Sidan 3 av 5 FörstaFörsta 12345 SistaSista
Resultat 51 till 75 av 105
  1. #51
    Senior Member Veteran Sebbes avatar
    Reg.datum
    Jun 2001
    Ort
    Stockholm, Solna
    Inlägg
    5 052
    Tack
    2
    Tackad 6 gånger i 4 inlägg
    Det kan ge problem, vet att det nya moderkort jag använde kunde visa SATA-diskarna för windows utan drivrutiner men det blev ungefär dubbla prestandan om man använde disketterna istället för att installera drivrutinen i windows.
    Just nu 3DMARK 06: 19 211 @ 1280x1024 / 18 738 @ 1600x1200 på ett 4870X2 2GB
    AMD Bulldozer FX-8150 under construction @ ASUS Sabertooth 990 FX
    NEC PA301W @ 2560x1600

  2. #52
    WmB
    WmB är inte uppkopplad
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    May 2005
    Ort
    Linköping
    Inlägg
    400
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    nu har jag iaf en XP med sp2 på "slipstreamat" får jag hoppas!

    då behöver jag inte ens trycka på F6 eller? ursäkta, men tyckte detta verkade onödigt krångligt.

    hur ska "vanligt" folk som köper en barebone utan diskettstation lära sig detta! tur att man tycker det är kul iaf!

  3. #53
    WmB
    WmB är inte uppkopplad
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    May 2005
    Ort
    Linköping
    Inlägg
    400
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    *dubbelpost*

  4. #54
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    Jun 2002
    Ort
    Härnösand
    Inlägg
    4 476
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Så om jag har en skiva med SP2 på så behöver jag inte använda F6 när jag ska installera? Jag har ingen diskett station så.
    Laptop: HP med Dual Core 7100, 120Gb hdd, 2GB ram.

    PS3 80GB

    Speldator: Q6600@3Ghz, Corsair 4GB 6400 minne, Asus 4870 512mb grafik. Asus X38 moderkort.

    http://heimo.blogg.se/

  5. #55
    WmB
    WmB är inte uppkopplad
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    May 2005
    Ort
    Linköping
    Inlägg
    400
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Citat Ursprungligen postat av Sebbe
    Det kan ge problem, vet att det nya moderkort jag använde kunde visa SATA-diskarna för windows utan drivrutiner men det blev ungefär dubbla prestandan om man använde disketterna istället för att installera drivrutinen i windows.
    när jag installerade moderkorts-skivan så stod det ungefär "har du SP2 installerat behövs inga ytterliga drivrutiner för SATA"

    Asus-kort för övrigt

  6. #56
    Junior Member Medlem
    Reg.datum
    Jun 2005
    Inlägg
    9
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Jag behövde inte någon diskett till min ena dator (ASUS A8N-SLI Deluxe), men nu verkar det behövas till min andra dator (ASUS A8V Deluxe). Snacka om inkosikvent. Blir skitförbannad. Har ju ingen diskettstation.

    EDIT: Jag öppnade CDn, som följer med moderkortet, i en annan dator och där finns ingen funktion att tillverka en driver-diskett.

    /Ash

  7. #57
    Member Medlem
    Reg.datum
    Apr 2005
    Inlägg
    86
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Okej... jag måste fråga er om en sak.

    Jag köpte min dator i julas 2004. Ni kan se i signaturen vad det är.

    Jag köpte datorn i delar och monterade den själv. Jag kopplade in allt och satte i installationsdisken för WIN XP SP2 och installerade Windows. Allting gick bra, jag fick aldrig någon fråga om att sätta i någon diskett med drivrutiner för SATA (jag har en SATA disk). Det följde med en diskett med moderkortet där det står "SATA Driver" men den har jag aldrig behövt använda.

    Installationen av Windows gick alltså bra och allting har fungerat bra.
    Men när jag går in under Enhetshanteraren i kontrollpanelen och kollar under diskenheter och går in på hårddisken och kollar vad den använder för drivrutin så står det att drivrutinen är version 5.1.2535.0 från 2001-07-01. Det finns även en flik som heter "Volymer" där man kan se vad det är för "typ", och där står det bara "standard".

    Betyder detta att jag inte kör SATA? Jag är lite förvirrad? Det är ju en SATA disk, men jag behövde aldrig installera några drivrutiner speciellt för hårddisken under installationen.
    Hiper Type R 580W Modular, Abit AG8 i915P SATA Raid, P4 530 Prescott 3.0GHz @ 3.34GHz Socket775, 2048 MB PC3200/DDR400, ATI Radeon Club-3D X800xt 256MB (520/540) ViVo, Maxtor 200GB, WD Raptor 74GB, NEC ND-3500 DL, 3.5" floppy, Zalman CNPS7700-Cu, Zalman VF700-CU.

  8. #58
    Senior Member Veteran Sebbes avatar
    Reg.datum
    Jun 2001
    Ort
    Stockholm, Solna
    Inlägg
    5 052
    Tack
    2
    Tackad 6 gånger i 4 inlägg
    Citat Ursprungligen postat av AshtrayY
    Jag behövde inte någon diskett till min ena dator (ASUS A8N-SLI Deluxe), men nu verkar det behövas till min andra dator (ASUS A8V Deluxe). Snacka om inkosikvent. Blir skitförbannad. Har ju ingen diskettstation.

    EDIT: Jag öppnade CDn, som följer med moderkortet, i en annan dator och där finns ingen funktion att tillverka en driver-diskett.

    /Ash
    Det går att autoboota från ASUS CD-skivan och skapa disketterna där.
    Just nu 3DMARK 06: 19 211 @ 1280x1024 / 18 738 @ 1600x1200 på ett 4870X2 2GB
    AMD Bulldozer FX-8150 under construction @ ASUS Sabertooth 990 FX
    NEC PA301W @ 2560x1600

  9. #59
    WmB
    WmB är inte uppkopplad
    Senior Member Medlem
    Reg.datum
    May 2005
    Ort
    Linköping
    Inlägg
    400
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    men var och HUR i enhetshanteraren ser man att den faktiskt går och läses som en SATA-disk?

    jag har inte ens scsi & raid i enhetshanteraren! uppdaterade däremot ultra DMA något igår till något 2004 istället för 2001

    Om den nu inte går som SATA, är det ominstallation som gäller?

    skulle det funka att göra en ghostdisk till min gamla IDE-disk, starta upp med den istället. Sen sätta i min SATA, formatera och sen Ghost-disca tillbaka?

    fan så krångligt. ska jag ta mig till?

  10. #60
    Junior Member Medlem
    Reg.datum
    Jun 2005
    Inlägg
    9
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Citat Ursprungligen postat av Sebbe
    Citat Ursprungligen postat av AshtrayY
    Jag behövde inte någon diskett till min ena dator (ASUS A8N-SLI Deluxe), men nu verkar det behövas till min andra dator (ASUS A8V Deluxe). Snacka om inkosikvent. Blir skitförbannad. Har ju ingen diskettstation.

    EDIT: Jag öppnade CDn, som följer med moderkortet, i en annan dator och där finns ingen funktion att tillverka en driver-diskett.

    /Ash
    Det går att autoboota från ASUS CD-skivan och skapa disketterna där.
    Behövs inte ens bootas med ASUS-CD till detta moderkort. Stöd för SATA ligger inlagt i BIOS, och hårdisken hittas som den ska utan drivrutiner.


    Men jag måste komma på ett annat sätt än med diskettstation till min ASUS A8V deluxe. Men om jag nu MÅSTE ha med diskettsation, exakt vilka drivrutiner ska jag ladda in på disketten då??? Fattar ingenting av ASUS hemsida, och medföljande CD-skiva innehåller ingen funktion som tillverkar en sådan diskett.

    /Ash

  11. #61
    Senior Member Veteran Sebbes avatar
    Reg.datum
    Jun 2001
    Ort
    Stockholm, Solna
    Inlägg
    5 052
    Tack
    2
    Tackad 6 gånger i 4 inlägg
    Filerna finns i CDROM:\drivers\sata.
    Just nu 3DMARK 06: 19 211 @ 1280x1024 / 18 738 @ 1600x1200 på ett 4870X2 2GB
    AMD Bulldozer FX-8150 under construction @ ASUS Sabertooth 990 FX
    NEC PA301W @ 2560x1600

  12. #62
    Junior Member Medlem
    Reg.datum
    Jun 2005
    Inlägg
    9
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Finns ingen SATA-mapp. Finns en som heter Promise och under den finns
    64_bit
    378ATA
    378RAID
    Netware
    PAM
    Setup

    Är det 378ATA jag ska använda??? Kan man använda en extern diskettenhet, eller måste den vara intern??? Kan man inte installera Windows med hårddisken i en annan dator och sen flytta över den???

    /Ash

  13. #63
    Member Medlem
    Reg.datum
    Mar 2004
    Inlägg
    58
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Jag har satte ihop en helt ny dator igår kväll, och idag så installerade jag windows.

    Hårddisken är en Samsung SATA2 200gb och jag installerade winxp genom skiva, och formaterade genom densamma.

    Det är första gången jag har med sata att göra, så jag installerade aldrig några extra sata drivrutiner, när jag kommer in i windows så ser jag "säker borttagning av maskinvara" ikonen, och här kan jag välja att ta väck sata hårddisken.

    Känns väldigt mysko.. och undrar nu om det finns några här som har svar på varför det blir så här, och om jag måste formatera och installera om allt igen för att få in sata drivisar.

    Har en Amd athlon64 3500+, 1gb corsair och ett MSI K8n Neo4 moderkort.

    Ni får gärna beskriva hur jag ska gå till väga då jag inte är allt för insatt.

  14. #64
    Member Medlem
    Reg.datum
    Jul 2005
    Inlägg
    66
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Kan man kopiera av en helt vanlig IDE-disk till en S-ATA mha av ghost och sedan bara installera moderkortets drivisar för SATA eller måste man installera om hela XP om man ska byta från IDE till SerialATA?

  15. #65
    Senior Member Veteran Sebbes avatar
    Reg.datum
    Jun 2001
    Ort
    Stockholm, Solna
    Inlägg
    5 052
    Tack
    2
    Tackad 6 gånger i 4 inlägg
    Om du inte byter moderkort eller någon annan viktig del, går det att genomföra.

    Gör så här:

    1. Aktivera SATA i bios.
    2. Anslut hårddisken.
    3. Installera drivrutinerna för moderkortet.
    4. Starta om och kolla att windows identifierar hårddisken.
    5. Kör ghost, kopiera hårddisken raw, med ALLT.
    6. Ändra boot-inställningen i bios till SATA.
    7. Klart.

    Ett smartare trick är att bara ansluta disken och använda den som rent lagringsutrymme. Då informationen du har redan är nedlusad med windowstjafs.

    Ytterligare ett trick är att installera om windows på den nya disken och inaktivera bootfunktionen på den gamla disken och sedan plocka bort windows från den gamla, men detta kräver att alla drivrutiner och program installeras om.
    Just nu 3DMARK 06: 19 211 @ 1280x1024 / 18 738 @ 1600x1200 på ett 4870X2 2GB
    AMD Bulldozer FX-8150 under construction @ ASUS Sabertooth 990 FX
    NEC PA301W @ 2560x1600

  16. #66
    Junior Member Medlem
    Reg.datum
    Nov 2005
    Inlägg
    1
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Jag försöker installera XP över 2k. Jag har en SATA HD, trots att ja sätter drivrutinerna på en diskett så hittar inte XP HD'n. Drivrutinerna hittade jag på Moderkorts skivan. Den läser filerna på disketten, men hittar inte som skrivet HD'n..
    Vad ska ja göra för att lösa problemet?
    Min HD är en Maxtor Plus9 120GB 8M SATA
    Om det är till någon hjälp så är mitt Moderkort en Asus K8V/GD K8T800 S754...
    Jag har kollat på de länkarna som fanns i första 'posten', men hittar inget. Förstår inte vilka drivrutiner ja ska ha. E inte så bra på de här med SATA diskar...
    När ja installerade 2k så hitta en polare drivrutiner som fungerade, men jag vet inte var. Över 1 år sen nu. Och jag kan inte få tag på honom nu =/
    Jag har testat me de disketterna också, men de står på var o en av dem att de e ett fel på nån av filerna...

    Tacksam för svar snarast möjligt!

  17. #67
    Junior Member Medlem
    Reg.datum
    Nov 2005
    Inlägg
    11
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Jag ominstallerade precis XP Pro (SP2) på en ny, tom och oformaterad
    S-ATA disk. Bara att boota CDn som vanligt, inga disketter, inga extra
    drivrutiner, inga mystiska tangenttryckningar? Inga problem.

    Moderkortet är ASUS A8N-E (nForce4 Ultra).

  18. #68
    Senior Member Veteran Sebbes avatar
    Reg.datum
    Jun 2001
    Ort
    Stockholm, Solna
    Inlägg
    5 052
    Tack
    2
    Tackad 6 gånger i 4 inlägg
    SP2 klarar att identifiera SATA på dom nyare moderkorten. Därför behövs inte drivrutinerna.
    Just nu 3DMARK 06: 19 211 @ 1280x1024 / 18 738 @ 1600x1200 på ett 4870X2 2GB
    AMD Bulldozer FX-8150 under construction @ ASUS Sabertooth 990 FX
    NEC PA301W @ 2560x1600

  19. #69
    Junior Member Medlem
    Reg.datum
    Nov 2005
    Ort
    Helsingborg
    Inlägg
    12
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Bygger ny dator med A643000, MSI K8N Neo4 och Maxtor sata 200gb och fick en ny upplevelse:

    I de 2 senaste byggena har WInxp inte hittat sata:n men denna gången hittades den utan att installera med floppy. Men windows identifierade den som IDE. Tyvärr bara 131 GB av 200!!. Men jag ska installera om allt igen och tänker låna diskettstation från en gammal burk under installationen. Borde gå bra om man läser denna tråd

  20. #70
    Junior Member Medlem
    Reg.datum
    Nov 2005
    Ort
    Helsingborg
    Inlägg
    12
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Funkade bra!

    Men när jag tar bort floppyläsaren så stannar bootningen vid uppstart och man får trycka F1 för att gå vidare. Den "saknar" diskettstationen

    Vad göra?
    AMD64 3000+
    Viper 500w låda
    MSI K8N neo4
    1024mb A-data RAM
    Powercolor ATI radeon X800gt 256
    Maxtor 200GB SATA
    5:1 Logitech X-530

  21. #71
    Senior Member Veteran Sebbes avatar
    Reg.datum
    Jun 2001
    Ort
    Stockholm, Solna
    Inlägg
    5 052
    Tack
    2
    Tackad 6 gånger i 4 inlägg
    Citat Ursprungligen postat av cmdr_keen
    Funkade bra!

    Men när jag tar bort floppyläsaren så stannar bootningen vid uppstart och man får trycka F1 för att gå vidare. Den "saknar" diskettstationen

    Vad göra?
    Ändra inställningen i bios till Disabled
    Just nu 3DMARK 06: 19 211 @ 1280x1024 / 18 738 @ 1600x1200 på ett 4870X2 2GB
    AMD Bulldozer FX-8150 under construction @ ASUS Sabertooth 990 FX
    NEC PA301W @ 2560x1600

  22. #72
    Junior Member Medlem
    Reg.datum
    Nov 2005
    Ort
    Helsingborg
    Inlägg
    12
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Yepp, det funkade bra.
    AMD64 3000+
    Viper 500w låda
    MSI K8N neo4
    1024mb A-data RAM
    Powercolor ATI radeon X800gt 256
    Maxtor 200GB SATA
    5:1 Logitech X-530

  23. #73
    Junior Member Medlem
    Reg.datum
    Nov 2005
    Inlägg
    6
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Hmm, jag har läst igenom alla trådar men kunde inte hitta något som kunde hjälpa mig.

    Jag har precis köpt mig en dator i delar som jag byggt. Men när jag ska instalera windows XP står det att den inte kan hitta någon hårddisk.

    Jag har följande:

    160GB HDD med massa saker på som jag int vill bli av med.
    400GB WestenDigital. SATAII

    Jag vill instalera WinXP på 400Gb hårddisken, hur gör jag?

    När jag har startat med winXP-skivan tryckt på F6, fixat disketen där jag kan välja mellan 4 olika val, valt en och sedan? vad ska jag göra sedan? trycka retur och låta WINxP läsa in massa skit och sedan trycka retur, där strå det att ingen HDD ÄR INSTALERAD!!!!


    HJÄLP! JAG BER ER!!

    Moderkort: MK Intel D955XBK
    HDD: 400GB wD SATA II 16MB

    MVH: Alexandro Munteanu

  24. #74
    Junior Member Medlem
    Reg.datum
    Feb 2004
    Inlägg
    7
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Citat Ursprungligen postat av Alexandro
    Hmm, jag har läst igenom alla trådar men kunde inte hitta något som kunde hjälpa mig.

    Jag har precis köpt mig en dator i delar som jag byggt. Men när jag ska instalera windows XP står det att den inte kan hitta någon hårddisk.

    Jag har följande:

    160GB HDD med massa saker på som jag int vill bli av med.
    400GB WestenDigital. SATAII

    Jag vill instalera WinXP på 400Gb hårddisken, hur gör jag?

    När jag har startat med winXP-skivan tryckt på F6, fixat disketen där jag kan välja mellan 4 olika val, valt en och sedan? vad ska jag göra sedan? trycka retur och låta WINxP läsa in massa skit och sedan trycka retur, där strå det att ingen HDD ÄR INSTALERAD!!!!


    HJÄLP! JAG BER ER!!

    Moderkort: MK Intel D955XBK
    HDD: 400GB wD SATA II 16MB

    MVH: Alexandro Munteanu
    Alexandro,

    Jag antar att efter att du fått sata-disketten att läsa in drivisarna så skall du köra ny bootning innan du gör ngt annat. Annars funkar det inte. Win läser inte nya drivisar utan omstart.

    Din gamla ATA-disk bör inte vara kopplad innan du fixat SATA-disken som bootHD och lagt in Win på SATA:n, samt satt SATAN som prime boot i BIOS.

    Har gamla ATA:n kvar boot-systemfilerna till Win? Sätt den i så fall inte som primary på ATA-kabeln, för säkerhets skull.
    Kan också vara så att du kan bygla ATA-disken som slave o kör den på primary-kontakten, alt på slave-kontakten. Inte säker på vilket som funkar.

    Det finns ngt dos-kommando som du kan använda för att bara deleta de fåtaliga boot-system-filerna som finns med på gamla disken.
    Hittar inte just nu commandot.

    Hör av dig om du hittar commandot, jag skall göra samma sak som du denna vecka.

  25. #75
    Junior Member Medlem
    Reg.datum
    Nov 2005
    Inlägg
    6
    Tack
    0
    Tackad 0 gånger i 0 inlägg
    Citat Ursprungligen postat av hagstrom
    Citat Ursprungligen postat av Alexandro
    Hmm, jag har läst igenom alla trådar men kunde inte hitta något som kunde hjälpa mig.

    Jag har precis köpt mig en dator i delar som jag byggt. Men när jag ska instalera windows XP står det att den inte kan hitta någon hårddisk.

    Jag har följande:

    160GB HDD med massa saker på som jag int vill bli av med.
    400GB WestenDigital. SATAII

    Jag vill instalera WinXP på 400Gb hårddisken, hur gör jag?

    När jag har startat med winXP-skivan tryckt på F6, fixat disketen där jag kan välja mellan 4 olika val, valt en och sedan? vad ska jag göra sedan? trycka retur och låta WINxP läsa in massa skit och sedan trycka retur, där strå det att ingen HDD ÄR INSTALERAD!!!!


    HJÄLP! JAG BER ER!!

    Moderkort: MK Intel D955XBK
    HDD: 400GB wD SATA II 16MB

    MVH: Alexandro Munteanu
    Alexandro,

    Jag antar att efter att du fått sata-disketten att läsa in drivisarna så skall du köra ny bootning innan du gör ngt annat. Annars funkar det inte. Win läser inte nya drivisar utan omstart.

    Din gamla ATA-disk bör inte vara kopplad innan du fixat SATA-disken som bootHD och lagt in Win på SATA:n, samt satt SATAN som prime boot i BIOS.

    Har gamla ATA:n kvar boot-systemfilerna till Win? Sätt den i så fall inte som primary på ATA-kabeln, för säkerhets skull.
    Kan också vara så att du kan bygla ATA-disken som slave o kör den på primary-kontakten, alt på slave-kontakten. Inte säker på vilket som funkar.

    Det finns ngt dos-kommando som du kan använda för att bara deleta de fåtaliga boot-system-filerna som finns med på gamla disken.
    Hittar inte just nu commandot.

    Hör av dig om du hittar commandot, jag skall göra samma sak som du denna vecka.
    Words! words! tackar tackar!! löst det nu.. !

Sidan 3 av 5 FörstaFörsta 12345 SistaSista

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •