Zotac har en förkärlek till små system och minimala formfaktorer. Därför ses micro-ATX närmast som i största laget från den asiatiska komponenttillverkaren. Men när det nu dykt upp bilder på ett nytt mATX-moderkort från Zotac är det med Intels kommande H67-styrkrets, förberett för Sandy Bridge-arkitekturen.

Intel H67 kommer att dra full nytta av den integrerade grafikdelen i Sandy Bridge och för detta ändamål har Zotac försett sitt moderkort med inte mindre än tre olika digitala bildutgångar, DVI, HDMI och DisplayPort.

Processorn trycks ner i moderkortets LGA 1155 sockel och hämtar data från de fyra DDR3-minnesplatserna genom sin integrerade tvåkanals minneskontroller. Zotacs moderkort har i övrigt en 4+1+1 fasers strömdel med japanska kondensatorer och induktorer. Kortet är även utrustat med en PCIe x16 plats samt två PCIe x1 platser. Även om Inte H67 inte stödjer PCI-gränssnittet längre har Zotac försett sitt kort med en ensam PCI-plats, tack vare en PCI-bryggkrets från ITE.

zsb1

Som väntat finns här gott om USB-portar, både av USB 2.0 samt USB 3.0 specifikation, samt SATA 6,0 Gbps och en 8-kanas ljudkrets från Realtek. Vad moderkortet får för namn och pris återstår att se, men aktiviteten bland moderkortstillverkarna börjar utan tvekan öka i takt med att vi närmar oss Intels nästa stora processorlansering.

zsb

zsb2

Källa: Expreview.com

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid