Zotac är en av de tillverkare som hoppar på Nvidias GTX 1080-tåg och visar nu upp sitt överklockade GTX 1080 PGF med rejäl kylare och färgrann LED-belysning.

Zotac har för vana att lansera rejält överklockade grafikkort direkt från fabriken och företagets Geforce GTX 1080-kort lär avvika från den trenden. Men om klockfrekvenserna inte fångar tillräckligt med uppmärksamhet så kommer den nya kylanordningen garanterat att göra det.ZOTAC-FireStorm-GTX-1000-3

I väntan på att de nya Pascal-baserade grafikkorten ska dyka upp på butikshyllorna har Zotac delat med sig av bilder på sitt nya kort Geforce GTX 1080 PGF (Prime Gamer Force). Lysdioder löper runt kortets backplate och genom logotypen på sidan, och kan justeras i Zotacs uppdaterade Firestorm-mjukvara. En skärmdump från sagda mjukvara indikerar i sin tur en minnesfrekvens på 5 650 megahertz, minnesbandbredd på 361 gigabyte per sekund och en GPU-klockfrekvens på 899 megahertz.

Det är än så länge oklart vad korten kommer kosta eller exakt när de kommer dyka upp i butik. Vad som även är oklart är hur Zotac kommit på tanken att kalla sina överklockningsprofiler i Firestorm för ”Z-Elves”, men om inte annat får vi ge hatten av för att de tänker långt utanför lådan.

Även utan en officiell prissättning kan vi räkna med åtminstone ett par hundralappar mer än riktpriset på Geforce GTX 1080, som ligger på cirka 5 500 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

5
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Morkuln0paxPeter Obermüller Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Peter
Medlem
Peter

Fr.o.m nu kallad GTX 1080 TRON edition.. 🙂

Morkul
Medlem
Morkul

Tycker inte om den nya trenden där allt mer hårdvara börjar se ut som det vore en ”disco” edition. Bort med allt krafts som inte behövs från korten och låt prestandan tala för sig själv istället.

Medlem
Wargreymon

Med tanke på din inställning till att flasha sina saker så antar jag att du har ett slutet chassi utan fönster. Så varför bryr du dig om det blingar lite där inne?

Morkul
Medlem
Morkul

1: Saker som tillverkarna sätter dit på korten kostar pengar vilket höjer priset. Rena kort utan dessa dumheter skulle kosta mindre att tillverka och där med mindre pris ut till kund.

2: Mer fler och fler funktioner på korten så finns mer och mer saker som kan gå gå sönder (vilket i sig dessutom ökar kostnaden för tillverkaren vilket kommer återspeglas i priset)

3: även om det nu är någon milliwatt, vilja ha den lysa i mitt chassi. Dessutom beroende på chassi så kan den lysa ut genom utstansade hål vilket skulle vara högst irriterade.

n0pax
Medlem
n0pax

Alla ser att det är till för ansiktssolarium. Meningen är att du ska ha en lucka i chassit som du kan öppna. Sen när Gamern behöver sova, vilket brukar vara max 3 timmar, stoppar denne in huvudet och får en solbränna under sömnen.

På så sätt slipper Gamern höra att denne behöver vara ute i friska luften och få lite färg och inte bara sitta inne.