OBS! Hela denna artikel är en annons av och från be quiet!
Låg ljudnivå och tysta komponenter är vårt mantra på be quiet! och idag vill vi visa hur du kan bygga grunden till en riktigt tyst dator – oavsett plånbok.

Att bygga en dator med låg ljudnivå kräver planering och rätt komponenter. Har du en svag länk i kedjan är risken stor att hela bygget brister. Med det sagt är det viktigt att du som konsument tänker på låg ljudnivå i alla moment av ditt datorbygge. På be quiet! har vi specialiserat oss på datorchassi, kylare och nätdelar. Komponenter du alltid behöver och som antingen kan vara upphov till höga ljudnivåer eller viktiga verktyg för att dämpa andra mer högljudda komponenter.

Det är viktigt för oss att du som konsument ska kunna bygga en tyst dator oavsett storlek på din plånbok. För att illustrera detta har vi komponerat tre riktigt tysta grundpaket för tre olika budgetklasser. Paketen är baserade på de chassi, kylare och nätdelar som matchar varanda i pris och funktionalitet men givetvis kan du kombinera detta efter eget behov. Vi vad även våra ingenjörer ge sina tankar om delarna i paketen. Vi börjar med instegspaketet.

be quiet! – Tyst instegspaket

Det kanske trots allt viktigaste i en tyst dator är ditt chassi. Det är den enda komponenten som kan sänka ljudnivån på alla övriga komponenter i din dator. Med Silent Base 600 får du bra kylningsförmåga som sänker temperaturer och därmed fläkthastigheter på alla komponenter i din dator. En egen fläktkontroller samt ljuddämpade chassipaneler gör att chassit ytterligare hindrar oljud att nå utanför din dator.

Helheten är det viktiga

När det gäller ett nytt systembygge har många människor där ute mest två saker i åtanke: budget och spelprestanda. Det är viktigt att förstå att du inte kan spendera 80% av din budget på CPU och grafikkort och tro att du kommer att ha en bra spelupplevelse . Solid CPU-kylning och strömförsörjning är viktigt och lika så ett väl genomtänkt chassi. Detta paket ger dig allt du behöver till ett rimligt pris och är fortfarande användarvänligt och anmärkningsvärt tyst, Christian Joppien, teknisk marknadschef på be quiet!

Pure Rock-kylaren klarar av att kyla även överklockade konsumentprocessorer och det till en låg ljudnivå. Sist men inte minst får du med nätdelen Pure Power 9 tillräckligt med kraft för ett rejält grafikkort i mellanklassen. Detta utan onödigt oljud.

Ett paket som matchar väl med prisvärda Intel LGA1151 eller AMD AM3-system där du vill kombinera prisvärda prestandakomponenter med låg ljudnivå.

bequiet_instegspaket

KomponentSpecifikationPris
Silent Base 600 chassi17,1db(A), 2 förinstallerade fläktar, 3-stegs fläktkontrollerProduct price
Pure Rock-kylare26,8db(A), 150W TDPProduct price
Pure Power 917.2 db(A), 400W multi-railProduct price

be quiet! – Tyst mellanklasspaket

För dig som vill satsa på ett generellt kraftfullare och mer påkostat datorsystem går det även att sänka ljudnivån ytterligare. Du får med datorchassit Silent Base 800 bättre kylningsförmåga och ytterligare plats för komponenter. Kylaren Shadow Rock 2 är kapabel att ännu effektivare kyla kraftfulla processorer och på så sätt ytterligare sänka ljudnivån. Vår 80 Plus Gold certifierade nätdel Straight Power 10 kommer med 5 års garanti och är även vid 100%-belastning nästan helt ljudlös. För den som känner sig manad finns det utrymme för upp till 7 fläktar eller för den delen gott om utrymme för vattenkylningskomponenter.

Straight Power 10

Straight Power 10 är fortfarande en av våra mest fantastiska produkter. Med mindre än 11,7 dB (A) ljudniv vid 100% belastning är 400W-modellen mer eller mindre ljudlös, Christian Rex, teknisk PSU-chef på be quiet!

Ett väl avvägt paket för dig som är ute efter en Intel Core i7 LGA1151-lösning med kraftfull processor och ett grafikkort i lägre prestandaklassen.

Enkla uppgraderingar för systemet är en modulär Straight Power 10 CM-nätdel med högre effekt, effektivare SilentWings 3-fläktar och den något mindre flexibla men kraftfullare och tystare kylaren Dark Rock 3.

KomponentSpecifikationPris
Silent Base 800 chassi19,2db(A), 3 förinstallerade PureWings 2 fläktar, 3-stegs fläktkontrollerProduct price
Shadow Rock 2-kylare25,4db(A), 180W TDPProduct price
Straight Power 1011,7 db(A), 400W multi-railProduct price

be quiet! – Tyst entusiastpaket

För dig som vill bygga det där lilla, eller i detta fallet stora, extra är det entusiastpaketet som gäller. Dark Base Pro 900 är ett riktigt rymligt chassi som med en modulär design och ljuddämpat material håller nere ljudnivån på hela din dator. De tre förinstallerade SilentWings 3 PWM-fläktarna och andra inkopplade fläktar kan styras av den steglösa fläktkontrollern. Som grädde på moset har chassit en trådlös laddningsstation för din smartphone.

Dark Base Pro 900

Vi var besatta av att skapa ett chassi som gav tillräcklig flexibilitet för att bygga dussintals olika konfiguration så att alla kan förverkliga sin föredragna luftflöde och design. Modularitet blev nyckeln, Christian Joppien, teknisk marknadschef på be quiet!

Vi parar vårt mest kapabla datorchassi med kylaren Dark Rock Pro 3 som med dubbla fläktar är skräddarsydd även för riktigt kraftfulla entusiastprocessorer. Nätdelen från den mest påkostade Dark Power Pro 11-serien är 80 Plus Platinum-certifierat och kan bland annat växla enkelt mellan single- och multi rail. Denna kombination är som bäst lämpad för dig som satsar på ett fullstort entusiastsystem med Intels Broadwell-E-plattform. Det finns även fina uppgraderingsmöjligheter med utrymme för 420 millimeters radiatorer och möjligheten att invertera installationen av ditt moderkort och lagringsenheter.

KomponentSpecifikationPris
Dark Base Pro 900 chassi15.5db(A), 3 förinstallerade SilentWings 3 fläktar, flexibel modulär design, härdat glas, steglös fläktkontroller, trådlös smartphoneladdning i Pro-versionen.Product price
Dark Rock Pro 3-kylare26.1 db(A), 2 SilentWings installerade, 250W TDPProduct price
Dark Power Pro 1110,1db(A), 550WProduct price

Välj ett tyst grafikkort

Baspaketen är bara tre av många exempel på hur du kan komma väldigt långt i jakten på en både kraftfull och tyst dator. Vare sig det är för gaming eller för kontoret så är det viktigt att man bygger rätt från grunden. Med chassi, nätdel och processorkylare avklarat är det i stort sett grafikkortet som är den sista viktiga pusselbiten när det gäller ljudnivå. Välj ett grafikkort med en effektiv och tyst kylare så har du till slut en dator som bör hålla båda fina temperaturer och en riktigt låg ljudnivå. Lycka till med ditt bygge och be quiet!

OBS! Hela denna artikel är en annons av och från be quiet!
DELA

Leave a Reply

Var först med att kommentera!

Notifiera vid
avatar
wpDiscuz