Insida

 IMG_3668

Då har vi monterat in lite komponenter i lådan och vi kan direkt konstatera att chassit är väldigt lättarbetat och det är en ren fröjd att bygga i lådan. Det är lättmonterat och majoriteten av arbetet behöver inga verktyg. Någon småsak som kunde varit snäppet bättre är om den interna USB 2.0 och frontljudskabeln hade några centimeter till på längden då man inte kunde dra dessa lika snyggt. Som grafikkort testade vi ett 6970 som är 27.3 cm långt och det är inga som helst problem med utrymme. För er som är lite extra nyfikna så kollade vi om marknadens längsta grafikkort i dagsläget, ett Radeon HD 6990 fick plats och det fungerar precis lika bra.

IMG_3669

Hårddiskburen har plats för två stycken 2.5″ enheter i toppen för att snabbt och lätt montera ditt en SSD. Det går även utmärkt att installera en SSD i hårddiskvaggorna då det finns monteringshål för både 3.5″ och 2.5″ enheter.

IMG_3686

Då har vi lagt lådan ner och fått samtliga chassifläktar som är inkluderade i bild, tre stycken Antec TwoCool. Längst upp ovanför den ensamma 120mm fläkten sitter fläktkontrollern som nås på baksidan av chassit där man kan välja hastighet mellan två lägen: high och low. High är 1200 RPM och Low är 600 RPM.

En nackdel med placeringen av fläktkontrollern är att det måste dras en Molexkontakt för att den ska fungera vilket kan vara jobbigt, speciellt om du sitter på ett modulärt nätaggregat och vill minimera antalet sladdar. Placeringen av strömförsörjningen till fläktkontrollern borde placeras någonstans mer lättillgängligt.

En viktig notis är att vi testade installera Intel Liquid Cooling Solution RTS2011LC och vi hade problem med att montera den på grund av att radiatorn tog i fläktkontrollern. Det löstes genom att sätta en 120mm före radiatorn, vilket dock gav oss problem med kylarens medföljande fläkt som inte fick plats ovanför våra onödigt höga minnesmoduler. Fläktkontrollerns placering kan potentiellt skapa en hel del problem kan vi konstatera.

IMG_3695

När det gäller kabeldragning så finns det gott om utrymme för alla möjliga storlekar av sladdar och kablar. Det finns hela 30mm tillgängligt att dra kablar på och dörren är väldigt lätt att stänga även med en rejäl bunt kablar slingrandes genom chassit.

Innehåll

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
thisdrizzit Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
drizzit
Medlem
drizzit

Snyggt va det men jag håller mig nog till mitt CM830 är dock inte direkt känslig för fläktljud vilket nog hjälper 😀

this
Medlem
this

Nästan så att man kan tänka sig att köpa detta och plugga igen toppen med lite bitumen och dämpmatta, gillar robusta chassin.