Zotac förbereder tre olika grafikkortsmodeller baserade på Nvidias nya flaggskepps-GPU och GTX 1080 Ti Amp Extreme tar täten när det gäller klockfrekvenser.

Tillverkaren Zotac förbereder lanseringen av tre stycken grafikkort baserade på GTX 1080 Ti. Grafikkorten täcker olika prisklasser där det billigaste grafikkortet håller sig till referensdesign på kretskortet samt en kylarlösning även den med referensdesign. På andra sidan spektrumet hittas GTX 1080 Ti Amp Extreme som kommer med en rejäl kylare och uppskruvade klockfrekvenser.

Zotac GTX 1080 Ti Blower

Den GTX 1080 Ti modell som hamnar längst ner i Zotacs näringskedja kommer med referensdesign på kretskortet och en enklare ”utblåskylare”. Här är det enda som skiljer detta grafikkort från Nvidias ”Founder’s Edition” utseendet på själva kylaren. Grafikkortet håller sig i övrigt till samma klockfrekvenser för GPU och minne som Nvidias referensdesign.

 

Zotac GTX 1080 Ti Amp Edition

I mitten av Zotacs grafikkortsuppsättning har vi Amp Edition. Grafikkortet kommer med en kylarlösning utrustad med två fläktar och grafikkortet tar upp två expansionsplatser. Klockfrekvenserna har här skruvats upp till 1 569 megahertz (MHz) standard samt 1 683 MHz turbofrekvens. Klockfrekvensen för grafikkortets 11 gigabyte (GB) GDDR5X-minne förblir orörd på 11 gigahertz (GHz).

GTX 1080 Ti Amp Edition drivs av två stycken 8-pin PCIe-kablar och har ett TDP-värde på 270 watt (W). Alltså 20 W högre än referensdesign.Zotac GTX 1080 Ti Amp Extreme

 

Zotac GTX 1080 Ti Amp Extreme

Högsta hönset hos Zotacs GTX 1080 Ti uppsättning går under namnet Amp Extreme. Här har Zotac smällt på en maffig kylarlösning utrustad med 3 fläktar och tar upp hela 3 expansionsplatser. Klockfrekvenserna för Amp Extreme har skrämts upp till 1 645 MHz standard och 1 759 MHz för turbofrekvensen. Även minnet har fått en liten ökning i klockfrekvenser och ligger på 11,2 GHz.

Zotac GTX 1080 Ti Amp Extreme drivs även det av dubbla 8-pin PCIe-kontakter. Här ligger dock TDP-värdet på hela 320 W.

 

Zotac har ännu inte avslöjat vad deras kommande grafikkortsmodeller kommer att kosta. Men med flertalet partnertillverkare som förbereder sina modeller baserade på Nvidias senaste GPU så kan vi komma att se Zotacs skapelser på butikshyllorna inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid