Här förklarar vi hur du som läsare kan hjälpa NordicHardware att hålla vår verksamhet vid liv och ge oss bättre förutsättningar för att skapa bra och högkvalitativt material.

NordicHardwares verksamhet som bland annat omfattar Sveriges största testlabb för datorprodukter är beroende av de intäkter som våra annonsplatser genererar.

Att driva en annonsfinansierad webbtidning och tillika Sveriges största testlabb för datorprodukter kräver både stora mängder tid och resurser. NordicHardware genererar idag majoriteten av sin ekonomi genom annonsplatser på sin webbplats där företag och butiker med målgruppsrelaterade annonsbudskap når ut till er läsare.

Vill göra annonser till ett mervärde

NordicHardware har under alla år arbetat för att annonskampanjer och annonsörer inte ska vara ett nödvändigt ont utan snarare ytterligare ett mervärde för er läsare som besöker vår sajt. Vi säljer endast annonsplatser till företag som vi tror kan erbjuda intressanta och för målgruppen passande produkter. Likså jobbar vi kontinuerligt med våra annonsörer för att optimera de budskap som visas i annonser och marknadsföring på NHW.se. Det kan innebära allt från att trimma storleken på bildfiler för att optimera sajtens laddningshastighet till att förhandla fram specialkampanjer hos återfösäljare som direkt gynnar er läsare.

 • Ingen reklam om bindor och blöjor
 • Inga ljudannonser som spelas när du laddar sidan
 • Minimalt med animeringar
 • Produkter och erbjudande för dig som datorintresserad

Varje visad annons gör det möjligt att skapa mer och bättre material

Vi är som alla internetanvändare förstående inför det faktum att internet idag är överexploaterat av annonsstinna webbsajter och att detta gett ett uppsving för mjukvara som blockerar webbannonser. För en webbtidning med en förhållandevis smal men ack så viktig målgrupp är alla annonsvisningar och annonsklick guld värda. Varje blockerad annonsvisning gör att vi indirekt tvingas utöka antalet annonsplatser för er som faktiskt stödjer verksamheten och väljer att inte blockera våra annonser. Utvecklingen med ett brett användande av annonsblockerare är inte bara ett långsiktigt utan ett kortsiktigt hot mot NordicHardwares verksamhet.

Genom tre enkla steg kan du stänga av adblocker på NordicHardware och hjälpa oss leverera bättre och mer material till er läsare.

Många annonsblockerare stör även andra funktioner på sajten som exempelvis prislistningar från Prisjakt.se som används i våra betygsättningar och är ett viktigt verktyg för att ge er läsare uppdaterade prisuppgifter i våra köpguider. Ser du inte Prisjakts priser i våra artiklar är det troligtvis för att Adblock eller motsvarande mjukvara blockerar denna information.

Vi ber därför alla som uppskattar och tar del av materialet på NHW.se att släppa igenom annonserna på sajten och i gengäld fortsätter vi att arbeta med alla medel vi kan för att förbättra er upplevelse på sajten och det material som publiceras. Ni får gärna komma med egen feedback och kommentarer på förbättringar i vårt forum – det är trots allt Er upplevelse som är det viktigaste.

Sponsrade artiklar är budskap från våra sponsorer

Det är i samma andemening vi under hösten 2014 startade en ny satsning på sajten med sponsrade artiklar och guider. Detta är redaktionellt material framtaget eller beställt av företag som vill berätta om sina produkter eller varumärken för er läsare.

Även om NHW.se själva inte producerar artiklarna kommer allt sponsrat material som publiceras på sajten kontrolleras och godkännas av oss i redaktionen. Alla sponsrade artiklar kommer vara tydligt märkta som sådana, ingen läsare ska behöva vara osäkra på om materialet man läser kommer från NHW eller en av våra sponsorer. Målet med sponsrade artiklar är att dessa, precis som annonser, ska bli ett mervärde för dig som läsare. Spännande information om ny teknik eller hjälp för att förstå en viss produkt. Det ger samtidigt intäkter som ska göra det möjligt för oss att fortsätta utveckla vår egen redaktionella kraft och ytterligare höja standarden på vår webbtidning.

NordicHardware levererar idag Sveriges största produktjämförelser och testar flest datorprodukter av alla svenska medier. Målsättningen inför framtiden är att bygga vidare på detta och leverera inte bara fler och bättre tester utan även förbättra vår sajt och utöka vår hårt arbetande redaktion. Vi tackar för Ditt stöd och lovar gengälda med fler häftiga produkttester och artiklar än någonsin.

Med vänliga hälsningar,
NordicHardwares Redaktion

DELA

29 KOMMENTARER

 1. Hej,

  Förstår att ni inte vill att läsare ska blocka reklamen, men mitt tips är att inte ha så störande reklam (gif/flash) som blinkar. Samt en design som inte tar bort läsyta. Utan ha istället reklam som fyller ut sidan. Sponsorerna kanske inte vill betala mer för det, men det är saker jag går efter om jag tillåter reklam eller inte på en sida. SweC har samma problem som ni, störande reklam som är ivägen.

 2. [quote name=”Fattiga Kalle Anka”]Hej,

  Förstår att ni inte vill att läsare ska blocka reklamen, men mitt tips är att inte ha så störande reklam (gif/flash) som blinkar. Samt en design som inte tar bort läsyta. Utan ha istället reklam som fyller ut sidan. Sponsorerna kanske inte vill betala mer för det, men det är saker jag går efter om jag tillåter reklam eller inte på en sida. SweC har samma problem som ni, störande reklam som är ivägen.[/quote]

  Hej Fattiga Kalle Anka!
  Det är en viktig punkt du tar upp och något vi kontinuerligt jobbar med att framföra till våra partners och annonsörer. Vi avråder alltid från att använda flash exempelvis. Det är krävande och kan ofta vara påträngande. Ibland sköts det däremot snyggt eller så finns inte möjligheten att köra på en annan lösning. Generellt försöker vi däremot alltid optimera annonserna i form av storlek, information och andra viktiga aspekter tillsammans med våra annonsörer. Det finns ingen som gynnas av störande annonser.
  Placeringen av annonser är samtidigt svår att komma förbi helt tyvärr då det som du misstänker ofta finns hårda krav från sponsorer vart annonser ska synas på sajten osv. Men med det sagt kommer vi att jobba vidare med detta och förbättra situationen med NHW2015. Men mer information om det framöver. 😉

  Tack för din feedback Kalle Anka!

 3. Hej,

  Som Kalle Anka ovan beskriver…ta bort blinkade och rörliga annonser samt absolut ingen flash, så tar vi bort AD blocker.
  Det är idag så anskrämligt dålig reklam på hemsidor att det gör dom långsamma, irriterande, svårlästa, och man får migrän av allt blinkande. Att surfa med AD blocker vs utan är ungefär som att surfa med fiberbredband kontra uppringt modem.
  Och ni ber folk gå tillbaka till modem …?

  Sen när är det leverantören som skapar kravprofilen på efterfrågan? Det ska vara kunden som gör det och det är ni som ska skapa förutsättningar tillsammans med leverantören för att hitta bästa sättet att möta vad vi vill ha. Eller så gör någon annan det…

 4. Jag instämmer i föregåående talares åsikter.
  Den enda HW site jag har avblockerat är SweC av just den anledningen att de sorterar hårt i sina annonser.
  All typ av animation el flashannonser gör att man snabbt blir galen och blockerar.

  Om en annonsör vill få ut sitt budskap på mer än en annonsbild så får de väl sätta den på fler ställen och betala därefter.

 5. [quote name=”Migrän”]Hej,

  Som Kalle Anka ovan beskriver…ta bort blinkade och rörliga annonser samt absolut ingen flash, så tar vi bort AD blocker.
  Det är idag så anskrämligt dålig reklam på hemsidor att det gör dom långsamma, irriterande, svårlästa, och man får migrän av allt blinkande. Att surfa med AD blocker vs utan är ungefär som att surfa med fiberbredband kontra uppringt modem.
  Och ni ber folk gå tillbaka till modem …?

  Sen när är det leverantören som skapar kravprofilen på efterfrågan? Det ska vara kunden som gör det och det är ni som ska skapa förutsättningar tillsammans med leverantören för att
  hitta bästa sättet att möta vad vi vill ha. Eller så gör någon annan det…[/quote]

  Hej Migrän och tack för input.
  Vi försöker som sagt alltid minimera antalet röriga annonser och förmedlar alltid för våra partners att det varken är dem eller oss till gagn att köra blinkande historier.
  Samtidigt är det så tyvärr att vi som förhållandevis liten aktör inte alltid kan välja och vraka bland annonsörerna. Det blir bättre och bättre på den biten men förhoppningsvis kan vi med bra och intressant material möta dig och andra läsare någonstans på vägen.

  [quote name=”Harra”]Jag instämmer i föregåående talares åsikter.
  Den enda HW site jag har avblockerat är SweC av just den anledningen att de sorterar hårt i sina annonser.
  All typ av animation el flashannonser gör att man snabbt blir galen och blockerar.

  Om en annonsör vill få ut sitt budskap på mer än en annonsbild så får de väl sätta den på fler ställen och betala därefter.[/quote]

  Tack för feedback Harra, förhoppningsvis kan vi med rätt material och annonsupplägg kvala in på din white list snart. 😉

  Om vi ska försöka konkritisera det lite. Vad är det som är “störigast” med annonser och annonsering i er mening? Vi kommer ta ett krafttag i detta framöver och se hur vi kan förbättra situationen för er läsare. Som sagt, vi överlever inte utan annonser men inte heller utan er läsare så det är viktigt att vi hittar en så bra balansgång som möjligt där vi kan klämma in båda aspekterna i vår verksamhet på bästa sätt. Så all feedback ni kan leverera i detta läget är mycket värdefull!

 6. [quote name=”Anton Karmehed”]
  Hej Migrän och tack för input.
  Vi försöker som sagt alltid minimera antalet röriga annonser och förmedlar alltid för våra partners att det varken är dem eller oss till gagn att köra blinkande historier.
  Samtidigt är det så tyvärr att vi som förhållandevis liten aktör inte alltid kan välja och vraka bland annonsörerna. Det blir bättre och bättre på den biten men förhoppningsvis kan vi med bra och intressant material möta dig och andra läsare någonstans på vägen.

  Tack för feedback Harra, förhoppningsvis kan vi med rätt material och annonsupplägg kvala in på din white list snart. 😉

  Om vi ska försöka konkritisera det lite. [b]Vad är det som är “störigast” med annonser och annonsering i er mening?[/b] Vi kommer ta ett krafttag i detta framöver och se hur vi kan förbättra situationen för er läsare. Som sagt, vi överlever inte utan annonser men inte heller utan er läsare så det är viktigt att vi hittar en så bra balansgång som möjligt där vi kan klämma in båda aspekterna i vår verksamhet på bästa sätt. Så all feedback ni kan leverera i detta läget är mycket värdefull![/quote]
  Absolut störigaste i min mening är annonser som poppar upp mitt i rutan eller döljer den text man vill läsa och som man måste aktivt klicka bort eller vänta i en evighet.
  Som stark två kommer annonser som automatiskt startar en ljuduppspelning och/eller en video.
  Därefter är det för mycket blinkande i annonser med skarpa färger och/eller ljus.

 7. Provade att köra utan Adblock men det blir för rörigt. Har nedsatt perceptionsförmåga och behöver verkligen Adblock för att stå ut. Jag är inte målgrupp för era annonsörer men gillar att kolla lite ibland mest för hårddiskar och annan hårdvara som är på G.

 8. [quote name=”Anton Karmehed”]
  Hej Migrän och tack för input.
  Vi försöker som sagt alltid minimera antalet röriga annonser och förmedlar alltid för våra partners att det varken är dem eller oss till gagn att köra blinkande historier.
  Samtidigt är det så tyvärr att vi som förhållandevis liten aktör inte alltid kan välja och vraka bland annonsörerna. Det blir bättre och bättre på den biten men förhoppningsvis kan vi med bra och intressant material möta dig och andra läsare någonstans på vägen.

  Om vi ska försöka konkritisera det lite. Vad är det som är “störigast” med annonser och annonsering i er mening? Vi kommer ta ett krafttag i detta framöver och se hur vi kan förbättra situationen för er läsare. Som sagt, vi överlever inte utan annonser men inte heller utan er läsare så det är viktigt att vi hittar en så bra balansgång som möjligt där vi kan klämma in båda aspekterna i vår verksamhet på bästa sätt. Så all feedback ni kan leverera i detta läget är mycket värdefull![/quote]

  Hej,

  Känns som ni svarar samma sak varje gång och redan vet svaret på er egen fråga.
  Ta bort:

  1. Allting som rör sig = irriterande i periferin när man försöker läsa nåt. Varför skulle ni vilja ha nåt på er sida som stör/försämrar er core produkt (text/artiklar)?

  2. Allting med ljud/auto-uppspelning.

  3. Allting som gör sidan långsammare att ladda in.

  4. Absolut, under inga omständigheter, får det finnas pop-ups. Jag skulle seriöst bojkotta en sida för alltid om de körde med pop-ups.

 9. Kanske inte riktigt hör hit, men de gånger jag surfar utan adblock (dock har jag precis tillåtit nhw och swec via adblocken. god jul!) så märker jag att en del reklam faktiskt intresserar mig. Men det är liksom i periferin, i förbi farten. Gärna medan man väntar på att nya sidan ska laddas, eller medan man för musen över länken och klickar.. Vad jag då gör ibland, och det går liksom per automatik, men jag har reflekterat över så många gånger nu att jag bara måste få det sagt, det är att klicka på backa och för att ta mig en ordentlig titt på reklamen som intresserade mig. Men då är den borta och utbytt mot en annan reklam. ALLTID. Detta slår aldrig fel. Jag kan väl inte vara först i världen med att upptäcka detta beteende hos mig själv? Att webreklamen inte utnyttjar detta fakta (?) är helt sanslöst.

  1. Jag klickar aldrig på reklam för jag har adblock.
  2. De gånger jag ända ramlar över en reklam som dessutom intresserar mig har jag redan klickat mig vidare på det INNEHÅLL som jag är ute efter och när jag backar i webläsaren är reklamen utbytt mot en annan reklam.

 10. Som så många har nämnt det innan, flash-reklam och reklam som blinkar alternativt spelar upp ljud är någonting som går mig otroligt på nerverna. Popup är av ondo med.

  1. Jag klickar aldrig på reklam då jag kör med adblock. Anledningen till det är att många kör med just flash-reklam alternativt popups eller något som spelar upp ljud av något slag. Skitstörande.

  2. Dom få gånger jag tillåter reklam på vissa sidor har intressant reklam. Till exempel bra deals på datorkomponenter eller allehanda annan hemelektronik.

  3. All reklam som gör att sidan tar för lång tid att ladda in gör att jag automagiskt blockerar all reklam. Tar det 30 sekunder att ladda in en sida med text på en 100mbps lina så blockerar jag reklamen. Märker jag sedan att det tar cirka 5 att ladda in samma sida med text med adblock på så finns det inte en chans i världen att adblock stängs av. Aldrig.

  4. Popups. Har en sida popups är den inte värd att besöka. Punkt.

  5. Störande reklam som inte har någonting med sidan jag besöker att göra (typ NHW med casino banners eller reseförslag till Abu Dhabi).

  Jag tar gärna bort adblock på eran sida, men se till att reklamen inte är påträngande, störig eller gör NHW segare än sirap att ladda in. Prisjakt, fine. Deals på komplett/inet/netonnet/media markt, et al., fine. Reklam som inte har någonting med sidan man besöker med att göra, inte bra. Ej heller flash eller popups.

  Tack för ordet!

 11. Har kört med Adblocker avstängt en månad eller så nu men den gigantiska samsung-flashen har gjort att jag tröttnat.

  Kan även tillägga att reklamen på NHW är så besvärande att den vid mer än ett tillfället gjort att jag kollat upp andra sidor istället när jag slösurfar. Framför allt är det att sidan blir ordentligt långsam och att det är svårt att särskilja vad som är nya artiklar.

 12. [quote name=”Zunk”]Kanske inte riktigt hör hit, men de gånger jag surfar utan adblock (dock har jag precis tillåtit nhw och swec via adblocken. god jul!) så märker jag att en del reklam faktiskt intresserar mig. Men det är liksom i periferin, i förbi farten. Gärna medan man väntar på att nya sidan ska laddas, eller medan man för musen över länken och klickar.. Vad jag då gör ibland, och det går liksom per automatik, men jag har reflekterat över så många gånger nu att jag bara måste få det sagt, det är att klicka på backa och för att ta mig en ordentlig titt på reklamen som intresserade mig. Men då är den borta och utbytt mot en annan reklam. ALLTID. Detta slår aldrig fel. Jag kan väl inte vara först i världen med att upptäcka detta beteende hos mig själv? Att webreklamen inte utnyttjar detta fakta (?) är helt sanslöst.

  1. Jag klickar aldrig på reklam för jag har adblock.
  2. De gånger jag ända ramlar över en reklam som dessutom intresserar mig har jag redan klickat mig vidare på det INNEHÅLL som jag är ute efter och när jag backar i webläsaren är reklamen utbytt mot en annan reklam.[/quote]

  Tack för input Zunk! Det där låter som något jag känner igen. Vi brukar generellt växla mindre på annonserna för att undvika liknande problem men det kan ju helt klart ske. Vet inte på rak arm hur man bäst löser det.

  Kan du specificera lite vad du tänker på angående din punktlista på slutet?

  [quote name=”Falkus”]Som så många har nämnt det innan, flash-reklam och reklam som blinkar alternativt spelar upp ljud är någonting som går mig otroligt på nerverna. Popup är av ondo med.

  1. Jag klickar aldrig på reklam då jag kör med adblock. Anledningen till det är att många kör med just flash-reklam alternativt popups eller något som spelar upp ljud av något slag. Skitstörande.

  2. Dom få gånger jag tillåter reklam på vissa sidor har intressant reklam. Till exempel bra deals på datorkomponenter eller allehanda annan hemelektronik.

  3. All reklam som gör att sidan tar för lång tid att ladda in gör att jag automagiskt blockerar all reklam. Tar det 30 sekunder att ladda in en sida med text på en 100mbps lina så blockerar jag reklamen. Märker jag sedan att det tar cirka 5 att ladda in samma sida med text med adblock på så finns det inte en chans i världen att adblock stängs av. Aldrig.

  4. Popups. Har en sida popups är den inte värd att besöka. Punkt.

  5. Störande reklam som inte har någonting med sidan jag besöker att göra (typ NHW med casino banners eller reseförslag till Abu Dhabi).

  Jag tar gärna bort adblock på eran sida, men se till att reklamen inte är påträngande, störig eller gör NHW segare än sirap att ladda in. Prisjakt, fine. Deals på komplett/inet/netonnet/media markt, et al., fine. Reklam som inte har någonting med sidan man besöker med att göra, inte bra. Ej heller flash eller popups.

  Tack för ordet![/quote]

  Tack för att du tagit dig tid att ge oss konkret och detaljerad feedback Falkus, det är värdefullt för oss!
  Ska försöka svara här på vägen hem från CES och betar av dina punkter en och en.

  1. Vi kör aldrig på reklam med automatiska ljuduppspelningar och tror inte vi gjort det någonsin faktiskt, av just den anledning du tar upp. Det är jäkligt störande. 😛
  Vi rekommenderar samtidigt alltid annonsörer att köra stillbilder istället för flash men vi har uppe för diskussion att bli ännu hårdare med detta framöver. Mycket pga den feedback vi fått från dig och andra besökare.

  3. Även detta är något vi har regler för, bilder och annonser får inte vara för “tunga” men också här ska vi göra en närmare analys hur vi kan förbättra sajtens responsivitet och sänka laddningstiderna!

  4. Vi använder oss extremt sällan av popup-annonser. Tror inte det skett en enda gång de senaste åren. 🙂

  5. Vi har aldrig annan reklam eller annonsörer än de som är relaterade till vår testverksamhet och vårt redaktionella material.

  Sammantaget tycker jag att du tar upp många vettiga punkter Falkus och jag kan med glädje säga att jag tror vi gör ganska bra ifrån oss på flera av dem. Samtidigt finns det förbättringar att göra fortfarande och det enda jag kan lova är att din och andras feedback tas på största allvar och används i våra analyser av sajten och arbetet vi gör med NHW.se. 🙂

 13. [quote name=”caesar”]Har kört med Adblocker avstängt en månad eller så nu men den gigantiska samsung-flashen har gjort att jag tröttnat.

  Kan även tillägga att reklamen på NHW är så besvärande att den vid mer än ett tillfället gjort att jag kollat upp andra sidor istället när jag slösurfar. Framför allt är det att sidan blir ordentligt långsam och att det är svårt att särskilja vad som är nya artiklar.[/quote]

  Hej Caesar och tack för input!
  Det är självklart beklagligt att höra om dina känslor för annonserna men jag kan nog komma med lite goda nyheter. Samsungannonsen du nämner är en kort kampanj där det pga misskommunikation landade i flash-baserade annonser istället för statiska bilder. Det är något vi kommer kika närmare på framöver.

  Skulle du vilja specificera vad det är du tycker är besvärande så kan vi försöka kika närmare på din övriga feedback för annonserna också. Jag tror nog vi ska kunna få fram tillräckligt bra material för att locka dig tillbaka men vill givetvis ge bästa möjliga användarupplevelse på sajten!

 14. [quote name=”Anton Karmehed”]Tack för input Zunk! Det där låter som något jag känner igen. Vi brukar generellt växla mindre på annonserna för att undvika liknande problem men det kan ju helt klart ske. Vet inte på rak arm hur man bäst löser det.

  Kan du specificera lite vad du tänker på angående din punktlista på slutet?[/quote]

  Jag tror att jag bara sammanfattade min åsikter i punktform.

  Angående reklam som byts ut för snabbt så känns det som det är något för “reklamföretagen” att titta närmar på inte ni som publicerar reklamen.

  Jag kan också tycka att reklamen och alla nyhetsbilder liksom överväldigar en på första sidan.. Vid ett snabbt ögonkast är det väldigt svårt att särskilja reklam från innehåll. Det är väl bra för de som gör/säljer reklam men för mig blir det bara irriterande att jag måste lägga ner mer tid/fokus på att särskilja sälj från innehåll. Jag får inte alls samma känsla om jag besöker sweclockers… Jag ska fundera på hur jag kan precisera detta än mer.. Är det någon annan som känner som jag?

 15. Jag tycker ni själva ska surfa på er egen sida (och andras) med adblocker ett tag och sedan slå av det. Ni kommer då inse hur j*vla störande det är med blinkande/rörliga reklamer som snart tar mer plats på skärmen än era artiklar.
  Måttstocken borde vara en statiskt bild per sida/inladdning.

  /En som behåller blockern uppe.

 16. [quote name=”Zunk”][quote name=”Anton Karmehed”]Tack för input Zunk! Det där låter som något jag känner igen. Vi brukar generellt växla mindre på annonserna för att undvika liknande problem men det kan ju helt klart ske. Vet inte på rak arm hur man bäst löser det.

  Kan du specificera lite vad du tänker på angående din punktlista på slutet?[/quote]

  Jag tror att jag bara sammanfattade min åsikter i punktform.

  Angående reklam som byts ut för snabbt så känns det som det är något för “reklamföretagen” att titta närmar på inte ni som publicerar reklamen.

  Jag kan också tycka att reklamen och alla nyhetsbilder liksom överväldigar en på första sidan.. Vid ett snabbt ögonkast är det väldigt svårt att särskilja reklam från innehåll. Det är väl bra för de som gör/säljer reklam men för mig blir det bara irriterande att jag måste lägga ner mer tid/fokus på att särskilja sälj från innehåll. Jag får inte alls samma känsla om jag besöker sweclockers… Jag ska fundera på hur jag kan precisera detta än mer.. Är det någon annan som känner som jag?[/quote]

  Bra input igen där Zunk. Vi har redan blivit hårdare på att kommunicera att flash är mer eller mindre uteslutet samt att man inte bör använda sig av animerade annonser men där har vi fortfarande vissa företag, i synnerhet dem som har sina fästen i Asien där det gärna ska blinka lite extra. Men vi kommer gå hårdare åt det också, ingen tjänar på det helt enkelt. 🙂

  Angående mix av bilder och reklam är det något vi kommer kika extra på när vi lanserar vår nya sajtdesign i år. Tror jag förstår vad du menar och det är lite svårt att göra något åt på ett bra sätt då mycket handlar om att reklamytorna behöver en “bra och tidig” placering på sajten för att kunna generera oss några nämnvärda intäkter. Men som sagt, vi har helt klart med det i tankarna och hoppas kunna förbättra detta!

  [quote name=”Pelle34″]Jag tycker ni själva ska surfa på er egen sida (och andras) med adblocker ett tag och sedan slå av det. Ni kommer då inse hur j*vla störande det är med blinkande/rörliga reklamer som snart tar mer plats på skärmen än era artiklar.
  Måttstocken borde vara en statiskt bild per sida/inladdning.

  /En som behåller blockern uppe.[/quote]
  Jag använder adblocker på de sajter jag inte är intresserade av eller tycker lägger för mycket onödig reklam. Däremot stänger jag av den på de sajter jag stödjer samt producerar innehåll jag uppskattar, det kan tro det eller ej även innebära konkurrenter.

  I en perfekt värld hade vi klarat oss med bara någon enstaka annons och den hade alltid visat ett supererbjudande på en grym produkt från en av sveriges bästa datorbutiker.
  Men hade vi lagt ribban på en statisk bild per sida och inladdning hade vi kunnat stänga igen butiken efter ca 1 vecka. Då hade inte NordicHardware funnits mer och vi hade inte kunnat testa några produkter öht än mindre producera flest datorprodukter i Sverige.
  Det är ett nödvändigt ont i dagsläget och det enda vi kan göra är att försöka hitta alternativa vägar samt samarbeta med er läsare för att göra annonsimplementeringen så bra vi bara kan.
  Med det sagt har vi i dagsläget endast 1 rörlig annons och där kommer vi kontakta vår kund och försöka få denna utbytt så det har redan skett förbättringar efter er feedback och mer kommer!

 17. Att man inte ens kan se första artikeln för all reklam när man besöker sidan är ju skrämmande. Jag gillar inte adblock, men ibland är det tvunget. Det känns som att 90% av all laddtid för en sida bara är reklam.
  Lös problemet istället för att gråta i våra knän.

   • Hej Bogey! Vi har varit extremt restriktiva med annonsernas utformning i flera år och animerade annonser har vi inte tillåtit på länge trots att det kan resultera i att vi tappar viktiga intäkter.

    Jag har egentligen skrivit det mesta som finns att säga om hur och varför vi har annonser på sajten för att kunna driva verksamheten. Vi försöker hela tiden förbättra oss och detta med restriktioner på annonsernas storlek /format är bara en punkt. Med det sagt är vi alltid väldigt tacksamma över konstruktiv kritik och om du eller andra besökare hittar problem på sajten som är störande ur användarsynvinkel.
    Vi måste som sagt finansiera verksamheten på något sätt och det är otroligt tufft idag med det mediaklimat vi har. Med det sagt måste vi ha en balans där vi kan leverera det content ni förtjänar utan att sajtupplevelsen påverkas orimligt mycket. Där är en konstruktiv dialog ovärderlig!
    Så alla tankar, tips och idéer är välkomna och tas i beaktande! 🙂

 18. Nu har jag kört utan Adblock på NHW ett tag och jag måste säga att den reklam ni har är helt okej. Aningen stor banner för Samsung SSD’n men sidan går snabbt att ladda in och det är inga störiga, blinkande grejer någonstans.

  Skitbra!

 19. JAg surfar på mobilabonnemang och har begränsad datamängd i paketet. Efter det BETALAR jag för överskridande data. Jag har inte som så något emot reklam, men någonting är gravt fel när jag måste ladda ned megabyte efter megabyte av bilder, flash, video bara för att kunna läsa texten i artikeln som består av några futtiga kilobyte bokstäver. Så länge förhållandet artikelinnehåll vs. reklam håller sig under 50/50 datamässigt accepterar jag reklam med glädje. Men i dagens läge är förhållandet 1:1000000 vilket i praktiken betyder att jag betalar 99.9999% datakostnader för bara reklam!

  Att sen försöka med en usel ursäkt och säga att annonsörer betalar för innehållet är som ett slag i ansiktet. Vadå betalar ? Innehållet är ju 99.9999% reklam och det är JAG som betalar för det i form av datakostnader för att inte tala om laddningstiden för sidan och ökade systemkrav på mina apparater.

  Som sagt så förstår jag absolut nödvändigheten av reklam, men inte på nuvarande villkor som dikteras av reklambolagen, inte ägaren av webbsidan. Ersättningen ni får är löjligt liten i förhållandet till olägenheten ni orsakar era läsare.

  Ta ett steg mot en bättre framtid. Gör någonting iställer för dåliga ursäkter.

 20. Jag har under en tid försökt ha adblock avstängt men det blir på min dator ett val mellan att läsa hela artikeln innan alla annonserna slöar ner sidan till att vara oanvändbar eller ha addblock på. Tycker bra annonser är helt ok men när störredelen av prestandarn som används för sidan går till annonseer blir det fel.

 21. Ta en titt på:
  http://i.imgur.com/vwBw2Vf.jpg

  Det blåa är innehåll, röda är reklam och det gråa är oanvänd yta.

  Notera för det första att reklamen trycker innehåller ner och åt vänster. Det är ganska irriterande att ju själva sidan inte är i mitten. Dessutom är sidan bara en smal remsa i mitten av skärmen. För det andra finns det massor av plats på sidorna som är helt tom! Jag har inget emot att dessa kanter fylls ut till bredden med reklam så länge jag får en något bredare webbplats som faktiskt är i mitten av min skärm.

  Visst nu inser jag att alla inte sitter på 2560×1440-skärmar men för en tekniksida borde det väl allt gå att skala saker? Dessutom är det inte länge fören denna upplösning är det nya 1920×1080. Och även på den lägre upplösningen finns det oanvänd yta även om den är så klart mindre.

  För övrigt kör jag med adblock men avaktiverar den på sidor jag ofta använder. Dock kör jag alltid med Privacy Badger som ej tar bort reklam men stoppar spårning via cookies.

 22. Ni har väl tillräckligt med kickback från alla leverantörer.
  Att göra sidan långsam och potentialt osäker med flash gynnar ingen.
  Om ni absolut ska ha reklam, hårdkoda den då direkt på hemsidan.

  • Hej Björn, vi får ingen kickback av leverantörer förutom att vissa av dem köper annonsutrymme på webbplatsen. Vi har inte tillåtit flashannonser på säkert 6-10 månader och det är extremt sällan vi ens tillåter animerade bilder, allt för att minimera irritationen hos er läsare.

   Jag vet inte riktigt hur du menar med att hårdkoda annonserna på sidan? Det krävs separata system för att hålla reda på annonser, vad de levererar till våra annonsörer osv. Tyvärr är det moment 22 att desto fler som aktiverar adblocker desto fler annonsytor måste vi aktivera för att hålla sajten flytande. Det är därför vi gör allt vi kan för att vara självkritiska och även lyssna på er läsare om eventuella förändringar vi kan göra så att annonserna snarare blir ett tillskott till sajten med bra erbjudande och produktinformation snarare än ett irritationsmoment.

LÄMNA ETT SVAR