NordicHardware kommer inom kort att uppgradera sina testsystem för grafikkort och tanken är att optimera både komponentvalen samt de speltitlar som används i våra framtida grafikkortstester. Vi ber nu om Er hjälp för att välja ut de titlar som bör finnas med i framtida grafiktester.

Att testa grafikkort kräver både rejäla testsystem och välplanerad mjukvara. Inför sommaren är det dags för upprustning i testlabbet där våra testsystem både uppgraderas med nya komponenter samt fräschare tester och mjukvara. Först i blickfånget är grafikkortstesterna som kommer att få en central roll de närmaste månaderna med flera mycket intressanta grafikkortslanseringar där AMD redan lagt en hög ribba med sin Radeon HD 7000-serie.

För att upprätthålla våra breda testsviter kommer vi de närmaste veckorna att uppgradera våra testsystem med Kingston HyperX 240GB SSD-enheter som med sina Sandforce-kontroller och SATA 6,0 Gbps-stöd ger testsystemen en extra prestandaboost. Än mer viktigt är att vi numera har möjlighet att utöka vår svit av spel som haft det lite väl trångt på de tidigare 120GB-enheterna som använts. De övriga specifikationerna för testsystemen ser ut som följande;

Testsystem
Processorer Intel Core i7-3960X @ 3,9 GHz (Turbo Boost och Speed Step avstängt)
Moderkort ASUS Rampage IV Extreme (LGA 2011)
Grafikkort Alla smaker!
Minne 4 x 4GB Corsair Vengeance DDR3-1600C9
(1 600 MHz med 9-9-9-24 1T latenser på alla system)
Hårddisk Kingston HyperX 240GB SSD
Nätaggregat Corsair AX1200 1200W
Kylare Noctua NH-C14 (ej på bild)
Operativsystem Windows 7 Ultimate 64-bit
Testprogram Under utvärdering

I denna veva är målet att även byta ut ett flertal av våra speltitlar för att bättre återspegla de belastningar och grafikeffekter som används på marknaden idag. Vi har redan spikat ett flertal tunga titlar inför 2012 års nya grafiktester, bland annat omåttligt populära Battlefield 3 samt Elder Scrolls: Skyrim. Men vi ger nu Er läsare chansen att påverka nästa testsvit här på NordicHardware genom att välja ut ytterligare titlar som ska få stressa nästa generations grafikkort.

Vi har skapat en omröstning i forumet där man kan rösta på flera favorittitlar men även ge egna tips och förslag på spel som kan vara intressanta (omröstningen kan tyvärr inte ha fler än 10 alternativ). Så ta er in i forumet och var med och påverka NordicHardwares kommande testsviter.


Annons

11
Leave a Reply

Please Login to comment
11 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Retur_MartinN_LudAnton Karmehedjohnjensen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Shogun II Total War kanske? 🙂

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”Anton Karmehed”]Kolla i forumspollen och lägg din röst Berserk. ;)[/quote]

Oj förlåt jag som inte är vaken. 😛 Ska göra det på direkten Anton!

Se1813
Gäst
Se1813

Känns inte BF3 mer relevant än wow och modern warfare? Eller ska doom 2 vara med också kanske?

Anders Nilsson
Medlem

[quote name=”Se1813″]Känns inte BF3 mer relevant än wow och modern warfare? Eller ska doom 2 vara med också kanske?[/quote]
Kolla forumposten 😉

Lud
Gäst
Lud

Crysis 1 för att det använts under lång tid i benchmarks samt att det fortfarande är ett av dom mest krävande för GPU:n.Det är också GPU ”bound” vilket ju är viktigt.

Stormense
Medlem
Stormense

Version 1 av GTA 4 för CPU fast visst hjälpte ett GTX 590 (tyvärr kan man bara använda halva grafikminnet). Och stämmer också in i att Crysis ska vara med.

Enda spel i pollen för icke 1 år äldre datorer tyckte jag var Batman: Arkham City Diectx 11 och det var inte mycket.

Kanske skulle ni testa om ni lyckas att inte få Need for Speed the run för PC krascha i 30 FPS (vilket är max i den soppan till spel).

Lud
Gäst
Lud

[quote name=”Anton Karmehed”]
Angående Crysis kan jag hålla med om att det är ett lockande spel att ta med, men spelas det verkligen tillräckligt för att få ta plats från någon annan titel idag?
[/quote]

Nä det är ju sant, men jag tänkte mer som en sorts välkänd måttstock…

_MartinN_
Gäst
_MartinN_

[quote name=”Anton Karmehed”]
Angående Crysis kan jag hålla med om att det är ett lockande spel att ta med, men spelas det verkligen tillräckligt för att få ta plats från någon annan titel idag?
[/quote]

Jag spelar det fortfarande i alla fall. Någon annan?

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Vad jag saknar när grafikkort testas är vad ljud delen klarar och kan. Okej det har inget med grafik att göra men det är en funktion som finns i grafikkorten.
Samma när det gäller andra funktioner som korten har.
Inget ingående test, mer ett tillägg om vad dom kan utöver det vanliga 🙂