OBS! Hela denna artikel är en annons av och från Seagate
Seagates hårddiskar för 2016 kommer i tre produktfamiljer. De är särskilt optimerade för att passa olika företagsbehov.

Barracuda – Trotjänaren

En av de första saker man kollar inför ett hårddisk-köp är vilken storlek som behövs. Seagates Barracuda-serie finns därför i hela spektrat, från 500 gigabyte upp till 10 terabyte. Det är 10 000 gigabyte i en enda 3,5 tumsdisk. Med ett sådant spann blir det lätt att hitta rätt storlek för dina behov. Till ett bra pris per gigabyte.

Barracuda är en serie gjord för allmänbruk. De är snabba och pålitliga och passar till desktopdatorer, hemmaservrar, externa lagringskabinett och mycket annat. Det vill säga de passar för nästan allt.

Seagate Barracuda har också en MTBF på 2 miljoner timmar. Det innebär att din nästa Barracuda kommer att hänga med i många år innan det blir dags att köpa en ny.

Barracuda PRO är en serie utvecklad för dig med större krav på prestanda och säkerhet. PRO-serien är gjord för att stå på 24 timmar om dygnet. Under garantitiden ingår gratis dataräddning om disken mot förmodan skulle gå sönder.

Skyhawk – Den outtröttlige

Videoövervakning kräver lite speciella egenskaper. Diskarna måste hålla för 24/7-bruk och tåla hård belastning.

Seagate Skyhawk är anpassad för just det. Hårddiskarna kan kontinuerligt skriva stora mängder data. Dygn efter dygn, månad efter månad. Det innebär pålitlig funktion och säker lagring för det som kan vara kritisk data.

Skyhawk finns i många storlekar, upp till 10 terabyte. Det gör att tusentals timmar video ryms innan det behövs en överskrivning. Skyhawk är dessutom utrustad med särskilt firmware som minimerar bortfallna bildrutor. Inspelad video är inte bara kvar, den är 100 procent korrekt.

Ironwolf – Slitvargen

Ironwolf är Seagates hårddiskserie gjord för NAS. Det vill säga de ska vara pålitliga, energieffektiva och kunna skalas upp och ned, enkelt och prisvärt.

Ironwolf åstadkommer detta genom ett paket av tekniker kallat AgileArray. Det omfattar bland annat vibrationssensorer som sitter fastlödda på utvalda modeller. Sensorerna känner av vibrationer och optimerar hårddiskarnas beteende. Det gör att RAID-uppsättningar slits mindre.

En avancerad strömspar-funktion ser till att NAS:en drar så lite energi som möjligt utan att det påverkar prestandan när det verkligen räknas.

Slutligen är Ironwolf anpassad för hård arbetsbelastning på upp till 180 terabyte per år. Det betyder att många anställda kan nyttja diskarna dygnet runt, med bibehållen  prestanda.

För dig med extra höga krav, finns Ironwolf i en PRO-version. Ironwolf PRO har högsta prestanda och säkerhet tagen från Seagates genomproffsiga Enterprise-serie. Här ingår bland annat gratis dataräddning under garantitiden, om disken mot förmodan går sönder.

Du hittar hela vår Guardian-serie av hårddiskar hos våra vänner Komplett.se.

OBS! Hela denna artikel är en annons av och från Seagate
DELA

Leave a Reply

1 Kommentar på "Hitta rätt hårddisk – En snabbguide från Seagate"

Notifiera vid
avatar
Sortera efter:   senaste | äldsta | flest röster
Illwill
Gäst

Steg 1 om du letar ny hårddisk: leta efter vad som helst förutom Seagate (om du vill att disken ska hålla längre än 2 år).

wpDiscuz