Förutom att tillverka egna kretskort för NVIDIA:s grafikkort, är Zotac kända för sitt stora utbud av mini-ITX-moderkort som ofta inriktar sig mot entusiaster. Deras senaste kreation går under namnet Zotac FUSION-ITX WiFi A-series och kommer utrustad med AMD:s Fusion APU E-350 och passiv kylning.

Zotac FUSION-ITX WiFi A-series är Zotac:s senaste mini-ITX moderkort och den här gången har man valt att använda sig av AMD:s Brazos-plattform. På moderkortet finner vi stöd för 2 st DDR3-1066 SO-DIMM (max 8GB), 4 st SATA 6 GB/s, 1 st eSATA 6 GB/s, 6 st USB 2.0 och inget mindre än 4 st USB 3.0-portar. 2 av USB 3.0-portarna finns på I/O-panelen av moderkortet, medan 2 ska gå att koppla till framsidan av chassit, förutsatt att ditt chassi har stöd för USB 3.0.

FUSION350-A-E_image4

Moderkortet kommer med stöd för 7.1-kanalsljud med Dolby TrueHD och är DTS-HD Master Audio bitstream-kapabel, och precis som namnet antyder kommer moderkortet med WiFi för trådlöst nätverk. En annan söt detalj är PCI-Express x4-porten på moderkortet som är ”öppen” alltså att du kan installera t.ex. ett grafikkort som har baserat fullängds PCI-Express x16-standarden. Med tanke på att styrkretsen som skeppas ihop med AMD E-350 är begränsad till 4 st PCI-E 2.0-banor leder Zotac:s beslut att man kunna spara plats på moderkortet till annat istället för att ha en onödigt lång PCI-Express-port.

FUSION350-A-E_image6

FUSION350-A-E_image1 FUSION350-A-E_image3

När moderkortet hittar ut på marknaden och vad det slutgiltiga priset blir är ännu oklart, men det ser ut som att det populära ASUS E35M1-I Deluxe har fått sig en värdig konkurrent om halsen.

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Jacob HugossonMean MachinehymerTempelSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
GuuFi
Medlem
GuuFi

Smart att köra passiv lösning (antagligen skälet till att ASUS har slutsålt på sina modeller), tror inte det är många som vill ha ett Fusion med en 40mm fläkt tjutande på sig.

Vet inte om SO-DIMM är någon vettig lösning…

Svensken
Medlem
Svensken

Trevligt. Passivt kylt är riktigt intressant.

Tempel
Medlem
Tempel

Är det en PCIe x4 eller x1, för kollar man noga på moderkortet så står det PCIX1

hymer
Medlem
hymer

Jag köpte ett Spphire Pure Fusion för jag orkade inte vänta på asus e35 deluxe. Blev inte alls besviken då den lilla fläkten nästan är helt tyst. Enda som låter är chassi fläkten.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Tillverkarna brukar numrera ut portarna, det kan lika gärna vara PCI-E, port #1. Står exempelvis PCIE3 på många moderkort, är ju inte direkt en standard med x3-hastighet på PCI-E.