Zotac är en av de tillverkare som kommer att satsa på Valves Steam Machine-koncept i vinter. Under IFA-mässan springar vi på den svenskättade gamingmodellen Zbox Magnus som i själva verket är en Steam Machine i annan kostym. En riktigt smidig speldator som med hjälp av Intel Skylake blir både mindre och kraftfullare än dagens spelkonsoler.

Zotacs Zbox-familj är en serie minidatorer som traditionellt fokuserar på att leverera maximal prestanda i ett kompakt format. Upplägget som kan jämföras med dagens spelkonsoler Playstation 4 samt Xbox One skiljer sig samtidigt på det sätt att mer påkostade komponenter ökar prestandan samt möjliggör egen konfigurering av ditt system.

Zotac avslöjar att deras nyligen omdöpta gamingdator Zbox fått sitt nya namn ”Magnus” från Sverige och att datorn även kommer att dyka upp i ny tappning i november, då som en officiell Steam Machine med Steam OS och tillhörande handkontroller.

Dator och grafikkortstillverkaren Zotac kommer att lansera sin Zbox Steam Machine med en Skylake-baserad Intel Core i5-processor, DDR3-1600 minne, Geforce GTX 960 grafikkrets en ensam M.2 SSD-plats samt dubbla 2,5 tums platser för extra lagringsutrymme. Minidatorn stödjer även 802.11ac Wifi, Bluetooth 4.0 samt dubbla Gigabit ethernet utgångar. Ytterligare ett ess i skjortärmen blir fyra HDMI-anslutningar, två ingångar samt två utgångar. Detta möjliggör inkoppling av spelkonsoler eller andra HDMI-enheter som kan ledas vidare med en ensam kabel in till din TV eller receiver från Zbox Steam Machine.

Mindre och kraftfullare än spelkonsoler – men också betydligt dyrare

Zotacs minidator ska ge både mer CPU- och GPU-kraft i ett mindre format än Sony och Microsfts spelkonsoler. Det reflekteras samtidigt i prislappen där barebone-versionen utan lagring och minne kommer att kosta runt 8 000 kronor. Vad den färdigkonfigurerade modellen med lagring, minne, Steam OS och Valves Steam kontroller kommer att kosta är fortfarande oklart.

Fler nyheter från IFA:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
S0urcerr0RaktersnurraweezthAsheram Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Vad fin den är!! Men jag misstänker att det är GTX 960[b]M[/b], eftersom jag har svårt att se den riktiga 960 kunna kylas i så liten formfaktor. Möjligtvis är det en kraftigt nedklockad 960 (vilket verkligen inte vore fel, så länge det inte kräver custom-drivers likt vad Alienware Alpha’s nedklockade grafikkrets kräver).
Riktigt trevlig dator i vilket fall som helst!

Asheram
Gäst
Asheram

Vad är det med dendär lilla kabeln som hålls på plats av en bit eltejp?

weezth
Gäst
weezth

[quote name=”Asheram”]Vad är det med dendär lilla kabeln som hålls på plats av en bit eltejp?[/quote]

Det är antennkabeln för wifi.

Gustav Sulingga Wahrberg
Medlem
Gustav Sulingga Wahrberg

[quote name=”S0urcerr0R”]Vad fin den är!! Men jag misstänker att det är GTX 960M, eftersom jag har svårt att se den riktiga 960 kunna kylas i så liten formfaktor. Möjligtvis är det en kraftigt nedklockad 960 (vilket verkligen inte vore fel, så länge det inte kräver custom-drivers likt vad Alienware Alpha’s nedklockade grafikkrets kräver).
Riktigt trevlig dator i vilket fall som helst![/quote]
Ett 970M sa han att det var, men att det ska tänkas prestera likvärdigt till desktop varianten av 960

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

[quote name=”aktersnurra”]Ett 970M sa han att det var, men att det ska tänkas prestera likvärdigt till desktop varianten av 960[/quote]Det har du rätt i 🙂
Jag kommenterade efter att bara ha läst texten. Men senare under kvällen igår när jag tittade på videon så hörde jag också att det var 970M.

Det är väldigt positivt att tillverkarna fortsätter releasa småttingar som dessa.
Personligen hoppas jag Skylakes Iris Pro även den tittar ut i nån variant. Tex Brix Pro.