Aprilskämten duggade tätt under gårdagen och roade skratt blandades med viss mått av uppgivenhet. Vår Jolt Cooler var tvyärr inget mer än en önskedröm och det fanns fler exempel på både roliga och eftertraktade teknikprylar som troligtvis aldrig får se dagens ljus. Vi har samlat några av de bästa och ibland mest frustrerande April-teknikprylarna.

Intel Inside U – Neural Implant Dev Kit

Ett bra aprilkoncept börjar gärna med ett komplicerat namn och här har svenska datorbutiken Webhallen hittat helt rätt. Intel Inside U – Neural Implant Dev Kit är kort och gott ett hjärnimplantat för hemmabruk. Genom att injicera en nanorobot i blodomloppet får du enligt produktbeskrivningen en inbyggd TrueRetina skärm som projicerar information och bilder direkt på näthinnan i 16 384 x 8 640 pixlars upplösning. Andra fördelar är att du förvandlar din kropp till en digital plånkbok.

ThinkGeeks Steampunk Steam Machine

Steam Machines är ett koncept som de flesta är insatta i idag. Små, kraftfulla och stilrena gamingdatorer som med Valves Steam OS ska göra PC-spelare bekväma i vardagsrumssoffan. Vi väntar fortfarande på den stora anstormningen men tills dess har ThinkGeek skapat en fantastisk steampunk-modell av Valves Steam Machine. En ren digital illusion – men ack så vacker!

iljn_steam-powered_steam_machine

 

Corsair M63MM RGB Gaming mouse

Corsair vill slå sig in på musmarknaden och även om vi är osäkra på att återinföra ”kulmusen” är den bästa planen är det svårt att inte fatta tycke för deras mekaniska mus M63MM med sin BIG Ball-teknik. 

 

Half-Life 3 (Honest Game Trailers)

Valves uppföljare till Half-Life 2 är ett deceniumlångt antiklimax för datorspelare världen över och Smosh Games Half-Life 3 trailer späder på längtan samtidigt som den hinner driva med det mesta och de flesta i spelbranschen.

 

CERN-forskare bekräftar ”The Force”

Star Wars är en höjdpunkt i de flesta Sci-fi nördars historieböcker och när det internationella kärn- och partikelforskningsinstitutet CERN meddelade att man med hjälp av partikelacceleratorn Large Hadron Collider lyckats bekräfta Jedi-riddarnas främsta förmåga fick vi ett par millisekunder av ren lycka. När ögonblicket av önsketänkande var över fanns det bara tomhet kvar – och för den delen en väl utstuderad artikel på CERN:s hemsida som vi så gärna önskar vore sann.

light-sabre

”We hope to continue to study the Force, and perhaps use it to open doors with our minds and fly around and stuff,” said TIE experimentalist Fan Buoi. ”Right now, to be honest, I don’t really care how it works. The theory department have some crackpot idea about life forms called midi-chlorians, but frankly I think that poorly thought out explanations like that just detract from how cool the Force really is.”

Spela Pacman på dina gator i Google Maps

Redaktionen har redan idag ett allvarligt Google Maps-beroende och inte blev det bättre av att Google lade in ett litet påskägg i sitt kartsystem. Du kan för tillfället spela Pac-man på dina eller andra valfria gator direkt i webbläsaren. Tryck bara på den lilla Pac-man ikonen nere i vänster hörn på Googel Maps och se upp för spökena!,

GoogleMapsPacman

Läs även:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid