Kylning och Ljudnivå

Vi utför våra tester för att det ska vara så snarlikt vanlig användning som möjligt. Allt från spelande till filmtittande för att se om både temperaturer och ljudnivåer landar på godkända nivåer. I vårt temperaturtest så kör vi ungefär en timmes spelande med lite blandade spel där bland annat Battlefield 4 ingår för att få komponenterna att svettas lite extra.

Eftersom mätning av ljudnivå sällan ger ett helt rättvist resultat så ger vi en subjektiv bedömning av chassits ljudnivå på samma premisser som ovan. Vi försöker beskriva hur ljudbilden är, om den är behaglig eller inte och söker efter eventuella brister i chassits konstruktion.

Komponentmässigt så använder vi ett Gigabyte Radeon HD 7950 (170W TDP) med en Windforce 3X kylare och en Intel Core-i7 3770K processor med Noctua NH-L9i.

Corsair_Obsidian_250D_20

Komponenter  
Moderkort

Zotac Z77-ITX Wi-Fi

Processor Intel Core i7 3770K
Processorkylare Noctua NH-L9i
Internminnen 4GB Corsair Dominator
Grafikkort Gigabyte HD7950 Windforce3
SSD Corsair Force F120
PSU Corsair AX650 650W
Tests 1. Prime95 20 min belastning
2. Battlefield 4 20 min belastning (1080p ultra)

Temperaturer:

temps

Temperaturerna ligger mycket bra till, processorn håller sig sval trots den minimala kylaren från Noctua och den varma luften ventileras ut genom sidan av chassit. Detta gör även att vår processorkylare kan hålla ett lägre varvtal. Även grafikkortet håller sig mycket svalt då det kan ta luft direkt utifrån genom sidogallret. Det finns möjligheter att få luftflödet att bli ännu bättre då det finns plats för både fler och större fläktar.

Ljudnivå:

Ljudnivån är bra men inte helt lysande. Det är dock inte så konstigt, då även om chassit hade haft ljuddämpade paneler så finns det ändå rätt mycket ställen där ljud kan läcka ut. Vi tänker framförallt på sidopanelerna där antingen grafikkortet ligger intill eller fläkten/fläktarna på andra sidan som utblås. De medföljande fläktarna är bra men ansluts via 3-pins kontakter och måste alltså styras av antingen en separat fläktkontroller eller moderkortet. Som tur är så håller de någorlunda låga varv och gör inte mycket väsen av sig ens vid full effekt.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid