Kingston inleder ett samarbete med svenska tillverkaren Qpad och lanserar HyperX Cloud. Ett testvinnande headset i ny förklädnad där minnestillverkaren på ett mycket lyckosamt sätt satsar på ett välbeprövat koncept och direkt seglar upp som en intressant konkurrent på headsetmarknaden.

Kingston är mest kända för sina RAM-minne, USB-minnen och deras SSD-enheter, men försöker nu slå sig in på andra marknader. Vi blev positivt överraskade när vi fick reda på samarbetet mellan Qpad och Kingston, där Kingston ska lanserar sin egen version av kritikerrosade headsetet Qpad QH-90. En modell som i Kingstons form benämns som HyperX Cloud i USA, en marknad där det svenska företaget Qpad inte är särskilt representerad på andra sidan av atlanten. Detta är något Kingston gjort innan tillsammans med Steelseries där dom lanserade en “HyperX Edition” av Siberia V2.

Men efter att ha fått beskedet att Kingston även ska lansera sitt headset här i norden ställde vi oss lite frågande då det skapas en mer tydlig intern konkurrens med Qpad och deras QH-90. Det är möjligt att detta kan innebära fördelar för konsumenten med priskrig mellan de tillverkarna men det är troligtvis inget vi ska räkna med.

Kingston_HyperX_Cloud_06

Förändringarna Kingston har gjort är inte många men är samtidigt väl uttänkta, bland annat skickar man med ett extra par muffar i sammet om konstläder inte passar just dig. Övriga ändringar är en flygplansadapter samt en förstärkt kabelanslutning till hörlurskåpan för att minska risken för glapp.

Kingston_HyperX_Cloud_01

Qpad QH-90 har övertygat start i svenska headsetguiden och våra tidigare tester och HyperX Cloud är inget undantag. Komforten är på toppnivå och här får man som användare även alternativet att byta hörlursmuffarna till ett par med sammet istället för konstläder. Ljudet klarar av alla sorters museikgenrer utan problem och presterar mycket bra vid filmtittande. Väldigt långa spelsessioner avklaras med bravur och i kombination med det varma ljudet så blir de inte utmattande att använda. Mikrofonen är även den bra och håller nere bakgrundsbruset till ett minimum, det enda vi kan klaga på är att det saknas lite bas – vilket hade gjort rösten lite naturligare.

Sammanfattningsvis har HyperX Cloud mer eller mindre samma prislapp som QH-90 men samtidigt levererar ett mer komplett paket så kan vi utan någon tvekan rekommendera detta headset för alla som söker efter ett riktigt bra ljud för en låg prislapp.

NordicHardware_award_Rekommenderar_BlueNordicHardware – Rekommenderar

“Kingston gör egentligen allt rätt när man introducerar HyperX Cloud som är en smått förbättrad variant av Qpad QH-90. Den första goda nyheten är att det inte är mycket som skiljer mellan de två, men de extra tillbehören som följer med gör faktiskt HyperX Cloud till ett klart bättre köp. Ljudet är riktigt bra och likaså komforten som fortfarande är testledande. För priset är det svårt att hitta något som presterar så bra som HyperX Cloud gör. Det är ett headset utan tvekan värt en rekommendation om du är ute efter en premiummodell med få kompromisser till ett aggressivt pris.” – Svenska Headset-guiden 2014-05-15

Marknadsanalys och uppdateringar i Svenska Headsetguiden

Det sker en liten förändring bland våra omdömen och utmärkelser när Kingstonkliver in på marknaden med sitt headset HyperX Cloud. Med samma ljud i samma förpackning men smått förbättrat på ett par punkter, är Kingston HyperX Cloud helt enkelt en evolution av tidigare testvinnaren Qpad QH-90. QH-90 är fortfarande ett riktigt bra headset och hittar du det betydligt billigare än HyperX Cloud är det ett bra alternativ, men i övrigt finns det ingen anledning att välja Qpad före Kingston som spetsar helhetsintrycket ytterligare. Kollar vi på övriga modeller i guiden så ser vi inga större förändringar i priser och således heller inga förändringar bland våra rekommendationer.

Läs mer i Svenska headsetguiden

Du kan läsa hela vårt test i detalj, komplett med mikrofonmätningar, prisjämförelser och specifikationer i Svenska headsetguiden. Här hittar du även tips och trix för dig som vill veta mer inför ditt headsetköp. Vill du ta dig direkt till headsetguidens sammanfattning och utmärkelser så hittar du det här.

Håll utkik på Nordichardware framöver efter ännu fler tester och uppdateringar!

DELA

Leave a Reply

4 Kommentarer på "Kingston HyperX Cloud – Testvinnare i förklädnad"

Notifiera vid
avatar
Sortera efter:   senaste | äldsta | flest röster
hymer
Gäst

Skulle det vara värt att köpa dessa och byta ut mot mina Sennhesier HD598? Jag älskar ljudet i 598 men dom jag spelar med lipar över den dåliga micen jag använder så letar efter ett ersättarheadset så får 598 hamna ute vid soffan till film istället.

!Xabbu
Gäst

Finns det på kartan att göra en recension av Skullcandy PLYR 1?

Ghost^[Homie]
Gäst

hymer, gillar du Sennheiser så köp ett par PC360 G4ME istället…

Grymt mycket snyggare, men framför allt BÄTTRE !

Anders Nilsson
Gäst
[quote name=”hymer”]Skulle det vara värt att köpa dessa och byta ut mot mina Sennhesier HD598? Jag älskar ljudet i 598 men dom jag spelar med lipar över den dåliga micen jag använder så letar efter ett ersättarheadset så får 598 hamna ute vid soffan till film istället.[/quote]Som Ghost^[Homie] säger så finns ju alltid deras egna headset om du gillar just ljudet från HD598. PC360 G4ME, PC 363D och G4ME One är ett par exempel som matchar ljudet från HD 598 bra.[quote name=”!Xabbu”]Finns det på kartan att göra en recension av Skullcandy PLYR 1?[/quote]Det finns på listan, vi ska se vad… Läs hela »
wpDiscuz