Då var det återigen dags för tävling och inte vilken som helst. Tillsammans med våra partners Asus, Intel, Corsair och Webhallen har NordicHardware byggt en gamingdator av rang med fokus på det hyllade actionrollspelet The Witcher 3: Wild Hunt. Missa inte chansen att vinna vår specialbyggda gamingmaskin med ett värde av drygt 36 000 kronor.

Flitens myra lyser i NordicHardwares kontorslokaler och vid sidan av en större uppgradering i våra testlabb har vi även blivit med ny studio. Detta är givetvis något som måste firas och det med pompa och ståt!

Läs mer om tävlingen och delta på NordicHardwares Facebook!

Tillsammans med några av våra närmaste partners Asus, Intel, Corsair och Webhallen har vi byggt en riktig värsting till gamingdator. Med idel högkvalitativa komponenter och ett totalt värde av drygt 30 000 kronor valde vi att ställa in siktet lite extra på en av årets mest efterlängtade och kritikerrosade speltitlar – The Witcher 3: Wild Hunt.

Med ett sommarväder som ännu lyser med sin frånvaro finns det få speltitlar som idag ger lika häftig spelupplevelse som The Witcher 3. Det enorma actionrollspelet bjuder på vackra och vidsträckta landskap, högklassig dialog och en kontinuerligt uppdaterad samt effektfull grafikmotor.

The Witcher 3: Wild Hunt – Vackert och krävande som få

Baksidan med den imponerande grafiska kvalitén i The Witcher 3 är dess systemkrav. Det krävs en rejält kraftfull dator för att driva spelet med sina mest avancerade grafikinställningar, med andra ord ett perfekt mål för sommarens kraftfulla gamingdator. Målet var att ge en riktig högklassig spelupplevelse och samtidigt bygga en både snygg och tystlåten dator som givetvis ska vara redo även för andra krävande speltitlar.

Den kompletta specifikationslistan för systemet och datorn lyder som följande:

NHW The Witcher 3 speldator Komponent
Skärm Asus Swift PG278Q G-Sync skärm
Grafikkort Asus Geforce GTX 980 Matrix Platinum
CPU Intel Core i7-4790K 4,0 GHz
Moderkort Asus Maximus VII Hero (Intel Z97)
Minne Corsair 2x8GB 2400 MHz Vengeance Pro Red
Systemenhet Intel SSD 750 400GB
Lagringsenhet WD Red 6TB
Kylning Corsair H110i GT vattenkylare
Chassi Corsair Graphite 760T
Nätaggregat Corsair AX760i
Headset Asus Strix DSP
Tangentbord Asus Strix Tactic Pro MX
Mus Asus Strix Claw
Musmatta Asus Strix Glide Control
Operativsystem Windows 8.1 Pro 64-bit
Spel The Witcher 3: Wild Hunt
Totalt värde Drygt 36 000 kronor

Komponentval

The Witcher 3 är som sagt en mycket krävande speltitel och vi låter det vara osagt huruvida vi ska applådera utvecklarna CD Project RED för att man laddar på med massvis av häftiga effekter, eller klaga på en inte helt optimal PC-optimering. Oavsett vilket levererar spelet en mäktig grafisk upplevelse men det kräver både rejält med CPU- och GPU-kraft.

Även Intels kraftfulla entusiastprocessor Core i7-4790K får stundtals svettas riktigt rejält och även om man givetvis kan spela Witcher 3 även med en mindre kapabel CPU ser vi hur även Hyperthreading-stödet med sina 8 trådar kommer till användning.

Asus GTX 980 Matrix samarbetar med Asus Swift-skärm

Asus Geforce GTX 980 Matrix är ett av de kraftfullaste grafikkorten i klassen med en GPU-frekvens på 1 241 megahertz och gör det möjligt för oss att spela med ultrainställningar vid runt 60 bilder per sekund och detta trots att vi aktiverar Nvidias krävande Hairworks-effekter. Ökar vi upplösningen till 2 560 x 1 440 pixlar som är standardupplösningen på systemets Asus Swift-skärm sjunker vår bildfrekvens till runt 40-43 bilder per sekund. Det kan tyckas vara i lägsta laget men med G-Sync aktiverat få vi generellt bra flyt även med dessa krävande inställningar. Stänger vi av Hairworks ökar prestandan med ett tiotal bildrutor per sekund och levererar en övertygande bildupplevelse.

Just kombinationen Asus GTX 980 Matrix och Asus Swift PQ278Q ger en mäjktig spelupplevelse med G-sync aktiverat och kombinationen var så pass trevlig att Asus i sista stund valde att trycka in en Swift-skärm i tävlingspotten, minst sagt goda nyheter för en lycklig vinnare!

Intels 750 SSD får förtur på Intel Z97-styrkretsen

Vem hade trott att dagens SSD-enheter skulle bli så kraftfulla att de fick ta platsen före grafikkortet. Så blir fallet i vår The Witcher 3-dator där prestandakungen Intel SSD 750 får ockupera första PCI Express 3.0 x16 platsen i Asus Z97-moderkort Maximus VII Hero. Anledningen är antalet PCI Express-banor som är kopplade direkt til lCPU och gör mer nytta för lagringslösningen än vårt grafikkort. Ett grafikkort som i väntan på nya Skylake-plattformen får klara sig med en PCI Express 3.0 x8 anslutning, vilket trots allt inte påverkar våra grafikprestanda märkbart. I sin tur gör det möjligt för Intels SSD 750 att nå överföringshastigheter på upp till och över 2 gigabyte per sekund. Med 400 gigabyte lagringskapacitet får man plats med både Windows och flertalet spel och program, resterande data lagras lätt på den prisvärda lagringsdisken WD Red med hela 6 terabyte lagringsutrymme.

Corsair laddar med kraft och kylning

Grunden i vårt datorbygge är Corsairs förhållandevis rymliga Graphite 760T chassi som i sin mattsvarta design med röda LED-fläktar matchas ypperligt av både Witcher 3 och de rödsvarta komponenterna från Asus. Corsairs kritikerrosade AX760i nätdel står för kraften medan kraftfulla vattenkylningspaketet H110i GT levererar både kylningskapacitet och gott om utrymme för de kvicka DD3-modulerna som arbetar i 2 400 megahertz. Noterbart är också att nätdelen samt kylaren går att styra och övervaka i Windows med Corsairs egen mjukvara Corsair Link, smidigt och en fröjd för statistiknörden.

Asus Strix-serie avrundar det kompletta systemet

Ingen speldator är komplett utan kringutrustning och Asus bistår inte bara med mus, musmatta och tangentbord utan även sina karaktäristiska Strix DSP-headset med avancerade funktioner och virtuellt surroundljud. Tangentbordet Asus Strix Tactic Pro kommer med röda Cherry MX-brytare och backas upp av den optiska spelmusen Strix Claw med en sensor på 5 000 dpi utan irriterande musacceleration.

Resultatet av vårt datorbygge är en sällsynt kraftfull spelmaskin som inte bara levererar en häftig spel- och grafikupplevelse i The Witcher 3: Wild Hunt utan även i andra tunga krävande speltitlar på marknaden. Både Asus grafikkortskylare samt Corsairs vattenkylningspaket är samtidigt både effektiva och tysta med riktigt hög kapacitet när belastningen blir tung och långvarig.

NordicHardwares The Witcher 3-speldator skeppas med en fullversion av Windows 8.1 och The Witcher 3: Wild Hunt och kommer att levereras till en ensam vinnare av vår Facebook-tävling. 

Läs mer om tävlingen och delta på NordicHardwares Facebook!

Annons

154
Leave a Reply

Please Login to comment
154 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
143 Comment authors
EMIL HLukas NDavid BLouise WigJoel Nyström Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Victor Malmqvist
Gäst
Victor Malmqvist

Hade varit fantastiskt roligt att vinna den här datorn tar studenten i år så man har ju inte så mycket pengar att lägga ner på en riktig gaming dator nu när man blir arbetslös så vinna den här skulle vara extremt skönt 😆

Oskar H
Gäst
Oskar H

Det hade varit otroligt kul att vinna detta monsterpaket för att kunna spendera de timmar jag inte lägger på min lärarutbildning till att impa på bröderna 😀

Oscar Tunviken
Gäst
Oscar Tunviken

Skulle ha suttit fint med denna datorn hemma. min pengar inkomst är inte bra och har inge pengar som sagt till datorn. Datan jag fick av mamsen o pasen gav jag till min lilebror för han hade ingen o den är cirka 3 gånger så bättre en min. Så skulle sitta fint med en ny datorn hemma så man kan sälja sin gamla o köpa gymkort 🙂
Vill börja träna men inge pengar finns 🙁

Lisette Lichtenberg
Gäst
Lisette Lichtenberg

Skulle sitta fint nu tills pojkvännen fyller år och då kan jag få hans gamla och spela lite på! 🙂

Karlsson Henrik
Medlem
Karlsson Henrik

Jag är fantastiskt glad över att min dator där hemma med GTX 770 klarar av att rulla Witcher 3, dock då med inställningarna något sänkta. Skulle vara en fröjd att avsluta spelet på denna station!

Jonathan Mårtensson
Medlem
Jonathan Mårtensson

Det där är ju helt klart drömdatorn. Sitter själv med ett gammal GTX 460 och en havlkass AMD Athlon CPU. Kan än så länge bara drömma om att driva Witcher 3… Studerar man så är det svårt att spara ihop till något vackert som detta. 😥

Arvid Johansson
Gäst
Arvid Johansson

Hej!
Skulle sitta fint fint med denna datorn till sommaren. Alla kompisar drar till brudar. Men jag föredrar hellre att sitta och spela the witcher 3.
Problemet är bara att man inte har råd. Så det skulle varit roligt om man vann
Tack och hej leverpastej!

Victor Jäderberg
Medlem
Victor Jäderberg

jag skulle vart sjukt nöjd att få denna dator då jag sitter på en skit lapptopp som kostar ca 3 Tusen. Jag kan knappt spela något spel utom Minecraft på lägsta typ. Medans mina kompisar spelar Gta V, CSGO, BF3-4, The Witcher III, Mmm.
//Mvh En trött dator -Victor.

Anton A
Gäst
Anton A

Hur deltar man i tävlingen??

Lisette Lichtenberg
Gäst
Lisette Lichtenberg

Man får väl ändå hoppas så man kan slippa sitta här hemma och spela och det laggar i hela spelet! Den skulle inte sitta fel kan man ju säga

kaninen1337
Gäst
kaninen1337

jag skulle helst vinna för jag är slutar nian och älskar spelar men har inte rätt utrustning för att spela det jag vill!

Markus klingståhl
Gäst
Markus klingståhl

Kan behöva den eftersom att jag sitter fortfarande o lirar HL1 på min sega dator 😆

Viktor lübeck
Gäst
Viktor lübeck

Hade varit riktigt kul att vinna den extrema datorn och spelet. När man vill spela tunga spel med hög prestanda tror jag att det är den ultimata datorn 😉

Anton Edvardsson
Gäst
Anton Edvardsson

Hoppas man vinner

Daniel Haugen
Gäst
Daniel Haugen

[quote name=”kaninen1337″]jag skulle helst vinna för jag är slutar nian och älskar spelar men har inte rätt utrustning för att spela det jag vill![/quote]

Kom ihåg att det är 18-årsgräns i spelet, osäker på om du kan vinna då.

Linus Scherman
Gäst
Linus Scherman

En sån här dator skulle jag vilja ha eftersom just nu sitter jag på en gammal skrot-dator som inte klarar av fps-spel i så hög grafik, jag har även inte råd att köpa en dator i denna klass så att vinna en skulle vara helt fantastiskt och en bra start på sommaren! 😀

Carro Almqvist
Gäst
Carro Almqvist

Hade varit superkul att vinna denna dator eftersom jag är trebarnsmamma och har imte råd att köpa en ny dator. Spelar lite blizzardspel och sådant och hade velat prova på the witcher också eftersom det verkar superkul 🙂

Theodor Wells
Gäst
Theodor Wells

Skulle vara fantastiskt att vinna den här! 😀 Då kommer jag aldrig vara utomhus igen 😉

Andreas Gustavsen
Gäst
Andreas Gustavsen

Skulle behöva denna, hade precis handlat lite nya delar. men okunnig som man är så missade jag att lossa grafikkortet från moderkortet. och whips så följde pci platsen med upp. 🙁

Toni
Medlem
Toni

[quote name=”Anton Karmehed”]För att delta i tävlingen måste ni skicka in ert bidrag på Facebook-tävlingen som länkas i slutet av artikeln, samt här nedan. 🙂
http://on.fb.me/1G1UsuE%5B/quote%5D
Någonting är knasigt för mig, det ända jag ser när jag går in på länken är bilden på datorn samt texten om hårdvaran. Det är ingen ”Delta här” knapp eller något i den stilen 🙁 Mvh

Robin Lamacchia
Gäst
Robin Lamacchia

Hade vart väldigt trevligt att vinna detta. Jag som aldrig vunnit något känner att en vinst nu hade känts grymt bra 🙂

Jakob0900
Gäst
Jakob0900

Hade ju varit riktigt kul att vina datorn sitter med en laptop som knappt klarar lol.

LoppanH
Medlem
LoppanH

Ja nog finns det en del bitar man skulle vilja ha i det där paketet.

Liam Frisenbrink
Gäst
Liam Frisenbrink

Har alltid älskat Witcher spelen något fruktansvärt och har spelat de tidigare spelen sjukt mycket. Dock har jag inte kunnat spela den tredje installationen i serien eftersom att min sketna gamla dator nu fullständigt har gett upp. Har aldrig ägt en riktig gaming-beast förut och det skulle vara så sjukt häftigt att äntligen kunna skryta för polarna.
Ha d gött

Fredrik
Medlem
Fredrik

Iofs förstår jag att man valt Matrix-versionen av grafikkortet eftersom det kommer med högre klockfrekvenser, men med tanke på chassits möjligheter och att den redan har en H100i så skulle Poseidon-versionen kännas lite mer som, här har du ytterligare möjligheter.

Ett vattenkylt Poseidon lär klocka högre än ett luftkylt Matrix.

Benjamin Karlsson
Gäst
Benjamin Karlsson

Hej

Min dator är 6 år gammal jag behöver en ny dator för min börjar bli dålig. Jag beställde en ny dator och jag tappade den i trappan så nu är den nya sönder. Jag är en desperat kund och behöver den. Skulle vara jättesnällt om ni kjnde skicka den

Philip Ljung
Gäst
Philip Ljung

Jag skulle vilja vinna för att jag sitter och spelar på en dator för 4k som inte klarar av typ något spel! Skulle var kul att vinna för att kunna spela csgo m.m med vänner!

Jacob Arvidsson
Gäst
Jacob Arvidsson

Sitter just nu på min skoldator och spelar.. och den ska lämnas in nu innan sommarlovet.. skulle sitta riktigt fint att kunna göra det man älskar. Spela!
Skulle betyda så sjuk mycket för en fattig person som mig.. Mvh Jacob

Leon Andersson
Medlem
Leon Andersson

Vinna denna dator skulle jag inte bara vilja göra för de fantastiska möjligheterna som medföljer utan för att kunna skryta inför klasskamraterna om att jag äntligen har dragit tummen ur röven och skaffat mig en riktig speldator som till och med KROSSAR klasskamraternas datorer flera gånger om.

oskar.g01
Gäst
oskar.g01

Hej
Jag skulle vilja ha en dator som jag kan spela på och kunna använda. För min dator har got sönder jag tappade den ner i från en trappa

adam johansson
Gäst
adam johansson

hejsan! jag heter adam och är 18 fyllda för 4 dagar sedan. jag har sedan länge spelat dator och haft intresse för datorer. eftersom ingen av mina syskon eller föräldrar delar dem inte de intresset med mig och därför har jag haft de svårt att få ihop en bra dator att spela på när ekonomin hemma inte är blomstrande eller man blir prioriterad av sina föräldrar eftersom de är ett sak som inte är ”nödvändig” många av mina kompisar träffar jag över datorn och umgås självklart med dem utanför datorn också men vi tillbringar mycket tid vid datorn. då är… Läs hela »

Simon Svensson
Gäst
Simon Svensson

Ren och skär kärlek… är inget jämfört med känslan jag har för detta mästerverk. Om jag skulle vinna, skulle jag värna om detta monstret som om det vore mitt eget barn. Jag skulle tacka Oden och Zeus för att de skapade ett sådant här kärleksbarn till mig. Allt socialt umgänge i världen kan slänga sig i väggen, jag vighet då mitt liv åt min nya förälskelse

marcus synnergren
Gäst
marcus synnergren

Skrotar gärna ”sommaren för denna leksak, lär ju vara solsken varje dag inomhus med denna burk 😀

Jacob Lindblad
Medlem
Jacob Lindblad

skulle vara helt galet att vinna den monsterdatorn, sitter och spelar på en gammal packard bell som knappt klarar av cs som jag spelar mycket så den skulle nog sitta fint på skrivbordet. 😆 😀 😛

metalmumin
Gäst

Hur hinner ni med Computex och allt annat samtidigt? Ni är snabbare än Kerbals i en rymdraket!

Riktigt fint med en stor tävling på NH. Hade knappt vågat ha en sådan dator.

Rey
Gäst
Rey

Varför inte skulle sitta riktigt grymt med en ny data 😆
Från Nordic Hardwaer

Simon Sjöstedt
Gäst
Simon Sjöstedt

Jag skulle gärna vinna denna datorn eftersom datorn jag hade råkade jag spilla te (med socker i) på, vilket resulterade i att datorn blev tämligen ”knastrig” då sockret fastnade överallt man kan tänka sig. :-* Och när jag flög med datorn så gav den tyvärr upp då hårddisken pajade av turbulensen… Hursomhelst hade det varit galet nice att vinna datorn 😆 Ha det gott

_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

Kul med en tävling 🙂

Joar
Gäst
Joar

Har försökt samla ihop till en jäkla dator nu i 4 år och har alltid förlorat pengarna lika snabbt som jag fått dem skulle verkligen inte vara fel att vinna denna dator… 😕

Philip frohm
Gäst
Philip frohm

varför jag vill vinna denna dator? Jo jag har många anledningar. För det första har jag en dator som är värd 3000k som jag nu har spelat på i 5 år så du kan tänka dig själv hur dålig den är.. Jag vill vinna datorn också för att kunna uppleva lite som tex hög grafik i och med att jag bara kan spela på medium grafik på rs haha… Dessutom vill inte mina föräldrar köpa ny till mig och kan inte köpa en själv för har inga pengar eller sommarjobb, så har ni tre anledningar av 10 möjliga 🙂 mvh… Läs hela »

Kevin Nihlen
Medlem
Kevin Nihlen

Tjena, de skulle va grymt att vinna för min dator har använts av mig i 2 år snart och den är seg och hängig men vi har inte råd att köpa en ny då min dator var värd 15 ooo kr så de skulle vara jätte kul att vina! 😆

Nassrin Cereza Stolberg
Medlem
Nassrin Cereza Stolberg

Man får hoppas…har bara haft strul å skit med mina ”skräp” datorer så länge nu, å det e mest tack vare att jag inte kan skrapa ihop så mycket pengar då jag har autism å större deppressions problem (som jag hoppas vända snart)..man vill ju kunna gamea ordentligt! Men en dag hoppas jag att jag klarar av riktigt jobb också 🙂 för oddsen å vinna en dator e nog jävligt liten haha. Lycka till alla. 🙂

Albin Lundmark
Gäst
Albin Lundmark

Min dator fyller strax 6år gammal och har stora problem att fungera som den ska. Hade varit väldigt trevlig att få vinna denna dator eftersom större delen av inkomsten går till familj och sparande till ny bostad!

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Själv tänker jag inte delta eftersom jag redan vunnit pris från NHW en gång! 🙂 Speciellt inte som en av mina motivationer till vinst bl.a innefattade att grundligt pressa den vunna hårdvaran till max och presentera resultaten i forumet, eftersom jag älskar att benchmarka hårdvara i olika konfigurationer/tappningar för att kartlägga flaskhalsar och styrkor. Jag har ej ännu hållit detta löfte, men efter flera år kommer jag ändå fortfarande ihåg det, och har för avsikt att hålla det och dessutom göra mycket mer när jag får möjlighet i egen lägenhet. Lycka till alla ni andra som deltar, och jag hoppas… Läs hela »

Sofia Svensson
Medlem
Sofia Svensson

Hade suttit perfekt då min spel laptop gick sönder förra sommaren och har varit utan dator sedan dess och ska nu även flytta ihop med min pojkvän som har en egen dator som han spelar på. Så vore roligt om vi kunde spela tillsammans!
Samt att det skulle bövas för skoluppgifter och för att redigera foton då jag fotograferar mycket!

Är i stort behov av en ordentlig dator som klarar av mina förväntningar!
Mvh
Sofia Svensson
Mail: sofiasvenssson@gmail.com

Mattias Forsberg
Medlem

Det finns egentligen inte någon bra motivation om varför man skall vinna en dator.

Men jag säger i alla fall detta:
Jag skulle uppskatta enormt mycket om jag vann denna dator så man kan spela The Witcher 3 : Wild Hunt utan att det hackar och hoppar på skärmen.

Tack på förhand. 😆

Mattias Forsberg
Medlem

[quote name=”Nassrin Cereza Stolberg”]Man får hoppas…har bara haft strul å skit med mina ”skräp” datorer så länge nu, å det e mest tack vare att jag inte kan skrapa ihop så mycket pengar då jag har autism å större deppressions problem (som jag hoppas vända snart)..man vill ju kunna gamea ordentligt! Men en dag hoppas jag att jag klarar av riktigt jobb också 🙂 för oddsen å vinna en dator e nog jävligt liten haha. Lycka till alla. :)[/quote]

Det är rätta takter. Lycka till!

Hampus Hasselqvist
Gäst
Hampus Hasselqvist

Jag har aldrig haft en vidare bra dator, dom 2 senaste datorerna i loppet av 4 år har jag köp begagnat av kompisar som dom även tyckte va sega men glädjen till spel finns alltid där för mig. Så även fast man alltid har varit sist in eller laggad lite för mycket så har man inte get upp 🙂 de här skulle vara en dröm som inget kan slå och jag hoppas verkligen att vinnaren förtjänar detta 😛 ha de guld!

Elias Christensson
Medlem
Elias Christensson

Detta skulle vara väldigt nice och vinna kan man ju säga! Ligger rätt dåligt i ekonomin så en dator för över 36,000 är nog bara once in a lifetime!