Zotac brukar inte vara dem som lägger fingrarna emellan när det gäller att utveckla egna grafikkortslösningar och deras GeForce GTX 670 Extreme Edition ser inte ut att vara ett undantag. Ett överdimensionerat kretskort och rejält uppskruvade frekvenser är några av ingredienserna.

Zotac väljer att bygga vidare på det arbete man gjort  vid ut vecklandet av flaggskeppet GeForce GTX 680 Extreme Edition. Företagets nya toppmodell av syskonet GTX 670 använder sig nämligen av samma överdimensionerade kretskort och en kraftfull spänningsdel med totalt 13 faser. På kretskortet hittar vi brusfria drosslar, DrMOS PowIRstage kretsar, tantalkondensatorer och flerfasiga FPCAPs.

zotac670ee

zotac670ee2

Resultatet av den påkostade kretskortsdesignen är ökade klockfrekvenser på 1 111 MHz basfrekvens för grafikkretsen, med en maximal GPU boost-frekvens på 1 202 MHz (915MHz/980MHz referens). Medan minnet arbetar i mastiga 1 652 MHz eller 6 600 MHz effektivt mot 6 000 MHz som är standard på NVIDIA:s referenskort. Strömmen dras från PCI Express-porten och två strömkontakter, en 8-pins och en 6-pins kontakt.

Zotac slänger även på samma kylare som hittades på storebror, dubbla 92mm fläktar paras med fem kraftiga 8mm värmeledningsrör i koppar och en rejälv aluminiumfläns. Kylaren ockuperar två expansionsplatser i kortet och kompletteras med en heltäckande bakplåt på baksidan av grafikkortet.

zotac670ee3

Enligt Expreview som testat kortet finns det gott om överklockningspotential där man nådde 1 300 MHz basfrekvens med en spänning på 1,25V och en minnesfrekvens på 7 400 MHz – med kortets egna luftkylare. Tyvärr är det oklart ifall ZOTAC GTX 670 Extreme Edition verkligen hittar till Svenska butiker men vi ska gräva vidare i detta.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments