Summering

Det har varit mycket intressant att få testa två möss från Zowie och kunna konstatera att de är med på banan när det gäller gamingmöss. De har uppenbarligen valt att gå spåret med funktion framför design och båda mössen är däför väldigt enkla att använda. Inga program eller drivrutiner som behövs laddas hem och du behöver inte registrera dig på något, det är bara att tuta och köra. Allt stys från musen själv men det innebär också begränsningar. Det är något som vi nämnt tidigare är både på gott och ont och därför kanske inte Zowies möss är något för alla.

Zowie EC2-A

 zowie_award

”Zowie EC2-A är en gamingmus av hög rang som lever upp till kraven även hos de mest kräsna spelarna med hög byggkvalitet och en utmärkt optisk sensor som levererar följsamma rörelser och exakthet utan inbyggd acceleration. Samtliga knappar på EC2-A har en taktil känsla även och slaglängden på tumknapparna är något lång och svampig så är det mer en fråga om personlig preferens.

Att Zowie väljer att inte leverera något program för sina möss är något som är både på gott och ont. Perfekt för de användare som bara söker en gamingmus utan något ”lull lull” som måste installeras medan de lämnar de användare som vill kunna finjustera sina inställningar.

Så är du en högerhänt spelare med små till mellanstora händer på jakt efter en ny gamingmus så kan vi varmt rekommendera Zowie EC2-A.” – Svenska Musguiden 2015-05-27

Lägstapris på Prisjakt.se:

Zowie FK1

zowie_fk1_2

”Zowie är verkligen inne på rätt spår med sina gamingmöss och FK1 är inte helt och hållet ett undantag. FK1 har en hög kvalitetskänsla med taktila knappar och en utmärkt sensor som levererar en följsam upplevelse av direktkontakt utan någon acceleration. Dock så faller FK1 på sitt scrollhjul, det är inte acceptabelt med ett scrollhjul som kontinuerligt missar att registrera steg.

Zowie skiljer sig från många andra tillverkare genom att inte leverera något program för sina möss vilket är något som är både på gott och ont. Perfekt för de användare som bara söker en gamingmus utan något ”lull lull” som måste installeras medan de lämnar de användare som vill kunna finjustera sina inställningar.

Vi ser Zowie FK1 som överlag en bra gamingmus men som tyvärr faller på det som kan tyckas vara en liten detalj, scrollhjulet. Men för en gamingmus i den här prisklassen så godtas inga problem om man ska få en utmärkelse.” – Svenska Musguiden 2015-05-27

Lägstapris på Prisjakt.se:

Marknadsanalys 2015-05-27
Det glädjer oss att se att fler optiska möss hittar in i musguiden men även ut på marknaden, där fokus inte längre ligger på så högt DPI-värde som möjligt. Vi förstår att tillverkarna behöver dessa siffror som säljpunkter för produkterna men de stjälper mer än vad de hjälper. I dagarna har även den första bakgrundbelysta musmattan presenterats och vi hoppas på möjlighet att kunna testa den inom kort.

Mer information finns i Svenska musguiden
I Svenska Musguiden hittar du de fullständiga testerna av Zowie EC2-A och FK1 tillsammans med massor av andra möss, där jämför vi form, prestanda och pris mellan alla dagens intressanta modeller.

 

Innehåll

Annons

15
Leave a Reply

Please Login to comment
15 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
lajmyPer Wigren Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Per Wigren
Medlem
Per Wigren

Jag har små händer (handskar storlek 7) och den bästa mus jag någonsin har testat (jag har utvärderat ganska många) är Roccat Kone Pure. Ni borde ha med den i musguiden.