Cooler Master Cosmos C700P - Insidan

Tittar vi in bakom sidopanelerna så möts vi av en helsvart inredning som först inte känns så öppen. Chassit är indelat i två värmezoner där nederdelen är för nätaggregat och möjligen fläktar och den övre delen är till för komponenterna. Cooler Master har lyckats skapa en layout som gömmer undan kablar mm för att ge ett rent utseende genom den tonade rutan.

I den nedre delen så hittar vi var nätaggregatet är tänkt att hamna, förslagsvis så placeras detta med fläkten nedåt för att få in friskluft genom filtret i botten.

Fläkt och Ljuskontroller

Till Cosmos C700P följer det även med en fläkt och belysningskontroller som kan styras från frontpanelen. Men belysningen går även att synka med vissa kompatibla moderkort på marknaden. Kontrollern är placerad i en av 2,5-tums platserna bakom moderkortsplåten. På själva kontrollen finns det portar för sex stycken fläktar och tre RGB-portar, den drivs med hjälp av en sata-strömkabel.

Kabeldragning

Kollar vi vidare på chassits baksidan så kan vi se att Cooler Master har tänkt på hur du ska lyckas med din kabeldragning. De har till och med satt dit en panel som går att skruva loss med två skruvar för att kunna gömma lite kablar bakom. Det finns även ett gäng med utstansade loopar för att fästa buntband eller liknande i så att kablarna stannar kvar när du öppnar sidan på chassit. Det finns gott om utrymme för att dra kablar så det bör inte vara något problem att få igen sidan ens efter att alla komponenter och strömkablar är monterade.

Tittar vi vidare på där kablarna dras igenom till komponentsidan så hittar vi fyra gummerade hål, tre på långsidan mot fronten och ett i skyddet för nätaggregatet. Nedanför moderkortet hittar vi en liten springa vilket gör det lätt att dra kablarna till frontpanelen.

Lagringsplatser

Fyra stycken är maxantalet lagringsenheter som Cosmos C700P kan hantera direkt ur lådan, de flesta av dessa platser är gömda bakom paneler eller bakom moderkortet förutom en som sitter på utsidan av nätaggregats skyddet och visas snyggt upp genom glassidan.

Varken 2,5-tums platsen bakom moderkortet eller 3,5-tums platserna i chassit är verktygslösa och behöver skruvas på plats, däremot platsen som sitter på nätaggregats skyddet behöver bara fyra små distanser som skruvas in för hand i hårddisken/SSDen och sedan bara trycks på plats i fyra gummerade hål.

Skulle det vara så att du är en användare som vill ha fler hårddiskar i chassit så går det att köpa till 3,5-tums vaggor separat från Cooler Master, max sex stycken, för ett totalt antal av åtta stycken 3,5-tums hårddiskar eller SSD-enheter.

Ett modulärt monster

Cosmos C700P är ett modulärt monster, hela chassit är ihopsatt med skruvar istället för med popnitar vilket gör att det går att bygga om för den konfigurationen du vill ha.

Detta gör att du kan vända på moderkortet i tre olika lägen. Första är som chassit kommer i en mer ”vanlig” konfiguration med CPUn uppåt i chassit, andra är att du vänder på moderkortet så att CPUn hamnar nedåt i chassit och sista är att alla uttag hamnar uppåt i chassit.

Att chassit är modulärt gör det även perfekt för att modifiera och sätta sin egen prägel på utseendet, tack vare alla skruvar så går det lätt att ta loss delar för att till exempel lackera vissa plåtar eller varför inte byta ut skruvarna till en annan färg för att ge en diskret känsla.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid