Sverigestorstatestare_inledning

Med 187 produkter testade under året som gick är NordicHardware den i särklass största testaren av datorprodukter i Sverige. Vi testar bara produkter som finns i svenska butiker och betygsätter och rekommenderar produkter med hänsyn till svenska butikspriser till skillnad från internationella websiter. 2013 har sannerligen varit ett av de mest händelsrika någonsin. Med ett nytt spännande år framför oss tar vi er in bakom kulisserna och presenterar testlabbet i bilder och siffror.

Vi frågade er, våra kära läsare vad ni helst ville se på NordicHardware och det genomgående svaret har varit att ni vill se fler tester och större jämförelser. Vår senaste omröstning visade på att hela 52,3% av Er läsare tyckte tester är det viktigaste. Vi tog er på orden och vi kan stolt säga att sedan 2012 har vi faktiskt varit den tveklöst största testaren av datorprodukter i Sverige!

Närmaste onlinemedia som testar datorprodukter landade på ca 108 testade datorprodukter under 2013, NordicHardware testade inte mindre än 187 produkter under 2013, nästan dubbelt upp mot närmaste konkurrent. Vi siktar naturligtvis högre under 2014 och vi har nu utökat vårt testlabb till 5 rum samtidigt som vi har fått förstärkning i testlabbet i Anders Nilsson som är driftsansvarig (och kikar fram bakom headsethögen i bilden ovan, red. anm.). Med utökade lokaler i Malmö har vi tempererat testlabb samt en bättre struktur och organisation för att klara av det höga testtempot.

Som hjärtat i vår verksamhet har vi även gett testlabbet och våra nya lokaler väl avvägda namn som givetvis kommer cirkulera en del på sajten och inte minst i forumet och på sociala medier; låt oss presentera NordicHardwares Testlabb 2014.

psyket2Grafikkortshörnan i Psyket gör sitt för att värma huset under vintermånaderna!

Testlabbet 2014 är indelat i 5 sjukligt bra avdelningar:

Psyket: Det är faktiskt så att vårt testlabb varit en del av Malmös gamla psykiatriska vård. I testlabbet finns det överfallslarm (Kan behövas när drivrutiner jäklas och man blir smått galen), ytterst begränsad insyn och dåligt med dagsljus. Det senare är inget som en handfull bildskärmar och lysrör inte råder bot på! Psyket är även tempererat för att få konsekventa testresultat oavsett årstid och väder, inte minst aktuellt med dagens temperturstyrda grafikkretsar.

Isoleringen: Här testar vi ljudnivåer på diverse produkter. Ett litet tillhåll mitt i byggnaden med ståldörr och allmänt klastrofobisk känsla. Tjänar även som bestraffning ifall man tagit sista kaffet på kontoret eller hällt cola i testsystemen.

Fängelsehålorna: Två risiga utrymmen med nätdörrar, liknande klassiska fängelsehålor för förvaring av packningsmaterial, kartonger och diverse utrustning.

Bunkern: Säger lite sig självt, här bunkrar vi de runt 250 referensprodukterna vi (i skrivande stund) har för våra tester. Väl inlåst kan tilläggas med bland annat rörelselarm, lås och en rabiat driftsansvarig.

Cellen: I vårt gallerförsedda kontor/studio huserar vår chefredaktör när han inte är ute på mässor eller andra utflykter. Här finns även plats för Anders och våra lokala medarbetare när de rastas från psyket.

Inför 2014 höjer vi ribban ytterligare i Testlabbet och passar samtidigt på att ge en inblick bakom jobbet hos Sveriges största testare av datorprodukter. Här är en kort summering av NordicHardware och Testlabbets 2013 i siffror!

Siffror att komma ihåg

 • 187 – Testade produkter på NordicHardware under 2013
 • 168 – Testade produkter på NordicHardware under 2012
 • 80 – SSD-enheter i Svenska SSD-Guiden – Världens största SSD-test
 • 315 812 – Antal tecken (utan blanksteg) i Svenska SSD-Guiden
 • 26 – Headset i Svenska Headset-guiden
 • 34 – Grafikkort i Svenska Grafikkorts-guiden
 • 173 – Totala antalet testresultat för VARJE enskilt prestandagrafikkort i NHW:s tester
 • 20 – Hårddiskar i Svenska HDD-guiden
 • 5 – Rum dedikerade för testlabbet i Malmö
 • 260+ – Inventerade produkter i testlabbet
 • 5 330 – Antalet lyssningar på Headset-Anders favoritfras på Sound cloud ”Detta är ett test av mikrofonen från NordicHardwares headset-test 2013”
 • 204 – Videoklipp publicerade på NordicHardwares Youtube kanal under 2013
 • 93 708 – Youtubevisningar på vår ”lövblåsvideo” för Radeon R9 290X

Ny inriktning för 2014?

Under 2014 kommer vi att satsa vidare på produkttester och förbättra oss ytterligare, men vi frågar också er läsare återigen, vad ni vill att vi ska satsa på under 2014. Kom gärna med tips och åsikter i artikelkommentarerna för att ge oss en hint om vad vi ska satsa på härnäst efter produkttester.

Som summering bjuder vi på lite bilder från uppbyggnaden av Testlabbet 2014 som fortlöper i Malmö.

prylarispyket
Flyttdags i Psyket och inventeringen börjar..

kartonger2
Inventeringen i testlabbet skakade inte bara fram en massa komponenter, även en hel del tomkartonger.

psyket3Ännu en testbänk i psyket under uppbyggnad!

bunkern
I Bunkern bunkras det bokstavligt talat prylar både kors..

bunkern2
…och tvärs.

produktertestasKomponenterna som testas för närvarande ligger nära till hands!

psyketMånga referensgrafikkort blir det..

energiTestlabb-Anders tredje missbruk efter Battlefield och headsets – Burn!

testlabbrunning

Relaterade länkar:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid