Interiör och installation

 CM120_16

Sidopanelen är väldigt lätt att ta av och är i ett enda stycke som täcker båda sidorna och toppen på lådan. Här ser vi hur lite material som finns i lådan och anledningen till att den väger så lite. Trots avsaknaden av material så är lådan robust. Cooler master har tänkt på detta och bockat plåten där det behövs för att ge styrka åt konstruktionen.

CM120_17

Vänder vi lådan om så får vi en bättre blick av både fläkten och hårddiskburarna. Den tredje hårddiskburen är av en annan typ där man sätter fast två räls på vardera sidan av hårddisken och sen för den på plats.

CM120_13

Med ett par komponenter installerade ser vi hur den lilla 80 millimeter fläkten ligger placerad i förhållande till moderkortet. Luftflödet till processorn är bra men det finns få ställen dit luften kan ta sig vidare ut ur chassit. Ytterliggare ett potentiellt problem är med speciella moderkort som Asus P8Z77-I Deluxe vars strömförsöjning är placerad på höjden och då blockerar majoriteten av flödet från fläkten.

CM120_14

Maxhöjd för CPU-kylare är 65 millimeter och det kan bli rätt trångt med många modeller men som vi kommer se lite senare så klarar sig stockkylaren sig alldeles utmärkt i standardfrekvenser. Överklockare och mer krävande användare får det däremot lite tuffare att optimera processorkylningen i chassit.

CM120_09

Kabeldragningsmöjligheterna är inte många utan man får helt enkelt gör det bästa av det utrymmet man har kvar. Längs med kanterna på chassit så finns det en räls där man kan placera kablar så dom går längst med taket, ett förhållandevis effektivt sätt att dra kablar på. Har man inte tänkt använda en optisk enhet finns där en utmärkt plats är lägga överblivna kablar på. Rent allmänt så är det ett rätt lättjobbat chassi trots sin ringa storlek, man kommer åt alla utrymmen man behöver när man bygger utan några problem.

CM120_12

Chassit sväljer utan tvekan de största grafikkorten på marknaden, på bilden ser vi den sluka ett AMD Radeon HD 6990 som mäter respektingivande 305 millimeter.

Innehåll

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Anders NilssonMrKlistershaglordAndreas GJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jacob Hugosson
Medlem

Tycker framsidan ser rätt tacky ut, i övrigt verkar det vara väldigt mycket chassi för pengarna. Nästan så man själv blir sugen på ett ITX-bygge…

Micke
Medlem
Micke

Priset var ju riktigt bra men det finns bra mera balanserade chassin. Silverstone Sugo t ex.

Trevligare med nätagget framför moderkortet istället för ovanför. Egentligen borde man i denna formfaktor använda ngn typ som SFX-agg. Finns redan sådana i 80 Plus Gold 450W osv. Räcker för allt förutom dual-gpu-värstingarna.

/s

Andreas G
Medlem

Tre hårddiskar och 2 expansionsplatser i den volymen är ganska bra gjort. Ännu mer imponerande till det priset.

Micke
Medlem
Micke

Tillverkaren försöker förmodligen att skapa ett chassi likt Antec Three Hundred som kommer användas av massa internetcafé. Köra helt på försäljningsantal osv osv… /s

MrKlister
Gäst
MrKlister

Meen, nu har du väl ändå monterat lite galet.
Jag tror att halva ide´n med att ha nätagget ovanför moderkortet är just för att kunna suga bort luften från processorn. Som det är nu så skapar du ju ingen ”vindtunnel i lådan”. Där med blir ju draget väldigt lidande och jag tror du kan få ut helt andra temperaturer om du vänder nätagget.