OBS! Hela denna artikel är en annons av och från Huawei
Idag använder de flesta mobiltelefonen betydligt oftare för att ta foto än för att ringa och förutom batteritid är det kameran som vi kräver mest av.  

Kameror är komplicerade. Man kan prata i timmar om megapixlar, videoupplösningar och algoritmer. Men vad är det som egentligen gör en bra kamera?

Snabbhet

Allt fotograferande sker inte planerat. Därför är det viktigt att kameran är “på tå” när du behöver den. Den ska starta snabbt, fokusera snabbt och kunna fånga ögonblicken medan det händer. Det var huvudmålet när vi började utvecklingen av Huawei Mate 9 Pro. Från låst läge kan kameran öppnas, fokusera och ta en bild – på under en sekund.

Själva kameraappen är designad för att ha de funktioner du behöver, men samtidigt vara lättanvänd. Inställningar som hdr eller upplösning finns lätt åtkomliga, på logiska ställen.

Skärpa

Få saker är mer irriterande än när du fångat DET DÄR ögonblicket, men bilden är suddig. I Mate 9 Pro satsade vi därför på skärpa. Tillsammans med anrika kameratillverkaren Leica har vi försett Mate 9 Pro med högklassiga kamerasensorer och en avancerad autofokus.

Mate 9 Pro fokuserar blixtsnabbt i de flesta miljöer. För de tillfällen när ljuset är svagare, har kameran kompletterats med en laser. Laserns jobb är att belysa motivet vilket ger snabbare och bättre skärpa. Särskilt på kvällen.

Ibland är du säkert nervös när du fotar. Det gör att händerna skakar och de skakningarna kan göra bilder och videor suddiga och hoppiga. Huawei Mate 9 Pro har därför optisk bildstabilisering. Den gör att vibrationerna dämpas och bildkvaliteten blir högre.

Färgåtergivning och ljus

Alla vill ha skarpa bilder med fina färger. För att en kamera ska klara av det behöver den mycket ljus. Därför har Huawei utrustat Mate 9 Pro med inte en Leica-sensor utan två; en färgsensor på 20 megapixel samt en svartvit på 12 megapixel. Dubbla sensorer gör att Mate 9 Pro kan samla in mer ljus per bild. Det betyder mustigare färger, bättre kontrast och bättre skärpa.

De gånger då ljuset är riktigt dåligt, kan kameran ställas in att fota med bara den svartvita sensorn. Svartvita bilder ser ofta bättre ut när ljuset är sämre. De dubbla sensorerna kan också användas till att samla in mer djupinformation. Då kan bildens bakgrund göras oskarp i efterhand.

Huawei Mate 9 Pro är byggd för att vara snabb, skarp och hjälpa dig vara kreativ. Gillar du att fota ska du prova den och du är varmt välkomna in till våra svenska återförsäljare för en demonstration. Dela också gärna med dig av dina egna personliga erfarenheter på vår Facebook-kanal, vi ser fram emot att höra dina berättelser och givetvis bilder!

OBS! Hela denna artikel är en annons av och från Huawei
DELA

Leave a Reply

Var först med att kommentera!

Notifiera vid
avatar
wpDiscuz