En händelserik sommar går mot sitt slut och med det tar vi tillfället i akt att se tillbaka på en av höjdpunkterna – sommarens stora The Witcher 3-tävling. Med hjälp från Asus, Intel, Corsair och Webhallen låg ett riktigt kraftpaket till speldator i potten och längsta strået drog Oskar Nygren med en pricksäker motivering som nu berättar om sin nya ”Betta”.

Hej Oskar, kan vi börja med hur du hittade till NordicHardware och vår The Witcher 3 tävlingen?
– Jag hade gillat er på Facebook sen innan, så jag tror att det kom upp i mitt flöde. Jag satt på bussen på väg hem från jobbbet och passade på att skicka iväg ett bidrag.

En dator fullproppad med godsaker från bland annat Asus, Intel och Corsair med ett värde av drygt 36 000 kronor är inget som man vinner varje dag. Kan du kortfattat beskriva känslan och tankarna när du fick reda på att det blev din motivering som presenterades som vinnare?
– Jag satt och spelade in ett avsnitt till min podcast tillsammans med min kompis som också hade tävlat när mailet från Anton kom. Man kan lugnt säga att det blev svårt att hitta annat att prata om sen, och vi åkte iväg och åt mat istället. Jag firade och han sörjde. Under dagarna som följde var jag inne och läste det där mailet säkert trettio gånger, övertygad om att jag till slut skulle hitta något om att det bara var en bekräftelse på att jag varit med i tävlingen och ett tack för visat intresse. Det var inte förrän det blev officiellt att jag faktiskt hade vunnit som jag vågade tro på det, och sen följde ett par veckor och pirr och väntan på min nya dator.

Utav drygt 20 000 motiveringar var det just din som tog hem segern. Kortfattat så ska gamla ”Bettan” ha gjort sitt. Beskriv lite närmare hur gamla Bettan såg ut och hur stort lyft det blev med den nya datorn.
– Det blev såklart ett jättelyft, men det hade det säker blivit även om Bettan varit bättre. Hon hade en Intel-processor av äldre snitt, alldeles för lite ram och ett helt okej grafikkort. Jag var precis i tagen med att uppgradera henne när jag vann, så det blev till att skicka tillbaka en del komponenter när jag förstod att jag inte skulle behöva dom. Även om hon var trött i nyare spel, så var hon vacker. Chassit var ett vitt Fractal Design R5 som jag gav bort till en kompis efter vinsten.
 
Finns det planer redan idag att bygga vidare på den nya datorn och i så fall med vad?
– Just nu har jag inte modifieringar i åtanke. Mycket av det Bettan skulle utrustas med fanns liksom här från början. Jag har förstått att LED-ljus är grejen just nu, men jag är en åldrande man i en otroligt liten lägenhet så jag bytte plats på lite fläktar redan andra dagen eller så, så nu lyser inte fronten upp sådär häftigt längre.
 

För oss som är mer intresserad av den nya datorn och hur den presterar. Hur höga poäng får du nu i 3DMark 2013?
– 12402 i Firestrike när jag körde nu, men jag kan nog få upp det ännu högre med vinden i ryggen!
 
Om du vore tvingad att utse en komponent som du är lite extra nöjd med i datorn, vilken skulle det vara?
– En bara? Grafikkortet kanske, men jag vill låta det glänsa tillsammans med skärmen. Att spela med bra fps i hög upplösning och G-Sync är en fröjd för ögat!

Är det några spel som blivit roligare att spela nu när du fått en ny maskin med mer kraft?
– Alla spel, såklart. GTA V är ju otroligt snyggt redan från början, men när man fläskar på lite så vill man aldrig logga ut. Spelade lite BF4 här för ett par dagar sedan, och det är ju såklart också en väldigt angenäm upplevelse. Just nu håller jag tummarna på att Ghost Recon Wildlands ska släppas snabbare än väntat, och att jag kan dra upp inställningarna även där.

Vilka är dina favoritspel och vad har du mest lirat på datorn än så länge?
– Jag har naturligtvis provat Witcher 3, men där har jag inte kommit så långt än. Det har blivit mycket GTA V, och nu de senaste dagarna har nästan uteslutande spenderats i Heroes of the Storm. Är det fler där ute som känner att spel liksom bara dör helt plötsligt? Man har jätteroligt, och sen är all lust borta. HotS var så för mig, men sen fick jag en nytändning för ett par dagar sen och gör nästan inget annat när jag inte är på jobbet. Kharazim som kom för nån vecka sen är riktigt stark om man spelar honom rätt, så gör det. Spela honom och spela honom rätt. Ni kan lita på mig, jag har stor skärm!

Vi avslutar med att återigen gratulera och tacka Oskar för hans medverkan i sommarens The Witcher 3-tävling. Samtidigt som vi har glädjen att meddela att det redan står nya stora tävlingar för dörren. Så välkomna till en händelserik höst med massvis av produkttester, guider och tävlingar på NordicHardware.

Läs mer

Lägsta pris på Prisjakt.nu 

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
LoppanHS0urcerr0RJohannes KarlssonAxel Mell Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Axel
Medlem
Axel

Nä men asså fy fan! Använder XBox kontroller till dator!?! Du borde ha behållit Bettan

Axel
Medlem
Axel

Men hoppas du inte använder den Online… Kommer få damp om jag möter dig där… Då e det bäst för dig

Johannes Karlsson
Gäst
Johannes Karlsson

[quote name=”Axel Mell”]Men hoppas du inte använder den Online… Kommer få damp om jag möter dig där… Då e det bäst för dig[/quote]
Låter som du antingen är 13-14 år gammal eller så har du någon störning, eller varför reagerar du så starkt på att någon använder en handkontroll till en pc? Stora fördelen med ene PC är ju att man kan göra hur man vill vilket innebär att de som föredrar handkontroll kommer kunna använda det.

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Jättestort grattis! …Vilken skönhet till dator!!
Med sån kraft under huven startar man den bara för att få lyssna på motorljudet 😉

Jätteroligt att du vann och även om du är åldrande hoppas jag du kände dej som ett barn på nytt i några månader. Har man en sån där tror jag inte man behöver uppgradera på säkert 5 år, men visst, när pascal och efterföljande arkitekturer kommer med HBM minne kan det säkert börja klia lite i GPU fingrarna igen.

LoppanH
Medlem
LoppanH

Känner lite som Axel angående handkontroll på pc men vissa spel är så jävla dåligt optimerade för pc att kontrollen nog kan vara att föredra (för dom som fixar spela med en), bilspel då är kontroll det minsta man bör ha.

Medlem
P86

[quote name=”LoppanH”]Känner lite som Axel angående handkontroll på pc men vissa spel är så jävla dåligt optimerade för pc att kontrollen nog kan vara att föredra (för dom som fixar spela med en), bilspel då är kontroll det minsta man bör ha.[/quote]

Vad snackar du om?! En xbox kontroll ställer in sig automatiskt och funkar EXAKT! likadant som den skulle göra på ett Xbox…Ingen skillnad alls…Plug n play…Jag har ALDRIG behövt göra några inställningar på min xbox kontroll på NÅGOT spel på min dator…Plugga in spela…Sluta vara arrogant..