Cooler Master följer trenden med allt mindre datorer och lanserar deras Cooler Master Elite 120 Advanced, ett mini-ITX chassi med plats för både fullstort ATX-nätaggregat och ordentliga grafikkort. Esset i rockärmen är dock prislappen som landar på runt 400 kronor.

– Ta mig direkt till testets sammanfattning –

Cooler Master är en stor aktör på chassimarknaden och har modeller som passar alla behov och användningsområde, allt från deras enorma Cosmos till budgetmodellen Elite 310. Då mini-ITX börjar slå igenom när vi får plats med allt mer prestanda i mindre komponenter så ser Cooler Master till att stilla behovet för alla som är sugna på att bygga ett litet kraftpaket.

Chassit är byggt i stål och fronten är i plast med en frontpanel i borsta aluminium. Cooler Master vill att Elite 120 Advanced ska vara ett riktigt bra mini-ITX chassi till en väldigt attraktiv prisbild.

1

Specifikationer Värde
Formfaktor mini-ITX
Fläktplatser 1 x 120 mm (front) Inkluderad
1 x 120 mm (front bakom hårddiskbur)
1 x 80 mm (sidan) Inkluderad
Optiska Enheter 1 x 5.25″
Hårddiskplatser 3 x 3.5″
Frontpanelsanslutningar 1 x USB 3.0 med intern kontakt
2 x USB 2.0
1 x Audio In/Ut
Expansionsplatser 2
Maxlängd på grafikkort 343 mm
Maxhöjd på CPU-kylare 65 mm
Mått 240 mm (H) x 232 mm (B) x 401.4 mm (D)
Vikt 3.3 kg
Lägstapris på prisjakt.se

 

Av specifikationerna kan vi utläsa att Cooler Master gjort en annan satsning med Elite 120 Advanced än BitFenix med det nyligen testade Prodigy. Här är det ett fortfarande plats för fullstora grafikkort, men chassit är betydligt mindre. Vilka för och nackdelar detta innebär är det dags att ta reda på.

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Anders NilssonMrKlistershaglordAndreas GJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jacob Hugosson
Medlem

Tycker framsidan ser rätt tacky ut, i övrigt verkar det vara väldigt mycket chassi för pengarna. Nästan så man själv blir sugen på ett ITX-bygge…

Micke
Medlem
Micke

Priset var ju riktigt bra men det finns bra mera balanserade chassin. Silverstone Sugo t ex.

Trevligare med nätagget framför moderkortet istället för ovanför. Egentligen borde man i denna formfaktor använda ngn typ som SFX-agg. Finns redan sådana i 80 Plus Gold 450W osv. Räcker för allt förutom dual-gpu-värstingarna.

/s

Andreas G
Medlem

Tre hårddiskar och 2 expansionsplatser i den volymen är ganska bra gjort. Ännu mer imponerande till det priset.

Micke
Medlem
Micke

Tillverkaren försöker förmodligen att skapa ett chassi likt Antec Three Hundred som kommer användas av massa internetcafé. Köra helt på försäljningsantal osv osv… /s

MrKlister
Gäst
MrKlister

Meen, nu har du väl ändå monterat lite galet.
Jag tror att halva ide´n med att ha nätagget ovanför moderkortet är just för att kunna suga bort luften från processorn. Som det är nu så skapar du ju ingen ”vindtunnel i lådan”. Där med blir ju draget väldigt lidande och jag tror du kan få ut helt andra temperaturer om du vänder nätagget.