OBS! Hela denna artikel är en annons av och från Qnap

Att lagra dina digitala minnen på ett säkert sätt är en självklarhet för en NAS, men med Qnaps nya modeller blir det nästan lika enkelt som att använda ett USB-minne.

Det har hänt mycket på datormarknaden under de drygt 10 år Qnap har utvecklat olika nätverksanslutna lagringslösningar och från att vara en förhållandevis simpel förvaringsplats har NAS-enheter förvandlats till kraftfulla och funktionsrika multiverktyg.

NAS-enheter från Qnaps TS-x51A-familjer utrustas till exempel med den senaste generationens 14nm Intel Celeron-processorer, upp till 8 gigabyte primärminne och överföringshastigheter på över 200 megabyte per sekund. Samtidigt kan de inte bara lagra flera terabyte av din viktiga data utan även agera mediaspelare, övervakningscentral – till och med karaokemaskin.

Plug-and-play med USB-kabel

Det viktigaste med en NAS-enhet är trots allt säker lagring av data och filer och att det faktiskt görs kontinuerligt utan huvudbry. En NAS-enhet som känns för avancerad och komplicerad räddar inga semesterbilder, den blir troligtvis inte ens använd. Med Qnap TS-x51A är det lättare än någonsin att göra backup och säkra din data, allt som krävs är en USB-kabel.

Med tekniken USB 3.0 Quickaccess kan du koppla in din NAS-enhet till en dator, både PC och Mac, likt ett gigantiskt USB-minne. Du behöver inget aktivt nätverk utan endast applikationen Qfinder som gör att du snabbt och smidigt kan föra över dina viktiga filer till en säker lagringsplats, med hastigheter på upp till 100 megabyte per sekund.

USB-anslutningen gör det också extra enkelt att installera och konfigurera din NAS utan att behöva logga in i komplicerade webbgränssnitt eller ens koppla upp enheten mot nätverket. När din NAS är konfigurerad och klar kan du anslutna till enheten över USB och nätverket samtidigt, från flera datorer och enheter, utan några bandbreddsbegränsningar.

USB och Ethernet Qnap NASAnvändarvänlighet är något Qnap fokuserat på även i vår mjukvara QTS. Ett appliknande gränssnitt gör det snabbt och intuitivt att använda NAS-enhetens olika funktioner, övervaka viktig systeminformation eller göra inställningar i någon av våra många applikationer. Bland annat för multimediauppspelning på flera enheter och möjligheten att synkronisera din lagring med olika enheter och molnlagringstjänster som Google Drive och Dropbox med flera. Molnlagring är ett bra komplement för den som vill få ett extra skydd men fysisk lagring i hemmet eller i företagsmiljön gör att du som användare har full kontroll på din data.

Enkelt men fortfarande kraftfullt

Bara för att Qnaps TS-x51A-enheter är lätta att använda betyder det inte att det saknas funktioner för dig som verkligen vill dra full nytta av din NAS. Du kan med Linux Station använda din NAS somen Ubuntu PC med mus och tangentbord, det finns stöd för virtualisering och med medföljande mjukvara kan du lagra övervakningsfilmer från upp till 32 separata nätverkskameror. En annan fiffig funktion är Qsirch som gör det möjligt att söka efter alla dina filer på din NAS-enhet direkt i Google Chrome, även e-postfiler i .eml-format.

Rätt videoformat för din enhet och uppkoppling

Qnaps TS-x51A-enheter är även fullfjädrade mediaspelare med stöd för video i 4K-upplösning. Med sin kraftfulla processor kan NAS-enheten koda om dina videofiler i realtid och skicka en mer lågupplöst version till din mobiltelefon eller surfplatta. Smidigt när du ansluter över mobilnätverket eller med en begränsad uppkoppling. På så sätt slösar du inte din datapott och får fortfarande en laggfri videouppspelning. För den som qnap-ts-251a-4gvill strömma sina filmer och TV-serier i vardagsrummet kommer våra NAS-enheter även med en fjärrkontroll för maximal bekvämlighet.

Qnaps NAS-enheter har en uppsjö av olika funktioner för både mindre företag och slutanvändare som du gärna får läsa mer om på Qnaps hemsida. Det viktigaste för oss är dock att du som användare känner dig trygg med att dina digitala minnen hålls säkra, oavsett om du är en erfaren datoranvändare eller bara vill ha dem inom en USB-kabels räckhåll.

Vår nya Qnap TS-x51A-familj består av två modeller där Qnap TS-251A får plats med två hårddiskar och Qnap TS-451A fördubblar antalet hårddiskar till totalt fyra.

OBS! Hela denna artikel är en annons av och från Qnap

Leave a Reply

Var först med att kommentera!

Notifiera vid
avatar
wpDiscuz