under Choiix vill skapa produkter  som  med en ny stilrenare ska bli attraktiva alternativ för vardagligare användning.

Choiix kommer att vara ett fristående värumärke med CM i ryggen och de första produkterna i familjen kommer inom kort att börja dyka upp på den svenska marknaden där Cooler Master, så sent som i förra veckan, slagit sig samman med den svenska distributören PCB.

Inledningsvis fokuserar Choiix på tillbehörsmarknaden med bland annat ett par stycken notebook stöd och bärväskor. Något som i sig inte låter så upphetsande men Choiix har trots allt visat att man inte vill bli en tillverkare i mängden och hoppas bland annat kunna tillföra lite mer naturmaterial på PC-marknaden.


Choiix The Chair är inte tänkt att användas på semesterresan.

The Chair är ett stöd för bärbara datorer som är tänkt att användas stationärt, ett sätt att optimera arbetsställningen för den bärbara datorn där hemma. Det som skiljer The Chair från de flesta andra laptopstöd är att huvudmaterialet är trä, med björk, valnöt eller bambu finish. Vilket get en betydligt trevligare känsla än många plastiga motsvarigheter.

 

Vi fick möjlighet att kika närmare på Choiix The Chair och det är utan tvekan en annan känsla än de plastiga laptopstöd som man oftast ser på marknaden. The Chair kräver fungerar bäst på plana underlag som ett bord och Choiix meddelade också att man planerar att erbjuda utbytbara handledsstöd i olika färger. Priset på The Chair ska ligga på runt 600 kronor.

Vi fick även kika närmare på Choiix U cool notebook stöd som enligt tillverkaren är bättre lämpad för de gånger man använder datorn i soffan, sängen eller mer avslappnade miljöer. U cool kommer i tre olika färger och fungerar som den ska. Den varma datorn kommer inte i kontakt med benen och ligger betydligt stabiliare än när man har den direkt i knät. Priset ska landa på runt 350 kronor.

 

Vi fick även se och känna lite på Choiix Air-Through som är ett mer klassiskt notebookstöd men med en sober Apple-inspirerad design som inte bara agerar kylning för datorn utan även är utrustad med en USB-hubb.

 

Choiix Air-Through

Samtidigt visar man sitt tydliga stöd för netbookmarknaden med flera produkter. Här ser man återigen den mer stilrena designen gå igen med läder och aluminium i ett par netbook/notebook höljen. Där man tydligt visar att Choiix är ett märke som riktar sig mot en mer buisness inriktad målgrupp.

 

Choiix Netbook Easy Fit Sleeve

 

En annan fiffig produkt man visade oss var Choiix Travelpad som ska ge tre användningsområden i ett. Den lilla musmattan ska även agera monitorskydd, lägg musmattan mellan tangentbordet och skärmen på din bärbara dator, och en sidan av musmattan har fått ett microfiber material som kan användas för att rengöra skärmen från damm och smuts. Knappast någon revolutionerande produkt men trots allt ett användbart tillbehör med priset som börjar runt 90 kronor.

Hur väl Cooler Masters satsning kommer att falla ut är svårt att säga men som man själva påpekar det tar man en ganska stor chansning med att nu lansera ett helt nytt varumärke som förvisso tydligt visar företagets nytänkande och skiftet av målgrupp, men samtidigt blir en helt ny leverantör på en konkurrenskraftig marknad. Choiix har börjat leta sig ut på den europeiska marknaden och som vi nämnt tidigare har man mycket nyligen kommit överrens med den svenska distributören PCB om att bära det nya varumärket. Enligt Cooler Master kommer de första produkterna att börja dyka upp på marknaden inom ett par veckor.

Även om teknik i allra högsta grad är en del av våra liv, för vissa mer än för andra, är i alla fall undertecknad inte i behov av att bli påmind om detta var eviga dag. Choiix och andra tillverkare med liknande planer är nog något på spåren med en mer levande design och känsla även om det fortfarande finns mycket att göra på denna front.

Mer information om produkterna i Choiix-familjen går att hitta på deras hemsida.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid