Slutledning

Antec P280 har betydligt fler fördelar än nackdelar, men samtidigt finns det en del frågetecken. Det är inga nackdelar som egentligen spelar någon större roll för själva användandet av chassit utan mer att det är konstiga designval. Ett bra exempel är placeringen av de inkluderade fläktarna, Antec har använt undertryck väldigt ofta i sina modeller i Performance One-serien, men tre fläktar som utblås känns lite som en överdrift, vi hade gärna sett att man placerat de två fläktarna som insug i fronten av chassit och låtit bli att göra hål i toppen. Detta hade gjort chassit än tystare, men nu får chassit en möjlighet att med fler fläktar vara rejält välventilerat och erbjuda bra kylningsförmåga.

Fläktkontrollern har ytterliggare ett par nackdelar, den fungerar bara med fläktarna som följer med chassit, det vill säga Antec TwoCool. Så vill man ha eftermarknadsfläktar får man ta med det i beräkningarna. Samtidigt som kontrollern sitter lite illa till ovanför den bakre fläkten. Det är allmänt snålt med utrymme och slutna vattenkylningssystem med 120mm-radiatorer blir svåra att installera på ett smidigt sätt. Övriga punkter att ta upp är längden på frontpanelskablarna som kunde varit någon extra centimeter.

NordicHardware_award_Rekommenderar_BlueLjudnivån kan hållas väldigt låg om man kör med fläktkontrollern på ”Low” och det kan bli en riktigt behaglig kontorsdator/arbetsdator. Det funkar även utmärkt med prestandakomponenter men då får man se till att anpassa kylningen därefter och vara beredd på en något högre ljudnivå. Vår förhållandevis kraftfulla renderingsmaskin höll sig dock på fullt godkäna temperaturer trots två av tre fläktar i Low-inställningen vilket bådar gott.

Antec P280 är fantastiskt lättbyggt, robust och snyggt. Det är en fröjd att arbeta i och dra kablar då man har hela 30mm utrymme att leka med bakom moderkortsplåten. Helhetsupplevelsen är verkligen bra och med innovativa lösningar och fokus på användaren så gör sig detta chassit förtjänt av vår Rekommenderar-utmärkelse.

IMG_3672

Antec Performance One P280

Fördelar:
+ Robust
+ Tyst
+ Stilrent
+ Väldigt lättbyggt
+ Bra dammfilter
+ Andas kvalité

Nackdelar:
– Placering av fläktkontroller
– Placering av fläktar
– Kylningsförmåga i basutförandet

Antec P280 passar användare som:
Vill ha en tyst dator
Vill ha ett lättbyggt system
Är ute efter ett stilrent chassi
Är ute efter bra byggkvalité

Antec P280 passar mindre bra för användare som:
Har system med hög värmeutveckling (Basutförande)
Vill ha ett litet system

Innehåll

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
thisdrizzit Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
drizzit
Medlem
drizzit

Snyggt va det men jag håller mig nog till mitt CM830 är dock inte direkt känslig för fläktljud vilket nog hjälper 😀

this
Medlem
this

Nästan så att man kan tänka sig att köpa detta och plugga igen toppen med lite bitumen och dämpmatta, gillar robusta chassin.