Om

NordicHardware – Sveriges största testare av datorprodukter

Den 19 december 2017 har NHW.se varit online som webbtidning med tillhörande community i 17 år. Våra medlemmar får genom våra tester reda på vilka produkter man ska akta sig för och vilka som vi rekommenderar efter att vi genomfört de djupaste testerna i landet. Vi har temperaturreglerad testmiljö och vårt upplägg där vi testar en stor mängd produkter mot varandra i samma test är unikt för NHW.se och ger våra medlemmar den bästa översikten på vilka produkter man bör eller inte bör köpa. Ett par av guiderna är världens största löpande jämförande tester och samtliga utmärkelser är utdelade i förhållande till svenska priser och svenska produktmodeller. Vi ger inte bara ut priser till de bästa produkterna, till skillnad från många andra medier ger vi också ut varningar i form av vår Kalkon-utmärkelse, där vi avråder från köp av olika skäl. För oss är det viktigt att man som tillverkare inte kommer undan med tveksam marknadsföring, bristfälliga produkter eller produkter som kan vara farliga för kunden.

NordicHardware har under hela sin existens haft en idealistisk syn på tester, där djupet av tester varit ledordet. Att ge en så komplett och rättvisande bild av produkter som möjligt har varit det viktigaste. Sedan 2012 har vi inte bara djupast tester, vi har också flest tester. Under 2015 testade vi över 239 olika datorprodukter på djupet där vi har sållat agnarna från vetet. Detta är fler gånger mer än närmaste konkurrerande svenska onlinemedia. När vi frågar våra läsare är det genomgående att det är tester man vill ha. Vi lyssnar på våra läsare och vi har lagt väldigt mycket krut på att ge våra läsare vad de vill ha. Djupa tester som ser till många målgrupper och rekommendationer som är enkla att ta till sig. I traditionell anda har vi också analyser och resonemang kring testerna som går mycket djupare än vad gemene man ofta har behov av. En stor del av vår läsekrets är djupt kunniga och efterfrågar den typen av information då man i stor utsträckning är entusiaster och intresserade av ny teknik allmänt men framförallt av teknologin som driver utvecklingen framåt.

NHTV – NHW.se är Sveriges största mässbevakare

Med ca 200 reportage per år från teknikmässor världen runt, oftast direkt på mässgolvet, intervjuar vi tillverkare, distributörer och utvecklare om den senaste tekniken och de senaste produkterna, innan de når marknaden. När vi bevakar mässor som CES (Consumer Electronics Show), MWC (Mobile World Congress), COMPUTEX (Taipei International Information Technology Show) och IFA (Internationale Funkausstellung Berlin) så får våra läsare insyn i vilka produkter som kommer att lanseras, ny häftig teknik och analyser om vart marknaden är på väg. Vår målsättning är att täcka alla stora produktlanseringar globalt åt er, våra medlemmar och läsare.

SMPC.se – Entusiasmen, Sveriges bästa överklockare, världsrekord och fina priser

Svenska Mästerskapen i prestanda och överklockning (SMPC.se) har NHW drivit under nästan 10 års tid. 2010 hölls det senaste SM i Överklockning av datorer och det finns en kärna av entusiaster där ute som brinner för överklockningen fortfarande. Under årens lopp har många rekord slagits, varav flera världsrekord. Vi har kända profiler som Elmor, Kincie, Crotale, MeanMachine och många många mer som vunnit en av de åtråvärda titlarna i SM i överklockning. Vår senaste SMPC hittar du på www.SMPC.se.

Följ med oss bakom kulisserna

Följ oss på Facebook, där vi i dagsläget har 30 000 följare och ger en inblick i hur vår vardag ser ut bland alla nya prylar, bilder från testlabbet, våra resor och redaktionen. På Facebook har vi en lite mer uppsluppen gemenskap tillsammans med våra medlemmar och vi bjuder på humor och intressanta nyheter.

Få hjälp i forumet, gratis köp&sälj-annonser

I vårt forum som har ca 60 000 mer eller mindre aktiva medlemmar, kan du få hjälp och råd med dina datoreskapader. Under forumsavdelningen Köp & Sälj kan du gratis lägga upp annonser där du vill köpa eller sälja prylar.

Våra medlemmars fördelar

Våra medlemmar får fördelar som senaste nytt om nya produkter, nya löpande testresultat och sammanfattningar på vilka datorprodukter man bör satsa på. Våra medlemmar kan också delta i våra tävlingar där man kan vinna fina priser, allt från hela datorpaket till surfplattor eller varför inte var med i tävlingar som SMPC! Rabatter hos företag, guider och tips är andra godsaker vi försöker ordna till våra medlemmar. Framförallt kan man dela entusiasmen som finns bland våra medlemmar för datorer och spel, nostalgi och ny häftig teknik.

Det är vi som är NordicHardware:

Design
Jimmy Carlberg
Webbmaster
Gabriel Nyman
Communityansvarig
Christer Norrman
Forumansvarig
Mattias Green
Redaktör / Social Media Manager
Mikael Linnér
Redaktör – Möss
Johan Pettersson
Redaktör – Ljud och nätaggregat
Anders Nilsson
Redaktör – Grafikkort
Hamit Sen
Redaktör – Lagring
Gustav Gager
Videoredaktör och skribent
Oscar Björnlod Kindberg
Key account manager
Johan Laursen
Redaktionschef
Carl Ellhar Holmberg
Chefredaktör
Anton Karmehed
Grundare, Redaktör
Henrik Berntsson