Exteriör och byggkvalitet

CM120_06

Cooler Master Elite 120 Advanced har utrustats med perforering på toppen och på sidorna för att släppa in luft till nätaggregatet, grafikkort och den 80 millimeter stora fläkten på sidan.

CM120_02

Alla I/O anslutningar är placerade i fronten av lådan med startknapp, resetknapp och USB 3.0 på höger sida medan det sitter två USB 2.0 och ljud In/Ut på den vänstra. En 120 millimeterfläkt sitter monterad bakom aluminiumfronten och tar in luft från ventilationshål i botten av lådan.

CM120_03

Nätaggregatet sticker ut ungefär 2,5 centimeter för att ge möjlighet till att kunna installera nätaggregat som är av lite större modell, något vi bland annat hade problem med i BitFenix Prodigy.

CM120_01

Andra sidan är identisk och innehåller samma perforeringar. Här kan man även ana den medföljande 80 millimeters fläkten.

CM120_04

Om vi vänder och ser på lådan bakifrån så är det tydligt att det inte finns mycket plats över.

CM120_05

Tittar vi vidare på undersidan av chassit dyker det upp en liten nackdel, fötterna som är monterade på lådan är i plast och inte i gummi eller silikon. Vilket betyder att oavsett om lådan är tom eller inte så glider den väldigt lätt runt och vibrationer tenderar att leta sig ner till underlaget. Något som förvisso går att lösa ganska enkelt med ett par klassiska ”IKEA-kuddar” men knappast den snyggaste lösningen på ett svart chassi.

I övrigt syns också hålet i fronten av chassit där 120 mm fläkten hämtar sin luft.

Innehåll

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Anders NilssonMrKlistershaglordAndreas GJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jacob Hugosson
Medlem

Tycker framsidan ser rätt tacky ut, i övrigt verkar det vara väldigt mycket chassi för pengarna. Nästan så man själv blir sugen på ett ITX-bygge…

Micke
Medlem
Micke

Priset var ju riktigt bra men det finns bra mera balanserade chassin. Silverstone Sugo t ex.

Trevligare med nätagget framför moderkortet istället för ovanför. Egentligen borde man i denna formfaktor använda ngn typ som SFX-agg. Finns redan sådana i 80 Plus Gold 450W osv. Räcker för allt förutom dual-gpu-värstingarna.

/s

Andreas G
Medlem

Tre hårddiskar och 2 expansionsplatser i den volymen är ganska bra gjort. Ännu mer imponerande till det priset.

Micke
Medlem
Micke

Tillverkaren försöker förmodligen att skapa ett chassi likt Antec Three Hundred som kommer användas av massa internetcafé. Köra helt på försäljningsantal osv osv… /s

MrKlister
Gäst
MrKlister

Meen, nu har du väl ändå monterat lite galet.
Jag tror att halva ide´n med att ha nätagget ovanför moderkortet är just för att kunna suga bort luften från processorn. Som det är nu så skapar du ju ingen ”vindtunnel i lådan”. Där med blir ju draget väldigt lidande och jag tror du kan få ut helt andra temperaturer om du vänder nätagget.