Sverigestorstatestare_inledning

Med 187 produkter testade under året som gick är NordicHardware den i särklass största testaren av datorprodukter i Sverige. Vi testar bara produkter som finns i svenska butiker och betygsätter och rekommenderar produkter med hänsyn till svenska butikspriser till skillnad från internationella websiter. 2013 har sannerligen varit ett av de mest händelsrika någonsin. Med ett nytt spännande år framför oss tar vi er in bakom kulisserna och presenterar testlabbet i bilder och siffror.

Vi frågade er, våra kära läsare vad ni helst ville se på NordicHardware och det genomgående svaret har varit att ni vill se fler tester och större jämförelser. Vår senaste omröstning visade på att hela 52,3% av Er läsare tyckte tester är det viktigaste. Vi tog er på orden och vi kan stolt säga att sedan 2012 har vi faktiskt varit den tveklöst största testaren av datorprodukter i Sverige!

Närmaste onlinemedia som testar datorprodukter landade på ca 108 testade datorprodukter under 2013, NordicHardware testade inte mindre än 187 produkter under 2013, nästan dubbelt upp mot närmaste konkurrent. Vi siktar naturligtvis högre under 2014 och vi har nu utökat vårt testlabb till 5 rum samtidigt som vi har fått förstärkning i testlabbet i Anders Nilsson som är driftsansvarig (och kikar fram bakom headsethögen i bilden ovan, red. anm.). Med utökade lokaler i Malmö har vi tempererat testlabb samt en bättre struktur och organisation för att klara av det höga testtempot.

Som hjärtat i vår verksamhet har vi även gett testlabbet och våra nya lokaler väl avvägda namn som givetvis kommer cirkulera en del på sajten och inte minst i forumet och på sociala medier; låt oss presentera NordicHardwares Testlabb 2014.

psyket2Grafikkortshörnan i Psyket gör sitt för att värma huset under vintermånaderna!

Testlabbet 2014 är indelat i 5 sjukligt bra avdelningar:

Psyket: Det är faktiskt så att vårt testlabb varit en del av Malmös gamla psykiatriska vård. I testlabbet finns det överfallslarm (Kan behövas när drivrutiner jäklas och man blir smått galen), ytterst begränsad insyn och dåligt med dagsljus. Det senare är inget som en handfull bildskärmar och lysrör inte råder bot på! Psyket är även tempererat för att få konsekventa testresultat oavsett årstid och väder, inte minst aktuellt med dagens temperturstyrda grafikkretsar.

Isoleringen: Här testar vi ljudnivåer på diverse produkter. Ett litet tillhåll mitt i byggnaden med ståldörr och allmänt klastrofobisk känsla. Tjänar även som bestraffning ifall man tagit sista kaffet på kontoret eller hällt cola i testsystemen.

Fängelsehålorna: Två risiga utrymmen med nätdörrar, liknande klassiska fängelsehålor för förvaring av packningsmaterial, kartonger och diverse utrustning.

Bunkern: Säger lite sig självt, här bunkrar vi de runt 250 referensprodukterna vi (i skrivande stund) har för våra tester. Väl inlåst kan tilläggas med bland annat rörelselarm, lås och en rabiat driftsansvarig.

Cellen: I vårt gallerförsedda kontor/studio huserar vår chefredaktör när han inte är ute på mässor eller andra utflykter. Här finns även plats för Anders och våra lokala medarbetare när de rastas från psyket.

Inför 2014 höjer vi ribban ytterligare i Testlabbet och passar samtidigt på att ge en inblick bakom jobbet hos Sveriges största testare av datorprodukter. Här är en kort summering av NordicHardware och Testlabbets 2013 i siffror!

Siffror att komma ihåg

 • 187 – Testade produkter på NordicHardware under 2013
 • 168 – Testade produkter på NordicHardware under 2012
 • 80 – SSD-enheter i Svenska SSD-Guiden – Världens största SSD-test
 • 315 812 – Antal tecken (utan blanksteg) i Svenska SSD-Guiden
 • 26 – Headset i Svenska Headset-guiden
 • 34 – Grafikkort i Svenska Grafikkorts-guiden
 • 173 – Totala antalet testresultat för VARJE enskilt prestandagrafikkort i NHW:s tester
 • 20 – Hårddiskar i Svenska HDD-guiden
 • 5 – Rum dedikerade för testlabbet i Malmö
 • 260+ – Inventerade produkter i testlabbet
 • 5 330 – Antalet lyssningar på Headset-Anders favoritfras på Sound cloud ”Detta är ett test av mikrofonen från NordicHardwares headset-test 2013”
 • 204 – Videoklipp publicerade på NordicHardwares Youtube kanal under 2013
 • 93 708 – Youtubevisningar på vår ”lövblåsvideo” för Radeon R9 290X

Ny inriktning för 2014?

Under 2014 kommer vi att satsa vidare på produkttester och förbättra oss ytterligare, men vi frågar också er läsare återigen, vad ni vill att vi ska satsa på under 2014. Kom gärna med tips och åsikter i artikelkommentarerna för att ge oss en hint om vad vi ska satsa på härnäst efter produkttester.

Som summering bjuder vi på lite bilder från uppbyggnaden av Testlabbet 2014 som fortlöper i Malmö.

prylarispyket
Flyttdags i Psyket och inventeringen börjar..

kartonger2
Inventeringen i testlabbet skakade inte bara fram en massa komponenter, även en hel del tomkartonger.

psyket3Ännu en testbänk i psyket under uppbyggnad!

bunkern
I Bunkern bunkras det bokstavligt talat prylar både kors..

bunkern2
…och tvärs.

produktertestasKomponenterna som testas för närvarande ligger nära till hands!

psyketMånga referensgrafikkort blir det..

energiTestlabb-Anders tredje missbruk efter Battlefield och headsets – Burn!

testlabbrunning

Relaterade länkar:

Annons

13
Leave a Reply

Please Login to comment
13 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Anton KarmehedTompa2k-Tjalve-POEBogey Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marquzz
Medlem
Marquzz

Kanonjobb med alla testar och kul med Youtube-klipp, mer sånt, gärna inifrån testlabbet ála LinusTechTips.

Roligt att se bilder 🙂

Fredrik
Medlem
Fredrik

Jag önskar att ni gjorde lite mer av alla testresultat som ni genererar. Exempelvis, SSD-guiden, Grafik-guiden, etc är jättebra, men om ni tittar på t.ex. Tom’s hardware så skriver de en liten artikel var tredje månad som sammanfattar förändaringarna som skett inom respektive segment. Den typen av sammanfattande artiklar (eller videos 8) ) tycker jag ni också borde göra regelbundet utifrån förändringar relevanta för respektive guide. Kan vara nya produkter, förändringar bland utmärkelser, kan vara produkter som fasats ut, kanske prissänkningar eller om det varit rea på någon produkt så att man som konsument kan få en känsla för när… Läs hela »

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Det kan aldrig bli för mycket tester!
Önskar att ni kunde hålla några olika systembyggen uppdaterade allt eftersom ni testar nya prylar. Visserligen har andra sajter sådana rekommendationer så sådan information går att hitta, men om man läser en recension på NH kunde det också vara smidigt att kunna läsa vilket system/sammanhang produkten passar i. Typ en prestandamaskin, en budgetgaming, en tyst maskin och en HTPC till exempel.

Desplow
Medlem
Desplow

Jag saknar fortfarande en mobilanpassad version av sajten.

Bogey
Medlem
Bogey

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”Marquzz”]Kanonjobb med alla testar och kul med Youtube-klipp, mer sånt, gärna inifrån testlabbet ála LinusTechTips.

Roligt att se bilder :)[/quote]
Tack Marquzz, alltid kul att arbetet som läggs ner tas emot positivt! Det blir mer av allt i år är det tänkt och det där med videoklipp ”bakom kulisserna” ska vi helt klart kika på också!

Bilder kommer det garanterat mer av på både Facebook och Instagram där vi hoppas få lite mer fart på det sistnämnda också :)[/quote]

Håller med Marcus VERKLIGEN tack för alla recensioner och allt ”flyg o flängande” du måste gjort Anton.

POE
Medlem
POE

Era recensionsserier som kontinuerligt uppdateras med nya modeller är riktigt bra. Grymt jobbat, fortsätt så! 🙂 Förslagsvis kanske ni kan göra samma sak även med…* [b]Nätaggregat[/b] – Vore fint att kunna jämföra speciellt verkningsgrad/riktig strömförbrukning samt ljudnivå på samma enkla sätt som i era andra guider. Det skulle kunna testas mot diverse referenssystem (strömsnålt/atom, kontorsdator/midrange, gaming/tunga grafikkort, filserver, osv). * [b]CPU-kylare[/b] – Jämföra temperatur och ljudnivå. Gärna med flera olika CPU:er för att se hur kylarna beter sig med olika TDP. Kanske är inte ultradeluxkylaren alls värd att köpa om man har en CPU med låg värmeutveckling osv. * [b]USB-minnen[/b]… Läs hela »

Tompa2k
Gäst
Tompa2k

Tycker den här sidan bara blir bättre och bättre, särskilt youtubeklippen där Anton verkligen tar tekniken till en nivå där alla kan hänga med. Tycker det är riktigt underhållande att kolla in klippen men det skulle vara trevligt med fler och kanske med fler personer inblandade. Varför inte bjuda in lite kvinnlig fägring och lätta upp. Hur som helst. Riktigt bra jobbat!

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”POE”]Era recensionsserier som kontinuerligt uppdateras med nya modeller är riktigt bra. Grymt jobbat, fortsätt så! 🙂 Förslagsvis kanske ni kan göra samma sak även med…* [b]Nätaggregat[/b] – Vore fint att kunna jämföra speciellt verkningsgrad/riktig strömförbrukning samt ljudnivå på samma enkla sätt som i era andra guider. Det skulle kunna testas mot diverse referenssystem (strömsnålt/atom, kontorsdator/midrange, gaming/tunga grafikkort, filserver, osv). * [b]CPU-kylare[/b] – Jämföra temperatur och ljudnivå. Gärna med flera olika CPU:er för att se hur kylarna beter sig med olika TDP. Kanske är inte ultradeluxkylaren alls värd att köpa om man har en CPU med låg värmeutveckling osv. *… Läs hela »

Tompa2k
Gäst
Tompa2k

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”Tompa2k”]Tycker den här sidan bara blir bättre och bättre, särskilt youtubeklippen där Anton verkligen tar tekniken till en nivå där alla kan hänga med. Tycker det är riktigt underhållande att kolla in klippen men det skulle vara trevligt med fler och kanske med fler personer inblandade. Varför inte bjuda in lite kvinnlig fägring och lätta upp. Hur som helst. Riktigt bra jobbat![/quote]Jag bugar och bockar Tompa, alltid kul att få positiv feedback! Roligt om vi börjat träffa rätt med videobiten också, svårt att inte bli för nördig och långdragen när man kommer igång. 🙂 Det där är… Läs hela »