Znaps är en av de minsta produkterna på gräsrotsfinansieringssajten Kickstarter men också en av de som lovar att spara dig mest pengar. Den magnetiska laddningsadapter är en mobil version av Apples kritikerrosade magsafe-kabel som med hjälp av magneter ska skydda din telefon från oavsiktliga svanhopp vid laddning.

De flesta har lyckats med konststycket att dra ner telefonen i backen när man fastnat i laddkabeln. Med lite otur kan en hastig armrörelse orsaka kostsamma skador på telefonen och i minsta fall ett smärre pulspåslag. Bland bärbara datorer har Apple löst problemet genom sin populära Magsafe-kabel som med hjälp av en magnet fäster i datorns laddport. Magneten är stark nog att hålla kabeln på plats samtidigt som den släpper sitt grepp innan kabeln börjar dra i en stillaliggande dator.

Medan Apple övergett sin Magsafe-kontakt i 2015-modellen av Macbook har den magnetbaserade laddkontaktet fått nytt liv på Kickstarter. Denna gången genom ett kanadensiskt företag som med namnet Znaps lovar en liknande lösning för smartphones.

Znaps magnetadapter ska vara kompatibel med både Micro USB samt Apples Lightning-kontakt, den kontakt som används på senaste generationerna av Iphone och Ipad.

Då Znaps av förklarliga skäl inte kan bygga in en magnet direkt i telefonen består deras laddadapter av två komponenter. En mindre magnetkontakt som fästs permanent i telefonens laddningsanslutning och som sticker ut 1,5 millimeter från telefonens bas. Samt en magnethylsa som fästs i änden av laddkabeln, denna adapter mäter 13,5 millimeter (Lightning) resp. 12 millimeter (Micro USB) men kan då också användas för annan utrustning som ska laddas eller anslutas med Micro USB eller Lightningkablar. Znaps magnetkontakt gör det även möjligt att ansluta en Micro USB-kabel på vilket håll man vill, samt att en gummiring gör laddkontakten vattentät.

Znaps har redan passerat målet för sin gräsrotsfinansiering då man på bara ett fåtal dagar nått över 400 000 kanadensiska dollar, närmare tre gånger så mycket som de 120 000 dollar man satt som mål. Prislappen på magnetadaptern ska landa på runt 60 kronor och de första leveranserna ska börja skickas ut i november månad.

Källa: Kickstarter

Läs mer

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ctrlSegen01 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Segen01
Gäst
Segen01

Är det bara för laddning eller kan man skicka data via adaptern?

ctrl
Gäst
ctrl

Funkar för data också enligt dem. Är ju bara en liten adapter som gör det så att man får magnet laddning typ.