NVIDIA Tegra 3, Kal-El väntas dyka upp i produkter på butikshyllorna under oktober. Det här sätter NVIDIA minst ett halvår med en fyrkärnig SoC före konkurrenterna som hellre inväntar 28nm från TSMC och GlobalFoundries. Nu har en liten surfplatta från ZTE siktats i Peking, innehållande just den nya NVIDIA Kal-El.

Än så länge har vi bara sett surfplattor med NVIDIA:s referensdesigner, som är till för att visa upp vad de har till media och mjukvaruutvecklare, innan någon av tillverkarna gjort en surfplatta baserad på den nya kretsten. ZTE blir den första surfplattan vi ser med Tegra 3 under skalet och kommer med fyra kärnor i ett litet format.

ZTE_T98_front

ZTE T98 är en surfplatta på 7″ som kommer med en skrämupplösning på 1 280 x 800. Tegra 3 kommer som tidigare känt med fyra kärnor och i den här modellen ska de vara något underklockade till 1,3 GHz, istället för 1,5 GHz som är standard enligt Engadget. Surfplattan kommer även utrustad med 1 GB RAM, 16 GB inbyggt lagringsminne, 5 megapixel-kamera i bak, 2 megapixel-kamera i fronten och ett inbyggt 3G-modem.

ZTE_T98_back

Surfplattan mäter 11,5 mm i profil och kommer utrustat med ett 4 000 mAh-batteri. Hur länge batteriet klarar av att driva Tegra 3 och den högupplösta skärmen framgår inte, men med tanke på NVIDIA:s femte kärna hoppas vi på det bästa. Det framgår inga uppgifter om när surfplattan ska lanseras, eller vilket pris vi kan vänta oss, men ZTE brukar vara en av de billigare märken på marknaden.

Vi väntar oss att de första Tegra 3, Kal-El-baserade surfplattorna dyker upp på butikshyllorna i oktober och som det ser ut idag blir ASUS Transformer 2 först ut med NVIDIA:s nya SoC. För er med ett skarpt öga så ser det ut som att Tegra 3 kommer med fyra kärnor med en klockfrekvens på 1,5 GHz i standardutförande.

Relaterade nyheter:

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Swedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Äntligen börjar de hitta ut! Hoppas på en Transformer 2 med Kal-El inom en snar framtid.