Vi fortsatte vår tradition med att anordna en tävling i plattformspelet Bunguru WA under DreamHack och denna gång med rekordstor prispott, nämligen tre grafikkort från ASUS till ett värde av 11 000 sek, läs hur det hela gick.

Finalen i Bunguru WA-tävlingen på DHS2005 blev riktigt rafflande och precis som väntat blev finalpressen för stor för flera av finalisterna. Att spela inför publik och för en chans att vinna grafikkort till ett värde av över 11 000 kronor är inget många får uppleva.

Bunguru WA är ett till synes lätt spel men det krävs inte mycket till misstag för att tappa allt, något alltså flera finalister fick känna på. Fjorårsmästaren Philip Eklöf ”POE” hade under kvalet det näst bästa resultatet av alla och var bara fjuttiga 200 poäng bakom ledaren Rickard Magnusson ”Zupher”. Med detta resultat var han en klar vinnarkandidat men Philip var en av dem som föll på mållinjen och skrapade ”bara” ihop 54140 poäng under finalrundan. Tillsammans med hans fina kvalresultat räckte detta dock till en hedrande tredjeplats.

Philips slutgiltiga resultat blev 193 400 poäng (139250 + 54150).
Philip får sitt pris av undertecknad.

På andra plats fick vi till slut se Jonas Lindh som klättrade en placering från kvalet under fredagen. Jonas låg efter kvalet trea, endast bemästrad av Philip och Rickard, men genom en stabil finalrunda kunde Jonas säkra andraplatsen och ett grafikkort från ASUS värt runt 3500 kronor.

Jonas slutgiltiga resultat blev 273 400 poäng (137300 + 136100).
Jonas får sitt pris av undertecknad.

Som vinnare fick vi till slut Rickard Magnusson och det går inte att säga något annat än att det var en mycket välförtjänt vinst. Rickard ledde som bekant redan efter kvalet, om än med liten marginal. Hans fina kval gjorde att Rickard fick spela sist av finalisterna och när Philip inte lyckades ta sig i mål var det bara Jonas Lindh som på allvar kunde hota Rickards förstaplats. Men Rickard hade ett litet försprång från kvalet och det kunde urskiljas lite säkerhetsspel trots en mycket imponerande sistarunda. Genom sin ”hoppteknik” i målfållan, som Rickard var enda pristagare att utnyttja, kunde han relativt enkelt säkra segern som belönades med ett grafikkort från ASUS värt hela 5300 kronor! Inte illa för lite plattformslir i våra ögon, om än väldigt skickligt utfört!

Rickards vinnarresultat landade på finfina 279 250 poäng (139450 + 139800).
Rickard får sitt pris av undertecknad.

I slutändan vill vi tacka alla som deltog i vår Bunguru WA-tävling och självklart även ASUS som bidrog med de finfina priserna!
Vi vill även meddela att ingen av deltagarna faktiskt slog vår nyhetsskribent Sam Grunds resultat på 141 650 poäng, så även en stor eloge till Sam som i egenskap av NH-medarbetare trots allt får åka tomhänt hem.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid