Spel och hårdvara går hand i hand och tillsammans med världsetablerade Eurogamer börjar NordicHardware nu leverera speltester specifikt för PC-spelare.

NordicHardware har i drygt 15 år levererat djupa tester och analyser av datorkomponenter och hårdvara. Ett av våra viktigaste testverktyg har under alla år varit datorspel, vilket är en av de få applikationer som verkligen har en förmåga att stressa dators komponenter till sina bristningsgränser.

Spel är den i särklass starkaste drivkraften på PC-marknaden idag och det är med glädje NordicHardware nu kan meddela att vi startar en ny redaktionell satsning fokuserad på PC-spelare. Ett beslut baserat på en naturlig utveckling av PC-marknaden där komponenter och spel allt tydligare binds samman men även den tråkiga tråkiga trend av dåliga PC-portar av spel. Merparten av de spelrecensioner som publiceras utförs på konsoler och inte sällan visar sig samma spel fungera sämre, eller inte alls, när de spelas på en PC.

Läs även: Speltest: Dark Souls III

Prestandautvärderingar och fokus på PC-spelare

Tillsammans med världsetablerade gamingnätverket Eurogamer kommer NordicHardware att leverera unika spelrecensioner för PC-spelare. Fokus kommer alltid ligga på PC som plattform där alla spel som testas givetvis testas på PC och där vi lägger specifik tyngd på hur titlarna är anpassade för datorspelare. Detta i form av utvärderingar av prestanda, grafikinställningar, viktig PC-specifik information samt potentiella uppdateringar av tester när viktiga speluppdateringar rullar ut.

Anton_NHW
Anton Karmehed, Chefredaktör NHW.se

– Det känns jättekul att sluta cirkeln på NHW med kvalitativa tester av spel. Medan vi fortfarande är och kommer att vara en sajt med fokus på hårdvara faller det naturligt att även vägleda PC-användare till rätt spelinvesteringar. Eurogamer.se ser vi som en klockren samarbetspartner med ett tungt och väletablerat nätverk i ryggen och hungriga svenska entusiaster som likt oss älskar det de sysslar med. Att det även råkar finnas blodsband mellan delar av redaktionerna är ett roligt sammanträffande som vi givetvis ser som ett positivt omen, säger Anton Karmehed, chefredaktör på NordicHardware.se.

Speltester på NordicHardware kommer att skrivas av erfarna skribenter från Eurogamer.se där redaktionerna samtidigt samarbetar för både testartiklar och reportage kring prestandautvärderingar speltester i olika former. Fokus blir primärt på de stora tunga PC-titlarna där speltester och spelrelaterat innehåll samlas på NordicHardwares nya spelavdelning.

– Vi på Eurogamer har som ambition att bli Sveriges absolut bästa spelsajt och den naturliga knutpunkten för gamers i hela landet. Vi sitter redan på kompetensen, drivet och ambitionerna, och samarbetet med NordicHardware kommer att ta oss till nästa nivå. Jag är övertygad om att vår breda kunskap om spelbranschen och PC-spelande kommer att komplettera det tekniska kunnandet på NHW och leverera det bästa av två världar för våra sajters läsare, säger Andréas Göransson, chefredaktör på Eurogamer.se.Eurogamer

Dark Souls III blir premiärtiteln att recenseras på NordicHardwares spelavdelning men redan inom kort väntas flera efterlängtade PC-titlar dyka upp på testlistan. En av dem titlar som passande nog ligger närmast till hands är 2016 års upplaga av ikoniska PC-spelet Doom.

NordicHardwares spelavdelning hittar du här.

Speltester för PC-spelare
Vad vill Du se för fokus i speltesterna på NordicHardware?
Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MartinGhost^[Homie]Gascogne Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gascogne
Medlem
Gascogne

Misstänker det inte finns chans för mac att komma med på något hörn, det är trots allt en ”personal computer” – PC. 😉

Ghost^[Homie]
Medlem
Ghost^[Homie]

Är det ?
Alla som e macobaner vill ju definitivt INTE kalla dem för det…
Vad vet jag, jag har ju ingen… 😛

Martin
Gäst
Martin

Eftersom de skriver ”PC” i texten ser jag fram emot tester på alla möjliga operativsystem som stödjs av PC-hårdvara (olika Linuxdistar, OS X, Windows, olika BSDs, ReactOS och många fler). Förväntar mig även att de även kommer jämföra prestandan mellan de olika operativsytemen de inkluderar i testerna.

Om de hade menat ”Windows” hade de ju inte skrivit ”PC”, de vet ju garanterat att de inte är samma sak.