Asus bärbara dator Zenbook Flip S (UX371) som enligt Asus är världens tunnaste konvertibla bärbara dator med OLED-skärm lanseras nu i Sverige.

Tillverkaren Asus sjösätter nu en ny bärbar dator inom Sveriges gränser. Det rör sig om Zenbook Flip S (UX371) som bland annat erbjuder en 4K OLED touchskärm, en elfte generationens Core i7-processor och Thunderbolt 4.

Asus hävdar att med den nätta profilen på 13,9 millimeter är detta världens tunnaste konvertibla bärbara dator som kommer utrustad med en OLED-skärm. Fokus ska även ha legat på att hålla totalvikten för enheten nere och denna har landat på 1,2 kilo.

Bildskärmen kommer med en 4K-upplösning och ett kontrastförhållande på 1 000 000: 1. Denna ska ha certifierats för DisplayHDR 500 True Black och erbjuder även 100% DCI-P3-färgomfång samt en svarstid på 0,2 millisekunder.

Sett till hårdvaran som huseras i datorn rör det sig om en elfte generationens Core i7-1165G7 från Intel. Denna flankeras av 16 gigabyte 4 266 MHz LPDDR4X-minne och en lagringskapacitet på en terabyte i form av en NVMe-SSD.

Sett till anslutningar hittar vi en fullstor HDMI-port, två USB-C-portar med Thunderbolt 4-stöd samt en USB-A 3.2 Gen 1-port. När det kommer till trådlösa anslutningar finns här stöd för Wifi 6 (802.11ax).

Batteriet som är något av det viktigaste när det kommer till bärbara datorer ska enligt Asus ha en kapacitet på 67 wattimmar. Dock nämns ingen förväntad batteritid i Asus pressmeddelande.

Pris och tillgänglighet

Nya Asus Zenbook Flip S finns tillgänglig nu från tillverkarens egen webbshop och Webhallen. Pressmeddelandet nämner dock att den snart även kommer bli tillgänglig via Elgiganten och Power. Vad gäller prislappen landar denna på 21 990 svenska kronor för en Core i7-1165G7, 16 GB RAM och 1 TB NVMe-lagring.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid