Den kinesiska elektroniktillverkaren ZTE försöker skapa uppmärksamhet med sitt nya Android-flaggskepp. ZTE Nubia Z9 Max har imponerande specifikationer, potentiellt god indutridesign och en 5,5 tum skärm. Nubia Z9 Mini är en mindre model som behåller många av storebroderns egenskaper, bland annat ett batteri på 2 900 milliamperetimmar.

ZTE har knappast imponerat på smartphonemarknden de senaste åren. Efter en lyckad lansering av ZTE Blade-serien år 2010 har företaget haft svårt att behålla intresse på den svenska marknaden. Med nya Nubia Z9 Max och Z9 Mini vill företaget ändra på det.

ZTE Nubia Z9 Max skeppas med en 5,5 tum Full HD-upplöst skärm, ett Qualcomm Snapdragon 810-chipset, 3 gigabyte DDR4-minne, 16 gigabyte lagringsutrymme med expansion via microSD, ett batteri på 2 900 milliamperetimmar, en 16 och en 8 megapixelkamera och vad som sägs vara en högkvalitativ ljudprocessor. Telefonens sidor täcks av aluminium medan dess bak- och framsida täcks av glas. Produktens industridesign påminner mycket om Sony Xperia Z3.

Typ samma, men mindre

ZTE Nubia Z9 Mini behåller många av storebroderns komponenter men skeppas i ett betydligt mindre format. Telefonens skärm mäter fem tum men har samma Full HD-upplösning som Max. På dess fram- och baksida finns samma typ av kamerasensorer som i Max och innanför skalet finns samma typ av batteri med kapacitet på 2 900 milliamperetimmar. Utöver en mindre skärm skiljer sig Mini från Max genom att byta Snapdragon 810 mot Snapdragon 615 och 3 gigabyte arbetsminne mot 2 gigabyte. Mini har också en utbytbar baksida. Den vanliga glasbaksidan kan bland annat bytas ut mot bakstycken av trä.

Oklar framtid

Det största problemet med ZTE:s nya telefoner är att de saknar officiella lanseringsdetaljer för Europa. ZTE har generellt sett låga priser på sina produkter men detta är inget vi kan garantera för Nubia Z9-familjen. ZTE har varken bekräftat när eller för vilka priser de två nya modellerna kommer att nå butiker.

Källa: Anzhuo

Relaterade artiklar:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid