Slutledning

Chassin med mindre formfaktor börjar bli mer och mer populärt, Cooler Master har valt att ge sig in i Mini-ITX-kriget med ett chassi som gör plats för ett grafikkort av den större kalibern. Efter att ha testat chassit så lämnar det oss med överlag positiva känslor. Det finns någon enstaka miss där bland annat fötterna som är gjorda i plast är lite av en besvikelse då fötter i gummi eller silikonfötter hade gjort det mycket stabilare, även avsaknaden av dammfilter i fronten vilket också är ett litet minus. Det är inte det bästa chassit när det gäller kylningsförmåga heller, och att köra någon form av överklockning kan bli tufft. Elite 120 Advanced är med andra ord inte ett optimalt chassi för de som vill överklocka eller satsar på kraftfulla komponenter med lägsta möjliga ljudnivå.

Men med det negativa ur vägen ska vi vända oss åt det positiva och se möjligheterna med Elite 120 Advanced. Du får utan tvekan plats med de längsta grafikkorten på marknaden och även ett fullstort nätaggregat. Med tanke på hur liten lådan faktiskt är så är det imponerande att delarna faktiskt får plats. Chassit är dessutom väldigt lättjobbat och man känner aldrig att man har ont om plats att jobba på i lådan. Lådan är även mycket lätt vilket gör att det är praktiskt om man flyttar sin dator ofta och vill slippa bära runt på ett miditower eller liknande. En smidig och stilren skapelse för kontorsmaskiner men som även är kapabelt att agera potent grund för en förhållandevis kraftfull speldator.

Men den allra största fördelen med chassit lämnar vi till sist och det är priset, runt 400 kronor får man betala för chassit. Cooler Master har gjort en riktigt bra debut med Elite 120 Advanced och har lyckats skapa ett snyggt, billigt och bra mini-ITX chassi som sväljer det mesta och gör det dessutom till ett extremt attraktivt pris. Det kommer med vissa premisser och är inte det optimala valet för alla användare. Men ett mer prisvärt chassi i klassen blir svårt att hitta och Cooler Master Elite 120 Advanced är ett chassi vi gärna kan rekommendera för budgetmedvetna Mini-ITX-byggare.

inledning

Cooler Master Elite 120 Advanced

Fördelar:
+ Litet format
+ Plats för långa grafikkort
+ Låg vikt
+ Priset
+ Stödjer fullstora nätaggregat

Nackdelar:
– Ljudnivån är inte i det bästa laget
– Plastfötter istället för gummi

Elite 120 Advanced passar användare som:
Är ute efter en mini-ITX låda för ett riktigt bra pris
Vill ha ett lätt chassi att kunna bära runt på
Är ute efter att bygga en liten dator med plats för stora grafikkort

Elite 120 Advanced passar mindre bra för användare som:
Är ute efter kylningsprestanda
Vill ha ett riktigt tyst chassi


Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Anders NilssonMrKlistershaglordAndreas GJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jacob Hugosson
Medlem

Tycker framsidan ser rätt tacky ut, i övrigt verkar det vara väldigt mycket chassi för pengarna. Nästan så man själv blir sugen på ett ITX-bygge…

Micke
Medlem
Micke

Priset var ju riktigt bra men det finns bra mera balanserade chassin. Silverstone Sugo t ex.

Trevligare med nätagget framför moderkortet istället för ovanför. Egentligen borde man i denna formfaktor använda ngn typ som SFX-agg. Finns redan sådana i 80 Plus Gold 450W osv. Räcker för allt förutom dual-gpu-värstingarna.

/s

Andreas G
Medlem

Tre hårddiskar och 2 expansionsplatser i den volymen är ganska bra gjort. Ännu mer imponerande till det priset.

Micke
Medlem
Micke

Tillverkaren försöker förmodligen att skapa ett chassi likt Antec Three Hundred som kommer användas av massa internetcafé. Köra helt på försäljningsantal osv osv… /s

MrKlister
Gäst
MrKlister

Meen, nu har du väl ändå monterat lite galet.
Jag tror att halva ide´n med att ha nätagget ovanför moderkortet är just för att kunna suga bort luften från processorn. Som det är nu så skapar du ju ingen ”vindtunnel i lådan”. Där med blir ju draget väldigt lidande och jag tror du kan få ut helt andra temperaturer om du vänder nätagget.