Flinka medlemmar finns det gott om på NordicHardware och en av dem heter Oscar ”CrOOs” Cruuse. Oscar har tillsammans med en skolkamrat beslutat sig för att bygga en egen CNC-fräs från grunden och har redan kommit en bra bit på vägen i sitt spännande projekt.

Oscar ”CrOOs” Cruuse är en flitig deltagare i det svenska överklockningsmästerskapet SMPC här på NordicHardware och efter en hedrande femteplats i SMPC2010 har Oscar börjat 2012 med ett skolprojekt som heter duga. Tillsammans med en klasskamrat beslutade man sig för att bygga en egen CNC-fräs – från grunden.

I de första inläggen på Oscars projektlogg kan vi se resultatet av åtskilliga timmars arbete i CAD och Google Sketchup för att ta fram en fullfjädrad ritning för själva fräsen, men även de första bilderna och testkörningen av fräsens styrsystem.

Mer information och bilder från CNC-bygget går att hitta i forumet och vi ser fram emot att inte bara se den färdiga fräsen utan även vad Oskar och Pierre hittar på med maskinen efter att bygget är klart. Hela projektloggen hittar ni i forumet där man kan följa byggets framfart.

cnc


Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Martin LCrOOsSWECRool Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
SWECRool
Medlem
SWECRool

Fräsigt!
Hahahhahhee…. seg dag på jobbet.

Men coolt bygge grabbar.

CrOOs
Medlem
CrOOs

Trevlig nyhet Anton! Roligt när vårt projekt uppmärksammas 🙂 .

Martin L
Medlem

Grymt bra jobbat! Jag känner att jag borde bygga en själv med jämna mellanrum men det har aldrig blivit av. Kanske får se till att fixa en när man flyttar till hus någon dag.