OBS! Hela denna artikel är en annons av och från Huawei
Huawei Mate 9 Pro är en prestandamobil tänkt att imponera både med sin utsida och sin insida. Följ med när vi går igenom design och materialval.

Byggkvalitet ligger högt på många mobilköpares listor. En välbyggd mobil känns bra i handen, är snygg och ger en känsla av lyx. Därför lade vi på Huawei extra mycket krut på känslan med vårt nya prestandamonster Mate 9 Pro.

Solid

De flesta mobilköpare vill ha en mobil som både är snygg och tålig. Det var vår ledstjärna när vi designade Mate 9 Pro. Vi valde ett chassi i matt metall. För att ge en lyxig känsla i handen samtidigt som det ska vara lätt att rengöra mobilen. För vad är poängen med en snygg mobil som inte tål att verkligen användas?

Lyxtänk

Ingen vill ha en tjockare mobil än nödvändigt. Därför gjordes Mate 9 Pro så tunn som möjligt. Framsidan fick ett rundat glas för att förstärka det tunna intrycket. Glaset är vad vi kallar för 2.5D vilket innebär att det “spiller över” kanten.

Det är återigen en förening av snyggt och praktiskt eftersom ingen smuts kan fastna här med tiden. För att ge det där “lilla extra” frästes och polerades kanter, knappar och detaljer.

Lagom stor

Skärmstorlekarna har ständigt blivit större de senaste åren. Men på Huawei ville vi hitta en bra kompromiss. Något som gav både rejält med skärmyta men också var ergonomiskt. Därför fick Mate 9 Pro en 5,5 tums skärm, med qhd-upplösning för hög skärpa. En stor och tydlig skärm som ändå går att få ner i de flesta byxfickor utan problem.

Huawei Mate 9 Pro Gold
Huawei Mate 9 Pro Gold

Hur tunn och snygg en mobil än är får det inte gå ut över användbarheten. Vi prioriterade bra batteritid, med ett saftigt 4000 milliamperes batteri som ska klara sig hela dagen, även om du verkligen kör stenhårt med mobilen. Självklart finns det också plats för dubbla simkort, som kan köra 3g och 4g samtidigt.

Design som går igen i mjukvara

Den som köper en flaggskeppsmobil vill ha det senaste, även på insidan. Mate 9 Pro har självklart Android 7 Nougat. Även här i mjukvaran har vi jobbat på att förena det snygga med det praktiska. Ovanpå Android ligger Huaweis egna gränssnitt EMUI. Det tillför praktiska funktioner, som att ingen viktig manöver ska vara fler än tre klick bort.

Design innebär alltid vissa kompromisser. Med Huawei Mate 9 Pro ville vi göra marknadens bästa Androidmobil. Men framförallt visa att bra design inte måste gå ut över det praktiska.

peterlundqvistVill du själv känna på Huawei Mate 9 Pro och skapa din egen uppfattning är ni varmt välkomna in till våra svenska återförsäljare. Dela också gärna med dig av dina egna personliga erfarenheter på vår Facebook-kanal, jag ser fram emot att höra dina berättelser!

Mvh,
Peter Lundkvist, marknadschef på Huawei Sverige

OBS! Hela denna artikel är en annons av och från Huawei
DELA

Leave a Reply

Var först med att kommentera!

Notifiera vid
avatar
wpDiscuz